Dziura w obrotach. Przerywa.

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Dziura w obrotach. Przerywa.

Postprzez jurpaw » czwartek, 15 maja 2014, 16:00

Witam.
Posiadam GSX750F z 1992 roku. Od drugiego biegu czuć że przy 7tyś obrotów coś przerywa, ale zaraz przeskoczy i idzie dalej, na wyższych biegach jest coraz gorzej. Prędkość maksymalna to 180km/h, na 6 biegu przy 9-10tyś obrotów się zatrzymuje i dalej nie pójdzie. Jak odkręcę manetkę bardziej to zaczyna przerywać, zwalniać.

Od kupna nie miałem filtra paliwa, dlatego gaźniki rozbierałem całe i czyściłem. Niestety nie mogłem zrobić synchronizacji, ponieważ mam urwane jedno wejście (jest szczelnie zaklejone). Nic to nie dało.

Filtr powietrza wygląda na czysty i nowy.

Świece i przewody zapłonowe wymieniłem od razu po zakupie.

Ostatnio zauważyłem też, że cały czas jeżdżę na rezerwie, nie wiedziałem o tym bo nie mam owiewek i nie widać pozycji kranika.

Co to jeszcze może być?
Pozdrawiam.
jurpaw

Postprzez michalm83 » czwartek, 15 maja 2014, 16:04

Przestaw na zalewanie gaźników (czyli obracasz kranik odwrotnie jak rezerwa) i sprawdz czy problem występuje dalej, może to być wina kranika . Może też założyłeś jakiś papierowy filtr który nie jest zalecany.
A poza tym poszukaj na forum widziałem kilka podobnych tematów
Ostatnio edytowano czwartek, 15 maja 2014, 16:07 przez michalm83, łącznie edytowano 2 razy
michalm83
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Pan W » czwartek, 15 maja 2014, 20:08

A ja obstawiam synchro. Miałem tka w zeszłym roku taką jakby dziurę w mocy. Po synchro gaziorów wszystkie problemy zniknęły. Wg. mnie jazda na rezerwie nie ma wpływu na moc. Kranik ma dwie rurki dłuższa do pozycji ON i krótszą do rezerwy.
Może problem leży w kraniku o czym pisał wyżej michalm83, i silnik nie dostaje paliwa tyle ile potrzebuje.
Czy tak było od początku? Wymieniałeś filtr powietrza? Czy po wymianie filtra powietrza zaczęły się problemy?
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez jurpaw » piątek, 16 maja 2014, 23:19

Z tego co wiem synchro nie poptawia za bardzo pracy silnika przy wyzszych obrotach.
Filtra powietrza nie wymienialem. Wyglada jak nowy i jest czysty. Bez filtra jest to samo.
jurpaw

Postprzez Schummi » sobota, 17 maja 2014, 08:58

jurpaw, synchro jak najbardziej poprawia wchodzenie na obroty i te "dziury" przy pewnych obrotach :) wiem bo tak miałem i po synchro problem zniknął jak ręką odjął ;)
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez dlugi348 » środa, 21 maja 2014, 17:45

Nie wiem czy Tobie to pomoze, u mnie zasloniety byl wlot filtra powietrza i tez byl problem z moca bo obroty dochodzily do 7 tys i koniec;)
Kingway Challanger 200 ==> Honda VT 500 Ascot ==> Suzuki GSX 750F ==> marzenia... są po to by je spełniać...
dlugi348
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF