bielorz napisał(a):No właśnie kranik miałem nowy a tu takie dziwy. Na razie skróciłem przewody i ułożyłem tak aby paliwo miało ciągle z górki. (choć z tego co wiem z fizyki jeżeli jest poniżej zbiornika to powinno płynąć nawet i pod górkę), zauważyłem też że spadł mi przewód który idzie po air boxie gdzieś w okolice gaźnika - nie wiem czemu służy ale po ponownym założeniu na miejsce i ułożeniu przewodów puki co paliwo się leje jak należy.
). Ze względu na możliwe nieszczelności i niekontrolowane zalewanie silnika paliwem - nie zaleca się stosowania na stałe...

requiem5 napisał(a):w korku ma odpowietrzenie, służy ono temu, żeby paliwo najzwyczajniej w świecie się nie zassało. A wężyk pod bakiem służy by przelane paliwo sobie spłynęło. Jak podniesiesz korek to tam jest taki otwór z boku wlewu i jego drugi koniec to właśnie ten odpływ pod spodem.

Miksol napisał(a):dokładnie.. Opcje ON i RES otwiera podciśnienie po odpaleniu.
Masz jeszcze pozycję PRI. Spływ grawitacyjny. (czyt. olewa podciśnienie i leje się jak z kranu). Stosuje się ją tylko po długim postoju (np. zimowaniu), aby szybko napełnić gaźniki (zanim padnie bateria). Ze względu na możliwe nieszczelności i niekontrolowane zalewanie silnika paliwem - nie zaleca się stosowania na stałe...
Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość