obniżenie zawieszenia/kanapy w GXS650F

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

obniżenie zawieszenia/kanapy w GXS650F

Postprzez Memo » środa, 27 kwietnia 2016, 19:00

Witam,
Noszę się z zamiarem zakupu GSX650 F, jednak z uwagi na fakt, że do tej pory jeździłam małym i lekkim chopperkiem (Suzi LS650), mam pewne wątpliwości co do gabarytów GSXa i chciałabym zasięgnąć rady. Suzi ważyła ok 170kg i wysokość siedzenia wynosiła 700mm, co - nie ukrywam - w trudniejszych sytuacjach na drodze okazywało się zbawienne. Szukając info nt GSXa wyczytałam, że waży ponad 240kg (!), a wys siedzenia wynosi 780mm. Nie ma też żadnych informacji o możliwości obniżenia kanapy czy zawieszenia. Stąd moje pytanie - czy istnieje możliwość obniżenia zawieszenia/kanapy? a jeżeli tak to do jakiej wysokości? Bo zaczynam się obawiać, że ten wybór przy moim mega wzroście (162cm) może okazać się wyborem chybionym. Liczę więc na Waszą pomoc i sugestie.
Z góry dziękować. :)
Memo

Re: obniżenie zawieszenia/kanapy w GXS650F

Postprzez ogórek » środa, 27 kwietnia 2016, 19:45

proponuje najpierw przed zakupem przymierzyć się do tego rodzaju motocykla.
skąd jesteś ? ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem 650 , jeśli jesteś z Warszawy lub okolic możemy się ustawić to zobaczysz jak się siedzi itp.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez requiem5 » środa, 27 kwietnia 2016, 22:01

Popieram, przymierz się. Na pewno się znajdzie dobra dusza a już jedna jest która Ci pozwoli.
Obniżać można, na zawieszeniu, kanapie, oponach. te 8 cm na pewno urwiesz tylko, że koszty będą spore.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Memo » czwartek, 28 kwietnia 2016, 15:41

Dzięki za odpowiedzi. Jestem z Gdańska, więc do Wawy trochę daleko :) Ale właśnie wyczaiłam że w Gdyni jest autoryzowany salon Suzuki, więc po prostu na dniach się wybiorę i - jak radzicie - sprawdzę, czy to moja bajka :D
Memo

Postprzez DeElcano » piątek, 29 kwietnia 2016, 09:41

np. taki zestaw:
http://www.sklepy24.pl/sklep/motorus_pl ... s-pl/36697
jest to dobra marka, elementy będą dobrze spasowane bez zbędnej rzeźby i druciarstwa, ale pamiętaj, że zbyt duże obniżenie motocykla może spowodować haczenie o progi lub krawężniki a w Polsce małe to one nie są. Z kanapy można zejść maks 2cm, więcej nie ma sensu ponieważ siedzenie może okazać się mało komfortowe. Buty z większą podeszwą około 2cm. Tylko czemu GSX650F ? nie jest to lekki i mały motocykl no i do street-a to mu daleeeko. Suzuki GSR, Honda CBF, Yamaha FZ, to są takie typowe street-y.
DeElcano

Postprzez wecol » piątek, 29 kwietnia 2016, 17:54

Siemanko jak masz ochotę to mogę udostępnić ( w Gdańsku :) ) do przymiarki mojego gsxfa z tym że posiadam jajko 750 z 99 roku a jak to się ma do 650 to nie bardzo wiem bo na 650 nie siedziałem.
Jak coś daj znać na PW
GSX750F 99r
wecol

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF