Płyn hamuclowy czy olej?

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Postprzez karol » wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:56

Gof, W tym sensie najmniejszy problem, że jestem wstanie zrobić to wieczorkiem przy piwku =D Jakbym miał do wymiany przewody, to potrwało by to znacznie dłużej =)

A propo przewodów, poszedłem do garażu i znalazłem jakiś klucz 14 (dzięki Ci zestawie naprawczy od chińskiego motoroweru!) i dokręciłem o jakąś 1/4 może trochę mniej śrubę mocującą przewód oleju do chłodnicy, przejechałem się po osiedlu tak, żeby cokolwiek go rozgrzać i jak na razie nic nie kapie, może to było tylko to ale i tak jak będę miał dostęp do warsztatu zrobię inspekcję a wymiana oleju też mnie czeka, wiec może za jednym razem.

Dzięki panowie za pomoc, jak będę wiedział coś na 100% co to było to się odezwę =) Jeszcze raz dzięki =)
karol

Postprzez unio » wtorek, 23 kwietnia 2013, 17:10

Karol z tym Twoim podejściem do tematu to OK ale narzędzia to podstawa w garażu i nie chodzi tylko o 3 klucze ale też o dobre imbusy czy śrubokręt który się nie kruszy po jednym odkręceniu. Ja wożę zawsze zestaw niby oryginalny ale imbusy musiałem dołożyć i klucz oczkowy 14. Co innego jak w garażu , tam trzeba mieć dobry komplet a to przydaje się nawet dla amatora na lata nie tylko do motocykla.
unio

Postprzez karol » wtorek, 23 kwietnia 2013, 17:49

unio, w swoim warsztacie w domu mam pokaźny warsztat. W Krakowie mam natomiast do dyspozycji tylko magiczne pudełeczko właśnie z kompletem imbusów i nakładek. Wożę to zawsze w plecaku. Ale jak się człowiek śpieszy... i tak dalej. W pośpiechu zapomniałem wziąć tych narzędzi z domu, a jak wiemy nieszczęścia chodzą parami i w Krakowie zostałem z jednym imbusem w kieszeni, który tam wpakowałem jak jeszcze przed samym wyjazdem dokręcałem owiewki. =)
karol

Poprzednia strona

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF