Problemy i porady

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 9 maja 2011, 22:03

Wymiary to śruba M8 35 twardość 8.8 lub wyższa. a tak to gdzie dostać te półpierścienie?? lepiej żeby były przykręcone a śruby kilka groszy uszczelki ze 2 zł sztuka
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Bartek Tymoszuk » wtorek, 10 maja 2011, 14:52

Te pierścienie to chyba mam kupiłem śruby 35 / 8 i wszystko podokrecalem imbusem z dzwignia z klucza i teraz motocykl prawie ze go nie slychac , dluzej wkreca sie na obroty przy zachowaniu przyspieszenia + latwiej odpala CUD :D dzieki wielkie , a co do sprzegla to ta regulacja wymaga zdjecia owiewek nie ?:(
Bartek Tymoszuk

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 10 maja 2011, 15:11

Bartek Tymoszuk, nie dokręca się tych śrub żadną dzwignią bo później jak się zapieką to jak je odkręcisz?? dokręca się ręką i starczy
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Nyuno » wtorek, 10 maja 2011, 15:11

Bartek Tymoszuk napisał(a):a co do sprzegla to ta regulacja wymaga zdjecia owiewek nie ?
Znacznie Ci to ułatwi sprawę, ale jeśli wolisz to możesz po prostu parę śrub odkręcić, tak, żeby dało się plastik na bok "odgiąć" i pod plastik łapy włożyć. Niewygodne i można sobie połamać plastik ale jak wiesz co i gdzie to nie ma problemu.
Obrazek
Nyuno

Postprzez Budzik » wtorek, 10 maja 2011, 17:19

Bartek Tymoszuk, tam w wydechu masz uszczelki miedziane, 2 polpierscieenie i taka obreczo-pierscien z miejscamin a sruby.

a montujesz to tak:
-uszczelka
-kolektor
-2 polpierscienie
-obreczo pierscien

i tak 4x na kazdy wydech 1 komplet
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 10 maja 2011, 18:49

Budzik, gdzie można te półpierścienie dostać?? wydaje mi się że mam brak jednego
brodaty_rider

Postprzez Budzik » wtorek, 10 maja 2011, 19:31

brodaty_rider, tego nei wiem, moze jakis sklep motocyklowy, moze larsson, moze allegro, a napewno z motocykli przeznaczonych do rozbiorki, ja naszczescie mam wszystkie 8 wiec niemam tego problemu
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Bartek Tymoszuk » środa, 11 maja 2011, 13:29

A wiecie panowie jak zrobić ten prędkościomierz wszystko jest z nim okej oprócz tego że pokazuje przy postoju 20 na godzine i zawyza wszystko o 20 bo poprostu wskazówka się jakby zeruje na wysokości 20 /h w sumie nie jest to tragedia ale dziwnie sie czuje jak wchodze w luk a na budziku 120 :D
Bartek Tymoszuk

Postprzez brodaty_rider » środa, 11 maja 2011, 17:35

Budzik, budzik co Ty odpier... pokazujesz koledze za dużo :P nie no koniec żartów rozkręć ślimaka wyjmij linke z prędkościomierza ale wydaje mi się coś z prędkościomierzem jest nie tak
brodaty_rider

Postprzez kebs » środa, 28 września 2011, 17:41

Miałem pecha dzisiaj.

Pokapywało ze sruby od zlewania oleju, dokreciłem troche było ok. Wyjezdzam z domu pierwsza prosta 130 km/h a tu lece boczkiem lewa/prawa, zdązyłem pomyslec ja pier.... i przeklinac ze dzisiaj opona mi nie przyszła. zaczalem hamować - udało sie. Patrze wieeelka plama oleju...

Na nieszczescie korek przwalił, (na szczecie) znajomemu w szybe, w szybie piekna prawie ze dziura. Wydatek kolejny - jedyne c mnie cieszy ze nie poleciałem boczkiem po całosci przy tej prędkosci, ale bardzo blisko było.

Dobrze ze swiczyłem kontrolowane poslizgi, w innej syt. lewa prawa slizg bym sie ładnie zatrzymał gdzies w drzewkach albo nie wiadomo gdzie. :(
Ostatnio edytowano środa, 28 września 2011, 17:43 przez kebs, łącznie edytowano 1 raz
kebs

Postprzez WIKTOR » czwartek, 13 października 2011, 18:15

nie wiem czy w dobrzm dziale pisze ale jednak..
jadac dzisiaj swoja slicznotka zastala mnie cholerna ulewa. Jechalem tak ok 25 min az pod sam koniec podrozy moto nagle stracil moc i zaczal dziwnie pracowac, klekotac jak traktor i od moto smierdzialo spalenizna. Co to moze byc, kto poradzi :(
dodam, ze po wyschnieciu silnik pali bez problemu jednak nadal pracuje jak ursus i mocy nie ma
WIKTOR

Postprzez zolwik » czwartek, 13 października 2011, 18:30

Silnik działa na wszystkie gary ?
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez KR-Ociec » czwartek, 13 października 2011, 18:40

"wiktor" moje domysły to przewody wys. nap. - zalane podczas jazdy w deszczu i dostały przebicia; moto pracuje ale iskra ucieka na masę.
Pytanie tak jak "zolwik": ..... ?????
Sprawdzenie nieco trudne (bo demont zb.paliwa) ale możliwe. Chyba, że od razu wymień wraz ze swiecami i kropka.
Ostatnio edytowano czwartek, 13 października 2011, 18:43 przez KR-Ociec, łącznie edytowano 1 raz
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez zolwik » czwartek, 13 października 2011, 19:50

KR-Ociec napisał(a):"
Sprawdzenie nieco trudne (bo demont zb.paliwa) ale możliwe. Chyba, że od razu wymień wraz ze swiecami i kropka.

Inaczej nie dostaniesz się do świec .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez WIKTOR » piątek, 14 października 2011, 16:21

niestety diagnoza stała się przytłaczająca. Obrócona panewka, silnik do wymiany :cry:
WIKTOR

Postprzez pegaz » piątek, 14 października 2011, 20:41

WIKTOR napisał(a):niestety diagnoza stała się przytłaczająca. Obrócona panewka, silnik do wymiany :cry:

Sprobuj poszukac walu z panewkami, ale pewnie bezpieczniej bedzie poszukac innego silnika.

Sorki, ale nie spojrzalem na rocznik Twojego moto. Oryginalny silnik moze byc Ci ciezko znalezc.
Ostatnio edytowano piątek, 14 października 2011, 20:43 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez WIKTOR » piątek, 14 października 2011, 21:04

wiem własnie, zasiegnalem juz tematu i chyba bede szukał 750tki zdrowej albo 600tki tej po malych zmianach czyli bodajze po 1995
WIKTOR

Postprzez pegaz » piątek, 14 października 2011, 21:12

WIKTOR napisał(a):wiem własnie, zasiegnalem juz tematu i chyba bede szukał 750tki zdrowej albo 600tki tej po malych zmianach czyli bodajze po 1995

Bandit 6 moze byc tez dobrym dawca, ale to trzeba rozeznac temat mocowan itd.
pegaz

Postprzez WIKTOR » piątek, 14 października 2011, 21:49

teraz tylko znaleźć dobry egzemplarz, bo mechanior, ktory to poskłada juz jest ;)
WIKTOR

Postprzez Milan » środa, 23 listopada 2011, 12:00

Mam pewien kłopot, tzn szybko rwie mi się linka sprzęgła, na nowej przejeździłem mniej niż pół sezonu, co można by zrobić hmm? Wyślizgana prowadnica do wymiany??
Milan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF