Witam. Tak jak w temacie bardzo proszę o opis jak wymontować zegary z suzuki gsx 600f rok 2002. Chce zmienić tarcze na km/h bo mam w milach. Będę wdzięczny za każdy opis bo nie wiem czy owiewki trzeba ściągać czy nie. Jakby ktoś wiedział też jak się zabrać za wymianę tarcz czyli rozebranie zegarów to bardzo proszę o opis również. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Po wymianie wkleję fotkę jak wyszło.
cynio, też o tym myślałem, nawet czytałem na forum podobny temat.
Licznik km nadal zostanie w milach I trzeba by bardzo dokładnie dopasować skalę tarczy. Zrób parę fotek jak będziesz robił wymianę. BTW a czujnika który mówi za jaką prędkością jedziemy nie trzeba wymieniać na wyskalowany w km/h?
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Tak dokładnie licznik w milach zostanie ale chodzi mi bardziej o prędkościomierz. Jest wyskalowany podobno prawidłowo zobaczymy sprawdzimy. Zrobię fotki co i jak robiłem.
Z tego co dopytywałem u kilku ludków wystarczy mieć prawidłowo wyskalowana tarcze i będzie ok. Dam znać jak zrobię ale na chwile obecną muszę się dowiedzieć jak wyciągnąć zegary wogóle hihihih
tak jak pisze piteer83, tylko nie trzeba ściągać szyby
na upartego jak zwalisz jedną owiewkę też odkrecisz, ale bedziesz potzrebował gietych kluczy,
2 śrubki (o ile dobrze pamietam 6 ) masz za pokrywką z postojówką
1 śrubka od dolu licznika, na dole predkościomierza
odpinasz kostę elektryczną i zegar wyjęty
......jak coś podeśle Ci fotkę, o ile ruszy mi net w telefonie
biedron Dzięki bardzo za wyczerpujące foteczki i odpowiedź jutro albo w niedziele będę rozbierał.
blue angel: powiem szczerze że jeszcze nie myślałem nad tym bo nie widziałem jak wyglądają tu masz link może coś CI powie bo mi jeszcze nic nie wyjaśnił :http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=5523
no niestety zdjęcia się nie otwierają więc dalej niewiele wiem. Ale jest to na 100 % do zrobienia. Tyle że ... czas i chęci czasem brak jedno czasem obu
Ja otworzyć? Od drugiej strony masz hmm z 8 może 10 śrubek na "krzyżaka" które odkręcasz i zdejmujesz cały tyl, zabierasz też przód i masz dostęp do tarcz. Prosta i szybka robota.
Racja biedron Pamiec zawodzi i faktcznie przy zdjeciu 1 boczka moze byc trudno z odkreceniem zegarow Ech... w cebrze jest super to rozwiazane bo odkreca sie tylko 1 srube i absolutnie zadnych owiewek ani szyby przy tym nawet nie dotykasz.