wężyk

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

wężyk

Postprzez bielorz » sobota, 5 kwietnia 2014, 11:28

Hej wie ktoś może gdzie powinien być podłączony wężyk nr 6 i 24 na rysunku? http://www.cmsnl.com/suzuki-gsx600-1992 ... ml#results
bielorz

Postprzez ziomek4000 » sobota, 5 kwietnia 2014, 12:08

6 idzie luźno za airbox i dalej w dół. jak paliwo się przelewa przez gaźniki to leci tymi wężykami na ziemię. 24 idzie do kranika jako podciśnienie, chociaż nie bardzo wiem co to za trójnik który tam widać.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Miksol » sobota, 5 kwietnia 2014, 12:28

24 to trójnik do wersji kanadyjskiej, jak jest wyposażony w dodatkowy filtr węglowy. Zapodaje podciśnienie do sterowania tym układem. 6ki to odpowietrzenia jedne do gaźnika 1ki i 2ki, drugi do 3ki i 4ki. Gdyby to zaślepić paliwo nie mogło by wlać się do gaźników bo tworzyło by się nadciśnienie. W wersji kanadyjskiej jest to podłączone do filtra węglowego, który zbiera te opary i potem wpuszcza w dolot celem spalenia (ekologia).

BTW. U mnie jak był uszkodzony o-ring zaworka iglicowego to tędy właśnie przelewało się paliwo :mrgreen:
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez chicken » sobota, 5 kwietnia 2014, 22:21

Miksol,
Miksol napisał(a):BTW. U mnie jak był uszkodzony o-ring zaworka iglicowego to tędy właśnie przelewało się paliwo

No to mnie właśnie chyba przypadkowo uswiadomiłeś dlaczego mi czasami kapie paliwo z tego wężyka :) Muszę to sprwawdzić w takim razie
Pozdrawiam!
Ciks
chicken

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF