bak i gaźniki -czyszczenie

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

bak i gaźniki -czyszczenie

Postprzez marchewpl » sobota, 10 maja 2014, 08:55

Witam facet który mi sprzedał GSXf powiedział ze musze przeczyscic bak od motocykla mysle ze gaźniki pewno też skoro zebrał sie syf (długo stała w dodatku bez paliwa) czym najlepeij to zrobic ??słyszałem ze mozna wziasc go na karcher i pod cisnieniem a potem wlac paliwo jak przeschnie a jaki Wy macie na to patent ? pozdrawiam wszystkich forumowiczów, szerokiej drogi
marchewpl

Postprzez Abek » sobota, 10 maja 2014, 09:45

Wode? Do baku? Raczej nie... Mój bak był płukany samym paliwem. Jak stał na pusto to możesz w baku mieć konkretnie pordzewiałe wszystko więc pasowało by to oczyścić (czyt: zadrzeć rdzę) czytałem kiedyś że najlepiej metalowe kulki. Sypiesz do baku koło 0,5kg i poświęcasz trochę czasu na "trzepanie". Potem płukasz kilka razy i zrobione. Gaźniki tż do czyszczenia razem z przewodami i wymiana filtra paliwa.
Abek

Postprzez marchewpl » sobota, 10 maja 2014, 11:35

Dziekuje za odp własnie tez poczytałem ze mozna użyć ostrych kamyczków lub śrub i potrząsać a nastepnie uzyc preparatu do baków http://fertan.pl/zabezpieczanie-przed-korozja/ a czy przy podstawowych umiejetnościach mechanicznych moge sam rozebrac i przeczyscic gaźniki rozumiem ze i tak bede musiał robić synchro po ich rezebraniu ??
Memento mori
marchewpl

Postprzez Abek » sobota, 10 maja 2014, 19:38

Jak je potem złożysz i założysz to pewnie ze tak. Synchronizacja zdecydowanie tak.
Abek

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 12 maja 2014, 10:31

Ja osobiście zamiast metalowych elementów zastosowałem szkło. Kilka potłuczonych butelek do środka i trzęsiemy.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Pan W » poniedziałek, 12 maja 2014, 11:08

ziomek4000, ma racje ja tam robiłem z bakiem do ciągnika. Takie ale szkiełkowanie wtedy się robi. No i szkło nie zrobi wgnieceń przy mocniejszym trzepaniu.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 12 maja 2014, 11:09 przez Pan W, łącznie edytowano 1 raz
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 12 maja 2014, 11:10

Z nakrętkami i innym metalem jest ten problem że jeśli się wrzuci za duże elementy lub będzie się miało za dużo energii przy machaniu tym wszystkim można sobie zrobić zbiornik z wypukłościami.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF