SKĄD TAKIE SPALANIE ??

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

SKĄD TAKIE SPALANIE ??

Postprzez Wunsik89 » sobota, 7 czerwca 2014, 12:45

Witam serdecznie,mam ogromny problem z moim jajkiem otóż pali mi ciągle po 9 litrów !!! Jesli chodzi o styl jazdy to rzadko przekraczam stówke,jeżdze przepisowo z powodu liczny punktów :D nie ma mowy o jakimkolwiek pałowaniu,lubie zwiedzac i dlatego powolutku sobie prykam :)

Synchro i regulacja była robiona 2 miesiace temu na wakuometrach komputerowych- czy moze sie tak stac ze sie rozregulowało ??
Filtr powietrza był czysciuteńki jak nówka

Gdzie szukać przyczyny ? Pomózcie bo weekend jest ciepły i trzeba by polatac ale przy takim spalaniu to trzeba miec dwie wypłaty ;)
Wunsik89

Postprzez lenar » sobota, 7 czerwca 2014, 14:37

zawory ustawione? jak wyglądają membrany w gaźnikach? dysze seryjne? jak z kompresją?
Potrzebujesz części? dzwoń 792 234 987
lenar

Postprzez michau » wtorek, 10 czerwca 2014, 20:09

sprawdź czy to długie metalowe ramie ( cięgno ) od ssania odbija? tam jest sprężyna, która ma je cofać wiec możne tam być przyczyna ;) w sumie po odpaleniu będziesz widział bo jest z lewej strony króciec - wduś go palcem - jeśli się da to znaczy ze to tam jest problem.
pozdro
michau

Postprzez woznyman » wtorek, 10 czerwca 2014, 22:28

Ssanie to po wolnych obrotach już powinien wiedzieć czy się domyka, się mnie tak wydaje
"Nie wypuszczone bąki przedostają się do głowy i tak powstają posrane pomysły"
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Wunsik89 » środa, 11 czerwca 2014, 13:33

ssanie napewno dobija,zreszta czułbym bo kilkakrotnie się jechało z włączonym to moto zupełnie inaczej chodzi,jest zamulone więć to odpada ;/
Wunsik89

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF