Kilka drobnych części do Jajka, remont.

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Kilka drobnych części do Jajka, remont.

Postprzez Rotmorf » wtorek, 2 września 2014, 10:27

Dawno się nie odzywałem, wybaczcie.

Jakiś kretyn w ortalionie, wypieprzył mi motocykl w nocy na parkingu. Niszcząc lakier, wyginając kierownicę. Niestety, rysek, małych pęknięć jest dużo, motocykl wymaga odświeżenia. Muszę wymienić sporą część obudowy (oraz wyprostować mocowania plastików), wygiętą rurkę kierownicy. Jak się domyślam przy zakupie nowych plastików trzeba jednocześnie polakierować cały motocykl. I tu do was pytanie, czy robiliście już taki zabieg odświeżenia jajka, jakie były tego koszta, skąd najlepsze części oraz polecany lakiernik. Dzięki za wszelkie info oraz cenne rady :)

Pozdrawiam
Rotmorf

Re: Kilka drobnych części do Jajka, remont.

Postprzez bielorz » wtorek, 23 września 2014, 08:31

Nowe owiewki tanie nie będą no ale np. http://www.aastor.400.pl/suzuki.html plus koszty malowania, ale to już zależy od lakiernika. Jak chcesz mieć dobrze polakierowane moto to podejrzewam ze poniżej 1tyś zł ciężko będzie znaleźć. Kwestia też, czy będziesz chciał odświeżyć ramę, wahacz, felgi lub lagi no i ozdobić naklejkami. Ogólnie gdybyś całe moto chciał zrobić na cacy to pewnie podwoisz jego wartość ;)
bielorz

Re: Kilka drobnych części do Jajka, remont.

Postprzez konradm91 » sobota, 27 września 2014, 23:12

Mam model niższy(95r) alle powierzchnia plastików jest podobna. Malowałem sam. Koszt samych produktów w tym: papiery scierne, szpachel, podkład, baza i lakier nie przekroczyły 200-250zł(nie pamiętam teraz dokładnie), malowałem dodatkowo felgi i pozostało mi troszke farby w słoiku na ew. wyprawki na czarną godzine - jak Twoja :-) Koszt w sumie niewielki, ale potrzeba cierpliwości, sprężarki, pistoletu do malowania, lewej i prawej ręka(broń Boże dwóch lewych) oraz najważniejsze... kilku ładnych dni :-) Za to satysfakcja z wykonanej przez siebie pracy - bezcenna :-) Jeśli jesteś majsterkowiczem i szybko sie uczysz, dasz sobie rade :-) A umiejętność malowania z pewnością w życiu sie przyda :P
Pozdrawiam. :browar:
konradm91

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF