Zamienniki felg do GSX 650 F 08'

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Zamienniki felg do GSX 650 F 08'

Postprzez UFO » piątek, 3 kwietnia 2015, 19:38

Witam,

Na forum nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam.
Historia przedstawia sie nastepujaco:

Wracalem z pracy motocyklem podczas ulewy. Wstawilem motocykl do garazu, rano wstalem i powietrza w przedniej feldze nie było (dodam że opony są prawie nówki). Na wierzchu nie widzialem zadnych dziurek etc. wiec napompowalem koło i o dziwo w ogole powietrze nie zchodziło. ALe chcac miec swiety spokoj pojechalem do wulkanizacji celem sprawdzenia o co chodzi, Panowie zdjeli koło ale pod woda bombelki nie wychodzili tylko minimalnie z zaworu wiec poprosilem o wymiane. Panowie zdjeli oponę i okazał się że falga była spawana w 3 miejscach od wewnątrz i była od wewnątrz pomalowana na czarno. Bojac sie o wlasne zycie chce kupic nowa felgę do mojego Suzuki ale patrząc na te ceny 900 czy 1200 zł to po prostu mi ręce opadają...
Mam pytanie czy do mojego gsxfa można założyć felgę na przód od innego motocykla albo jakiś zamiennik?

opona : Metzeler 120/70zr17 roadtec z8

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
UFO

Re: Zamienniki felg do GSX 650 F 08'

Postprzez Abek » piątek, 3 kwietnia 2015, 21:23

Można byleby się zgadzał rozmiar.
Abek

Postprzez UFO » sobota, 4 kwietnia 2015, 15:12

Abek napisał(a):Można byleby się zgadzał rozmiar.

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie mam kilka kolejnych pytań:

1. W takim razie jakie są wymiary tej felgi? wystarczy ze powiem ze chce felge na oponę 120/70zr17?
2. Dochodzi jeszcze kwestia dopasowania felgi do oski i lag oraz mocowania zacisków i tarcz. Można gdzieś znaleźć wymiary takiej felgi gdzie będą zawarte te dane?
UFO

Postprzez ogórek » sobota, 4 kwietnia 2015, 17:05

ja na twoim miejscu bym nie kombinował, kup używaną w dobrej cenie i będzie ok.

tel.do znajomego co może coś takiego ma.722379797 moto-mation warszawa połczyńska.
ps. ach strach pomyśleć co jeszcze wyjdzie ci przy okazji w tym moto, oby oczywiscie było inaczej, ale spawanie felgi to już kurestw.....
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF