dziwne zachowanie duzego jajka

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

dziwne zachowanie duzego jajka

Postprzez wiki14tm » poniedziałek, 30 maja 2016, 00:49

Witam i o pomoc pytam:)
Kupiłem niedawno moja suzuke gsx750f 99r 92km i od jakiegoś czasu mam z nią poważny problem w trasach, zachowuje się jakby nie dostawała paliwa tj.
jadę sobie 200km/h powiedzmy 15 minut ciągiem i nagle mi ją odcina, na tej zasadzie ze jak wcisnę sprzęgło to całkiem gaśnie , brak reakcji na gaz czasem aż muszę zjechać na pobocze bo nie dam rady jej "odmulić" bo reaguje na gaz z opóźnieniem, taki efekt jak w samochodzie jak brakuje benzyny (zaznaczam ze staram się nie schodzić poniżej połowy baku) ze dwa razy już stanąłem do zera i raz odpaliła na ssaniu po 2 minutowej probie a raz po prostu. wymieniony ostatnio został filtr paliwa ale przed tym było to samo. Jeżdżąc po mieście i krótkie odcinki mi się to nie zdarza, aczkolwiek byłem kilka tygodni temu na wyjeździe motocyklowym 400km w jedną stronę i nic takiego mi się nie zdarzyło ale tam raczej nie przekraczaliśmy 150-160 na godzinę bynajmniej nie na dłużej niż 2-3 minuty z uwagi na zróżnicowany poziom uczestników. W trakcie tego odcięcia próbowałem już operować kranikiem (zero reakcji) i to samo ze ssaniem. Nie wymieniałem w tym motocyklu świec ale wydaje mi się że nie mają związku, pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
wiki14tm

Re: dziwne zachowanie duzego jajka

Postprzez JenJer » poniedziałek, 30 maja 2016, 07:12

Kup seryjny filtr paliwa i problem zniknie.
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu :diabel:
JenJer
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez requiem5 » poniedziałek, 30 maja 2016, 08:38

temat wałkowany kilka razy poszukaj na forum.
od kawy 700 też pasuje i problem znika.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

przerwa w dostawie paliwa

Postprzez wiki14tm » czwartek, 2 czerwca 2016, 21:15

wiki14tm napisał(a):Witam i o pomoc pytam:)
Kupiłem niedawno moja suzuke gsx750f 99r 92km i od jakiegoś czasu mam z nią poważny problem w trasach, zachowuje się jakby nie dostawała paliwa tj.
jadę sobie 200km/h powiedzmy 15 minut ciągiem i nagle mi ją odcina, na tej zasadzie ze jak wcisnę sprzęgło to całkiem gaśnie , brak reakcji na gaz czasem aż muszę zjechać na pobocze bo nie dam rady jej "odmulić" bo reaguje na gaz z opóźnieniem, taki efekt jak w samochodzie jak brakuje benzyny (zaznaczam ze staram się nie schodzić poniżej połowy baku) ze dwa razy już stanąłem do zera i raz odpaliła na ssaniu po 2 minutowej probie a raz po prostu. wymieniony ostatnio został filtr paliwa ale przed tym było to samo. Jeżdżąc po mieście i krótkie odcinki mi się to nie zdarza, aczkolwiek byłem kilka tygodni temu na wyjeździe motocyklowym 400km w jedną stronę i nic takiego mi się nie zdarzyło ale tam raczej nie przekraczaliśmy 150-160 na godzinę bynajmniej nie na dłużej niż 2-3 minuty z uwagi na zróżnicowany poziom uczestników. W trakcie tego odcięcia próbowałem już operować kranikiem (zero reakcji) i to samo ze ssaniem. Nie wymieniałem w tym motocyklu świec ale wydaje mi się że nie mają związku, pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
wiki14tm

Postprzez wiki14tm » czwartek, 2 czerwca 2016, 21:16

Filtr wymieniony na oryginal 64zl po numerze vin. Pytanie czy moj motocykl posiada jakas elektryczna pompke przy gazniku czy tylko jranik odpowiada za dostarczenie paliwa
wiki14tm

Postprzez 24kamis24 » czwartek, 2 czerwca 2016, 22:03

Miałem praktycznie to samo co Ty (spójrz na tematy dodane przeze mnie) i pomogło przeczyszczenie kranika. Z filtrem było wszystko ok ( podczas zimowego serwisu został wymieniony na nowy) Bak został zdjęty z suzi, po czym zacząłem spuszczać paliwo. Leciało ' jakby chciało a nie mogło ' . Lecz po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy. Przykatowałem dziś moto na trasie i zero wcześniejszych objawów :)
24kamis24

Postprzez wiki14tm » piątek, 3 czerwca 2016, 01:17

Ja spuszczajac paliwo na pri paliwo normalnie lecialo a ten filtr co jest na kraniku wyglada jak nowy, boje sie troche rozebrac kranik bo nie mam nowych membran a bez nich troche bez sensu a boje sie ze bedzie cieknac
wiki14tm

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF