Tylny amortyzator

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Tylny amortyzator

Postprzez pufocek » czwartek, 22 września 2016, 23:03

Witam wiecie jak wyciągnąć tylny amortyzator bo muszę go dać do regeneracji bo działa tylko sprężyna w nim (jajko 750 z 2000r) pozdrawiam.
pufocek

Re: Tylny amortyzator

Postprzez requiem5 » piątek, 23 września 2016, 19:09

a serwisówkę koleżanka ma? ;)

zdejmij koło (będzie prościej) ale nie jest to konieczne. odkręcasz tuż pod airboxem od góry amortyzator i od spodu, nie zapomnij odkręcić też tej puszki z ciśnieniem co jest z lewej strony zadupka i wszystko.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez pufocek » piątek, 23 września 2016, 23:05

Witam Cię kolego a powiedz mi czy musze jakoś zabezpieczyć górę (chodzi mi czy coś nie opadnie jak go będę wyciągają?. Mam książkę ale to wszystko po angielsku a ze mnie taka Anglistka jak z koziej d..py trąbka. :)
pufocek

Postprzez requiem5 » niedziela, 25 września 2016, 19:39

na razie nie zmieniajmy mi płci ;)
a co do amortyzatora to najwyżej wahacz opadnie, potem po regeneracji pewnie będziesz potrzebowała jakiegoś ściągacza (dla ułatwienia) żeby go założyć.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez pufocek » poniedziałek, 26 września 2016, 20:32

Witam dzisiaj wzięłam się za ten amortyzator i nie ściągałam tego filtra powietrza ani nie odkręcałam koła. Kopiłam amorek niby dobry koleś zarzekał się że jest dobra ale gdy go założyłam to okazało się że nie ma różnicy między moim starym a nowym (jak mąż naciska na tył to bez problemu amorek się poddaje jakby działała sama sprężyna a amorek był martwy jest zdyb miętki ) i moje pytanie jest takie czy da się go podnieść na sprężynie aha ten zbiornik z tym azotem jest na max dokręcony (czy to oznaka że amorek jest do wymiany ) i od czego jest te pokrętło na dole amorka takie czarne pozdrawiam :)
pufocek

Postprzez Leon_ » wtorek, 27 września 2016, 09:07

Od strony 27 - masz tam wszystkie niezbędne informacje w temacie regulacji tylnego zawieszenia.
http://www.suzuki-moto.pl/modele/instru ... -750fw.pdf
Leon_

Postprzez pufocek » środa, 5 października 2016, 21:01

Witam. Dałam amorek do regeneracji i niby mi zrobili dobrze ale gdy założyłam go i poskręcałam to okazało się że nadal jest tak samo i moje pytanie jest takie czy on się dotrze jak będę jeździła (będzie twardy )?. zbiorniczek mam na max skręcony a na tym pokręcie czarnym na dole amorka mam ustawione na 4 czyli powinien być twardy a nie jest. Pomoże coś dokręcenie tej sprężyny bo jedno zauważyłam że jak dawałam do regeneracji to miałam sprężynę dokręconą tak w połowie a jak mi przyszedł po regeneracji to mam ją prawie całkiem odkręconą (jest jakieś 8 mm zakręcona) i jeśli pomogło by dokręcenie jej to na jaką długość i czy muszę wyciągać go spowrotem czy można to zrobić jak on będzie siedział? pozdrawiam
pufocek

Postprzez requiem5 » czwartek, 6 października 2016, 10:01

nie wiem jak powinna być dokręcona sprężyna ale u mnie jest jakieś 4 cm od góry i jak ustawię na max to faktycznie jest max i mega twardo, że nawet z bagażem jest sztywno.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF