linka ssania - pomocy

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

linka ssania - pomocy

Postprzez vrotek » środa, 6 marca 2019, 17:21

Potrzebuję Koledzy pomocy..... a mianowicie, pokusiłem się o wymianę uszczelki pod głowicą w moim Rumaku. Powoli składam już wszystko w całość i jestem na etapie montowania gaźników no i teraz do sedna : moje pytanie będzie debilne i zarazem nieporadne :cry: ale nie mogę w żaden sposób zamontować na gaźniku linki od ssania, no ni w ząb nigdzie mi nie pasuje :mygad: ( po prostu nie pamiętam skąd ją wyjąłem). Będę wdzięczny i zobowiązany :browar: jak ktoś z Was podpowie mi gdzie ją wtyknąć.
vrotek

Re: linka ssania - pomocy

Postprzez kaamos » środa, 6 marca 2019, 22:18

O ile mnie pamięć nie myli (a pamięć,m to akurat mam słabą ;) ), to linka powinna pociągać za tę złotą listewkę (#1 w linku poniżej). Na jej środku jest taki dynks, to tam zaczepiasz. Oczywiście musisz zaklinować pancerz, ale miejsce na to, to już chyba znajdziesz (będzie bardziej w kierunku lewej strony motocykla od tego dynksa).
Link (bo obrazek za duży dla forum, a jam za leniwy, żeby przeskalować): https://www.motorcyclespareparts.eu/en/ ... r-fittings

Btw. ciekawostka: za tę listewkę bardzo łatwo złapać przez otwór w owiewce, więc jak linka ci zardzewieje i się zablokuje, albo zerwie, to wcale nie musisz jej wymieniać. Ja kupę lat jeździłem bez niej i pewnie jakby mi ktoś nawet nową do ręki dał za darmo, to nie chciałoby mi się założyć. ;)
kaamos

Postprzez requiem5 » czwartek, 7 marca 2019, 14:41

na focie masz zaznaczone, na żółtej listwie zaczepiasz linkę a na uchwycie zaznaczonym na czerwono montujesz pancerz
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez vrotek » czwartek, 7 marca 2019, 15:24

Wielkie Dzięki Panowie za pomoc :) ..... w weekend biorę się za dalszy montaż. Jestem zobowiązany :browar:
vrotek

Postprzez plaski » piątek, 8 marca 2019, 10:21

Nie Panowie... Panie i Panowie :D
plaski

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF