łożysko wałka zdawczego

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

łożysko wałka zdawczego

Postprzez Galileo » piątek, 2 kwietnia 2010, 01:14

Witam
Mam takowy problem jak jadę słychać z pod moto głośny szum połączony ze zgrzytem mianowicie przeraźliwy dźwięk :(
Jak go pchnę , albo poruszam kołem to słychać zgrzytanie z okolic silnika.
Z tego co wyczytałem w necie to łożysko wałka zdawczego albo coś z tym związane.
Czy ktoś z Wawy i okolic zerkną by to fachowym okiem i uchem .

[ Dodano: 02-04-10, 02:17 ]
A wymieniłem na początku zeszłego sezonu cały układ napędowy (zębatki + łańcuch) więc to na pewno nie to
Galileo

Postprzez guardian_angel » piątek, 2 kwietnia 2010, 08:09

Sam wymieniałeś napęd? Najczęstszy błąd popełniany przy wymianie zębatki zdawczej jest źle dokręcona śruba mocująca zębatkę. Potrafi się wykręcić i rozpierać pokrywę zębatki. Zdejmij pokrywę zębatki i zobacz co się tam dzieje.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez WilQW » piątek, 2 kwietnia 2010, 18:27

jak pojeździłeś chwile na nowym napędzie to może za bardzo naciągnąłeś łańcuch i łożysko poleciało, zacznij od prostych rzeczy taki jak zdjęcie dekielka od zębatki przy silniku i zobacz co tam się dzieje popuść i ściągnij łańcuch, zobacz co się dzieje jak kręcisz zębatką ręcznie
pzdr
WilQW

Postprzez Galileo » sobota, 3 kwietnia 2010, 04:03

Oki dziś po pracy sprawdzę i dam znać co i jak

[ Dodano: 03-04-10, 18:21 ]
Byłem , rozkręciłem i zobaczyłem że nic tam nie jest poluzowane ,ani śruba mocująca się nie odkręciła. Może to łożyska tylnego koła robią ten hałas ??
Galileo

Powrót do SILNIK