Pomocy.. Przerywa, strzela z wydechu..

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Pomocy.. Przerywa, strzela z wydechu..

Postprzez bulirambo » niedziela, 12 sierpnia 2012, 12:26

witam. mam problem z moto gsx750f 95r. a Mianowice problem polega na tym ze moto po zapaleniu i dodaniu gazu miedzy 5-7tys moto przerywa dusi się potem jak minie już 7 tys chodzi dobrze. Przy przytrzymaniu np 6 tys obrotów moto strzela z wydechu..
Ustawiłem mieszankę na 2.25 obrotu, synchro robione, gaźniki czyszczone i nic nie pomogło.
Drugie pytanie.. jakie powinny być dysze (bez żadnych blokad) obecnie mam dysze i pisze na nich 105. czekam na pomoc...
bulirambo

Postprzez bulirambo » niedziela, 12 sierpnia 2012, 19:55

No i widzę aktywnosc tego forum jak cholera.... już dziś sobie poradziłem... źle ustawione iglice. i poziom paliwa. teraz jest git.
bulirambo

Postprzez RAV » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 12:28

Hmmm odpowiadać mogę za siebie nie za całe forum, ale nie zabieram głosu w sprawach w których kompletnie się nie znam. I choć forum, żyje i jestem na nim codziennie to nijak nie jestem w stanie Ci pomóc bo jedyne iglice jakie ustawiałem to były w jawie350 i WSK. Takwięc to, że nie uzyskałeś w ciągu 4 godzin odpowiedzi na swoje pytanie wcale nie oznacza tego że forum umiera, a jedynie aktualny brak speca z danej dziedziny :D

a tak BTW to wczoraj faktycznie serwer forum był czasowo niedostępny od 14 do wieczora, więc tak czy inaczej nikt by Ci nie odpowiedział.

Ale to, że nikt Ci przez 4-5 godzin nie udzielił odpowiedzi, co masz zrobić ze swoim motocyklem by zaczął dobrze pracować to chyba nie powód do tego by w każdym temacie narzekać jakie to forum jest słabe, umierające itd. Wydaje Ci się że tu siedzi grono "siedmiu wspaniałych", ze szklaną kulą i tylko czekają na post w stylu "popsuł się, co robić" ? czary mary aha!! to będzie źle ustawiony zapłon !! :D ? to forum miłośników GSX-F, a nie warsztat online :P :D

trochę luzu i uśmiechu a świat będzie piękniejszy :eye: (chciałem tu wkleić buźkę jarającą blanta, ale niestety nie ma takich tutaj :P )
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez motomyszor » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 20:34

Żeby nie było że nikt nic nie wie i że nikt po południu wczoraj nie jadł niedzielnego obiadku, siedział na działce itp....

W gaźnikach za wolne obroty odpowiadają dysze wolnych obrotów i ustawianie ich przy pomocy śruby składu mieszanki.
Za średni zakres obrotów odpowiadają iglice, ich kształt i ustawienie
Za średnie wyższe i górę odpowiada dysza główna która fabrycznie ma rozmiar właśnie 105.
Poziom paliwa w komorach wpływa na całokształt pracy silnika.

Silnik kapryszący w taki sposób jak twój daje ewidentne oznaki zalania. powodów może być kilka: iglice, poziom paliwa, problem z podciśnieniem, sprężynkami od membran, rozwalony kranik układ zapłonowy......

I pamiętaj że synchronizacja to tylko ,,dopieszczenie" gaźników która pomaga tylko na problemy z biegiem jałowym......
Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 20:36 przez motomyszor, łącznie edytowano 1 raz
motomyszor

Powrót do SILNIK