jak podłaczyc bak ?

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

jak podłaczyc bak ?

Postprzez kuba278 » czwartek, 4 września 2014, 19:03

po wymianie baku w moim motorze . gdy go odpale jezdzi całkiem niezle ale gdy sie zagrzeje jest efekt straasznego zalewania spada strasznie z obrotów az do gasniecia i dopiero powyzej 5 tys daje rade przepalic to paliwo i ma niezłego kopa . prawdopodnie podłaczyłem zle kranik , gdy sciagne bak mam 4 rurki ( 2 grubsze 2 chudsze ) a kranik ma 3 otwory na węze jak podłaczyc to zeby było dobrze ? z góry dzięki za pomoc moj sprzet to imbryk z 1990 600 proszę o pomoc bo dopiero co kupiłem motor a chce sie nacieszyc sezonem ( gdy odpale go ze strzykawki bezposrednio do baku chodzi jak trzeba trzyma obroty i bardzo ładnie sie wkreca)
kuba278

Re: jak podłaczyc bak ?

Postprzez Bodzan » czwartek, 4 września 2014, 23:53

No te grubsze to napewno nie pomyślisz idą do przedniego i taniego wylotu kranika, a jeden chudy to z prawej strony kranika który biegnie od prawej strony gardzieli czyli czwartego
I zostaje Ci jeden chudy, coś chyba masz wersje USA i ciężko mi powiedzieć gdzie go wcisnąć
Bodzan

Postprzez derq007 » piątek, 5 września 2014, 14:28

u mnie wygląda to tak

Obrazek

Te dwa grube wężyki idące do gaźników są od paliwa, cienki idący z gaźników to podciśnienie, a czwarty wężyk to pewnie przelew od wlewu paliwa.
Na jakim ustawieniu kranika jeździsz? Kranik ma 3 opcje:
-w lewo rezerwa (RES)
-w dół ON
-w prawo PRI (jest to opcja do zalewania gaźników, pomija membranę podciśnieniową i paliwo leci cały czas)
derq007

Postprzez mirasr » czwartek, 6 listopada 2014, 21:11

Cześć
kiedy moje moto postoi ponad tydzień zalewa się i odpala tylko na pych. Cały czas myślałem że mam zepsuty kranik, jednak po rozkręceniu go, ku mojemu zdziwieniu, okazało się że w żadnym położeniu kranik nie zamyka na zero dopływu paliwa. Czy to prawda? jak ustawić kranik na dłuższy postój moto, np na zimę?
mirasr

Postprzez derq007 » czwartek, 6 listopada 2014, 22:57

Musisz mieć uszkodzoną membranę w kraniku skoro w każdej pozycji leci paliwo. Przy wyłączonym silniku tylko w pozycji PRI paliwo powinno lecieć swobodnie do gaźników. Pozycja ON i RES działa tylko na podciśnienie. Jeśli paliwo leci Tobie cały czas to bardzo niedobrze, bo może przelać się przez gaźniki do silnika i narobić dużego bałaganu. Rozkręć jeszcze raz ten kranik i wstaw tu zdjęcia.
derq007

Powrót do SILNIK