Witam jak w temacie czy wydech od gsxf 750 (imbryk) będzie pasował do gsxf 600 (imbryk) chodzi mi głównie czy sam wydech (kształt puszki) bez kolektorów jest taki sam w 750 jak w 600.
przez f0rever » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 07:18
Witam !
Tak jak w temacie chciałbym przerobić moje seryjne puszki w suzuki.
Głos serii jakoś na prawdę nie wpada mi w ucho I tutaj moje pytanie, czy ktoś sie juz w takie przeróbki bawił ? Mile widziane schematy budowy, zdjęcia
Ps. Jeśli można proszę nie pisać postów typu : " zaoszczędź i kup nowe wydechy itp "
Jak bym chciał kupić nowe wydechy to na pewno nie zakładałbym tego tematu.
przez TasmaN » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 08:14
Ja zrobilem tak... scialem koncowke puszki, wyjalem wszystko, zaspawalem i spolerowalem.
Wytrzymalem 200-300 km. Zdjalem, kupilem przelot jednej z firm.
Inny sposob: dlugie, szerokie wiertlo i wiercisz przez otwor. Jak dobrze pocelujesz to kilka dziur zrobisz. Potem jeszcze tylko 150 zl na ustawienie skladu mieszanki w gaznikach.
przez f0rever » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 09:51
Aha, więc tak sprawa wygląda... Powoli się zaczynam zastanawiać, czy to ma jakiś wiekszy sens.... Spalanie na pewno się troche podniosło, nie?
A co do kupna wydechów, jaka cena tak mniej więcej ? Patrząc po najtańszej lini.
przez Budzik » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 10:58
forever, ja mamimbryka i tez tak chcialem zrobic, tylko nasz wydech w srodku jest mocno poierdzielony i przelotu nie zrobisz tym sposobem co napisal tasman. zanim potniesz wydech zobacz czy mozesz kupic gdzies i za jakei pieniadze!! RURE PERFOROWANĄ o srednicy wylotu wydechu i wlotu (oczywiscie do puszki) jak bedziesz to mogl kupic to juz jest polowa sukcesu.
i nas nie bedizesz mogl sciac koncowki i wyciagnac wszystkiego bo wnetrze jest przyspawane do scianek wyedechu (2 lub 3 scianki grodziowe, dokladnie niepamietam. i jakies rurki laczace te komory ze soba) wiec potrzebujesz oprocz rur perforowanych rury na zewnetrzna czesc wydechu
Jak juz to bediesz mial i przyspawasz sobie rure perforowana i ta zewnetrzna to pomiedzy te rury wsadzasz zmywaki-druciaki (to po to aby wytlumic wysokie tony, firmy ktore robia profesjonalnie uzywaja do tego cely jakis wat szklanych ktore sie wypalaja, druciaki spelniaja to samo zadanie rownie dobrze i nie wypalaja sie) na koniec zstaje ci wspawac koncowke wydechu. i to caly proces tworzenia nowego wydechu.
ja jednak kupilem uzywane scorpiony ktorych jestem bardzo zadowolony, poniewaz ktos madry policzyl jak bedie rozchodzic sie fala dzwiekowa i jest pieknie ;] za uzywki wcale nie zaplacilem duzo bo za 2 wydechy niecale 600zł
ja jednak kupilem uzywane scorpiony ktorych jestem bardzo zadowolony, poniewaz ktos madry policzyl jak bedie rozchodzic sie fala dzwiekowa i jest pieknie ;] za uzywki wcale nie zaplacilem duzo bo za 2 wydechy niecale 600zł[/quote]
Budzik tak zachwalasz nowe Scorpiony, to daj linka do filmiku, co by człowiek sobie ucho nacieszył
film nagrywalem jak moto wystawilemz garazu wiec wysokich obrotow nie ma, bo silnik stosunkowo zimny, a na koncu mial byc strzal, na zywo byl ale na filmie wyszedl kiepskoooo
Mam pytanie czy podejdzie do GSX600F z 1991 roku kolektor wydechowy 4 w 1 z jajka albo bandita?
Poprzedni właściciel przerobił tłumik 4 w 1 ale troche amatorsko i chciałbym to mieć dobrze zrobione, nie chce wracać do oryginału, chce mieć 4 w 1. Silnik mam z 1997 roku.
Poraźdzcie czy podejdzie czy musze go przerobić, albo też może będzie pasować? http://allegro.pl/kolektor-wydech-4w1-s ... 72154.html
Nie będzie pasować, być może mocowanie do bloku silnika tak, ale pozostałe uchwyty na rurę na pewno nie, poza tym jak zmienisz 4 w 1 to silnik na tym straci.
podobno te silniki nie różnią się tak bardzo mięszy jajkiem a imbrykiem. Zauważyłem że mimo wszystkich regulacji, gaźników, zaworów, mechanik stwierdził że silnik igiełka to jest taki przymulony troche. Ten wydech może mieć na to wpływ? To lepiej wrócić do oryginału? Końcówke tłumika mam z jajka i fajnie to wygląda ale jeśli faktycznie to źle wpływa na prace silnika to to zmienie. Może mi jeszcze ktoś coś na ten temat napisać. Może ktoś ma tak przerobiony tłumik?
lokuss, każda ingerencja w fabrycznie zaprojektowany układ wydechowy zmienia charaktrystykę pracy silnika - tak jest i tyle. Mądrzejsi od nas japońscy inżynierowie to projektowali i tak to wszystko ze sobą zestroili żeby było optymalnie. Możesz się z tym zgodzić lub nie. Poczytaj temat tłumik.