GAŹNIKI - SKŁAD MIESZANKI

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez djlewy19 » niedziela, 14 lutego 2010, 15:14

Spawdziłem jeszcze raz swiece i pomajtałem moto i cud działa, wchodzi na wolne obroty ale, zakres wacha się 900 800 obrotów i nie pamiętam czy jak było ciepło nie były większe (zimno to się zakres może zmienić ?) i pytanko jaki powinien być zakres obotów ?
Obrazek
djlewy19

Postprzez guardian_angel » niedziela, 14 lutego 2010, 15:15

Jak się nagrzeje to obroty ustabilizuja się, powinno byc 1100 - 1300.
Ostatnio edytowano niedziela, 14 lutego 2010, 15:18 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez djlewy19 » niedziela, 14 lutego 2010, 17:19

To podziękował wszystkim sesja przedemną tak więc Zostwie coś sobie na sobotnie popołudnia do robotki przy motku :mrgreen:
Obrazek
djlewy19

Postprzez pegaz » niedziela, 14 lutego 2010, 18:26

Sprawdz jaki maja kolor swiece i czy nie sa mokre.

Powodzenia.
pegaz

Postprzez adamRS » wtorek, 16 marca 2010, 19:12

Jednak nie jest tak. Kupiłem gaźniki z roku 99. Racja że air box trzeba zmienić gdyż w tych nowszych gaźnikach średnica na króćce od air boxa wynosi 165 mm a w tych moich starszych 160 mm. Jednak króćce ssące też nie pasują. Średnica w tych starszych wynosi 125 mm a w tych nowszych 120 mm. I niestety znowu mam problem gdyż muszę zmienić także te króćce ssące. Te nowsze króćce mają wszystkie taki sam wymiar tak? Nie ma żadnych podziałów na roczniki? Przykładowo od bandita też będą pasowały?

[ Dodano: 16-03-10, 19:30 ]
Np. takie powinny być dobre? http://www.allegro.pl/item941265191_kro ... _gsxr.html

[ Dodano: 16-03-10, 19:46 ]
Tzn. pomyliłem się, chodziło mi o obwód a nie o średnicę.
Ostatnio edytowano wtorek, 16 marca 2010, 19:17 przez adamRS, łącznie edytowano 1 raz
adamRS

Postprzez djlewy19 » środa, 24 marca 2010, 17:07

Odświeżam temat

Dzisiaj po rozgrzaniu silnika ruszyłem w traske po przejechaniu jakieś 10km, dojerzdżam do skrzyżowania ( do skrętu w prawo ) dojerzdżając redukuje biegi do jedynki i zonk zgasł, odpaliłem, nie chciał wejść na na obroty i silnik gaśł, wkur*** się i pojechałem z powrotem do domu, dojerzdżając (blisko domu) wrzuciłem 1 żeby sie turlał pomału i zonk znowu zgasł, sprawdziłem wtedy czy pociągnie na jedynce i znowu zgasł.

Podciągnąłem troche obroty pokrętłem z lewej strony niby obroty się zwiększyły ale przy dodaniu gazu i ujęciu na 2,5tys obrotów jakby pomalutko schodził do 1,100tys zostawiłem tak i spróbowałem przejechać na jedynce jak wcześniej na samym biegu ale było to samo zgasł.

Wykonałem czynności jakie pisaliści wcześniej u góry i co dalej może być przyczyną
Obrazek
djlewy19

Postprzez gooxes » środa, 24 marca 2010, 17:55

sprawdź czy oleju w okienku ci nie przybyło, po moich przejściach wiem że dłuższa praca czy nawet zostawienie na dłuższy okres przelewającego się gaźnika może spowodować przelanie się wachy w dół silnika

ciężko jest cokolwiek powiedzieć o twoim przypadku spadania z obrotów, trzeba to rozebrać, ustawić poziom paliwa i dokładnie jeszcze raz wyregulować. Ja się bawiłem w swoim i moto wyląduje mi u mechanika, mimo że co nieco czaję ale 4 w rzędzie to już trochę inna bajka
gooxes

GAŹNIKI

Postprzez zary » środa, 26 maja 2010, 21:54

Witam, ostatnio zauważyłem dziwną rzecz, wcześniej nie zwróciłem uwagi, otóż odpalam imbryka, nagrzeje się i jak delikatnie tak z 1cm szybko ruszę manetka i puszcze to spadnie z obrotów na 500 a czasem zgaśnie, to jest normalne, też tak macie czy będę musiał zaglądnąć do gaźników :zapytanie:
Ostatnio edytowano środa, 16 czerwca 2010, 07:43 przez zary, łącznie edytowano 1 raz
zary

Postprzez pegaz » środa, 26 maja 2010, 21:59

Chyba synchro Cie czeka.
pegaz

Postprzez zary » środa, 26 maja 2010, 22:02

no właśnie, nie wiem, ale tak normalnie jak mu dam do 4 5 tys to ładnie spadają, nie wieszaj się, zastanawiam się czy może go zalewa bo w sumie jak otwierasz manetkę szczególnie szybko to iglica daje więcej paliwa i gwałtownie zamkniesz, to zbytnio nie ma jak tego przepalić
zary

Postprzez pegaz » środa, 26 maja 2010, 22:05

Moze cos z membranami sie dzieje? A wolne obroty utrzymuje i na jakiej wartosci?
pegaz

Postprzez zary » środa, 26 maja 2010, 22:28

jałowe ustawiłem 1,600 bez świateł i 1100 ze światłami jakby membrany to by nie miał mocy, a on normalnie jeździ tylko czasem tak mi zgasnie

[ Dodano: 08-06-10, 21:33 ]
już rozwiazalem problem, na jednym gaźniku za dużo paliwa dawał
zary

Gdzie znajdę śrubę składu mieszanki w gaźnikach GSX600F 92r

Postprzez Janosik » piątek, 11 czerwca 2010, 22:39

Witam mam pytanie nie wiem w którym miejscu znajduje się śruba od składu mieszanki w gaźnikach. Moto jak się rozgrzeje nie trzyma wolnych obrotów świece, przewody, fajki, filtr powietrza nowe. Świece po odkręceniu czarne i myślę ze ma mieszankę za bogatą.
Janosik

Postprzez gooxes » piątek, 11 czerwca 2010, 22:56

pionowo wkręcana śrubka od spodu gaźnika
gooxes

Postprzez WilQW » sobota, 12 czerwca 2010, 06:24

sprawdź jeszcze ssanie czy się do końca wyłącza, a co do śrubki to tak jak poprzednik pisał patrz od strony króćców ssących łączących gaźniki z głowicą
pzdr
WilQW

Postprzez Janosik » niedziela, 13 czerwca 2010, 06:48

Dzięki znalazłem tą śrubę ale po ustawieniu mieszanki na około 1,75 obrotu nic nie dało. Przestawiałem iglice ze środkowej na najwyższy ząbek i najniższy no trosze pomogło ale to jeszcze nie to cały czas gaśnie albo ma za wysokie obroty. Sprawdzałem ssanie wygląda że się domyka.
Dzieje mi się to od kiedy oddałem moto do mechanika w Sobótce Ninja Motors żeby mi wymienił rozrząd jak wymienił mi to nie ma wolnych obrotów. Przyjechałem do niego z powrotem i zostawiłem mu moto a ten powiedział mi że nic się nie da z tym zrobić mówił że to wina gaźnika a może wałków albo głowica. No to zabrałem od niego moje moto i chodziło jeszcze gorzej niż wcześniej ledwo co dojechałem do domu. Zadzwoniłem do niego i powiedziałem mu o tym a on mi że może jeszcze spróbować podmienić gaźniki. Stwierdziłem że sprawdzę gaźniki a w środku iglice powyjmowane i powkładane w boczną dziurkę każda jedna :shock: chciał mnie obuć na kasę cham.
Janosik

Postprzez WilQW » niedziela, 13 czerwca 2010, 18:36

mechanior widzę znający się na rzeczy ;) sprawdź membrany czy nie są dziurawe, a jak nic nie pomoże to może trzeba sprawdzić rozrząd może został źle ustawiony
pzdr
WilQW

Postprzez Janosik » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 06:49

Membrany mam całe a na rozrządzie się nie znam i znów będę musiał szukać mechanika może ktoś zna dobrego we Wrocku
Janosik

zmiana składu mieszanki

Postprzez kajek85 » piątek, 20 kwietnia 2012, 23:10

Czy zubożenie składu mieszanki może powodować wystrzały z wydechu?
kajek
kajek85

Postprzez brodaty_rider » sobota, 21 kwietnia 2012, 08:52

Jak ma za dużo benzyny to może strzelać a u mnie jak było za mało to strzelało więc wiesz zależy od charakteru :D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK