ODCIĘCIE OBROTÓW

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez guardian_angel » piątek, 4 grudnia 2009, 14:46

iavbi napisał(a):w jajku nie ma czegoś takiego jak odcięcie zapłonu, odcięcie zapłonu jest w motocyklach z wtryskiem paliwa, i komputer w odpowiednim momencie odcina jego dopływ do silnika,

No to masz ciekawą teorię iavbi, a co na to iżynierowie z Japoni ? :brawo:
Może komputer wyłącza pompę paliwa albo zakręca kranik ?

Fafi, spoko nie sprężaj się tak :) Nie wszyscy muszą wszystko wiedzieć :)
Ostatnio edytowano piątek, 4 grudnia 2009, 15:13 przez guardian_angel, łącznie edytowano 3 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez fafudrak » piątek, 4 grudnia 2009, 16:17

guardian_angel napisał(a):
Fafi, spoko nie sprężaj się tak :) Nie wszyscy muszą wszystko wiedzieć :)

Nie sprezam sie :D troszeczke sie unioslem :) Ja rozumiem ze nie kazdy musi wszytko wiedziec, ale to nie pisze sie takich rzeczy i to jeszcze z takim przekonaniem :paluj:
fafudrak

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » sobota, 5 grudnia 2009, 15:49

Ojej,a w instrukcji jak byk stoi napisane zeby nie wchodzic na czerwone pole :roll:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 7 grudnia 2009, 11:53

trochu ponad 10500 i robi my my my my
Obrazek
Nyuno

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 7 grudnia 2009, 14:21

Racja :)
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez chwaju » czwartek, 27 maja 2010, 15:03

Mam pytanie, z racji że nie mam zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o ten temat to postanowiłem zapytać. Po czym poznać zblokowanego gsxf? Czytałem troszkę tu i ówdzie, o osiąganych prędkościach lub wkręcaniu się do określonej ilości obortów. Jednym słowem jak rozpoznać takie moto, powiedzmy na moim przykładzie czyli osoby której jest to pierwsze moto (oprócz simsona) :) i która nie wie czy dysponuje pełnym powerem :mrgreen: Czym będzie sie charakteryzował zblokowany gsx600f?
pozdrawiam
chwaju
chwaju

Postprzez TasmaN » czwartek, 27 maja 2010, 16:26

a w dowodzie rejestracyjnym ile masz wpisane kW ??

najlepiej sprawdzic na trasie v-max ale jesli nie masz doswiadczenia to nie polecam :/

Ja bym Ci mogl sprawdzic ;) :D :D
TasmaN

Postprzez Budzik » czwartek, 27 maja 2010, 16:34

będzie ospały. a najlatiwej to chyba byloby Ci spotkac sie z kims kto ma moto o podobnej pojemnosci, mocy i "zmierzyc sie". Jesli beda motocykle szly podobne to jest wszystko ok, jesli ebdizesz czul ze brakuj ci mocy aby go dogonic isc z nim w miare rowno to najprawdopodobniej zblokowany. wiesz jeszce mozesz isc na hamownie :D
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez chwaju » czwartek, 27 maja 2010, 22:17

W dowodzie mam 63kW czyli jak przeliczam to wychodzi mi 85KM. TasmaN nie ma sprawy jak się kiedyś spotkamy to sprawdzisz v-max :mrgreen: (przydałoby się zorganizować to spotkanie forumowiczów :) ) Jednak w tym momencie chyba najłatwiej i najbezpieczniej byłoby zrobić tak jak pisze Budzik "zmierzyć się" z kimś kto jeździ taką samą maszyną :mrgreen: Dzięki za pomoc :brawo:
pozdrawiam
chwaju

Postprzez gooxes » piątek, 28 maja 2010, 13:46

chwaju napisał(a):Jednak w tym momencie chyba najłatwiej i najbezpieczniej byłoby zrobić tak jak pisze Budzik "zmierzyć się" z kimś kto jeździ taką samą maszyną :mrgreen:

to chwaju, wpadaj do kielc na długim weekendzie pojeździmy i sprawdzimy razem z z Piotrem z 4um ;)
gooxes

Postprzez chwaju » poniedziałek, 31 maja 2010, 06:42

jak pogoda dopisze to czemu nie, można by się spotkać :brawo:
chwaju

Re: Osciecie obrotow w 750

Postprzez Rafał_93 » poniedziałek, 31 maja 2010, 11:01

iavbi napisał(a):
TasmaN napisał(a):Przy jakich obraotach macie odciecie?

U mnie zauwazylem ze 10,5 i odcina a nie jest jeszcze na czerwonym.

Czy to moze byc sprawa gaznikow?

w jajku nie ma czegoś takiego jak odcięcie zapłonu, odcięcie zapłonu jest w motocyklach z wtryskiem paliwa, i komputer w odpowiednim momencie odcina jego dopływ do silnika, w jajku jest po prostu koniec, gaźniki nie nadążają w wtryskiem paliwa do silnika i obroty w pewnym momencie się wahają o kilka set obrotów

Jest w tym trochę racji ale takie rozwiązanie nie jest zastosowane na pewno w jajku. Np. w moim Simsonie jest własnie takie rozwiązanie. Nie ma żadnego odcięcia zapłonu bo na oryginalnych częsciach silnik nie jest w stanie wkręcić sie wyżej niż 10.000 rpm (bieg jałowy jak ktoś woli - luz). Oczywiście są sety na których kręci do 12.000 na biegach w normalnej jeździe ale to wiąże się z wymianą cylindra zapłonu sprzegła tłumika. Nie sądzę zeby w jajku czy nawet imbryku coś takiego miało miejsce bo byłoby to po prostu śmieszne. Sorki za taki mały off-top ale troszkę racji w tym jest :D
Rafał_93

Postprzez Raczek » czwartek, 8 lipca 2010, 15:31

U mnie w imbryczku odcina przy 13k z hakiem :)
Raczek

Postprzez Rafał_93 » czwartek, 8 lipca 2010, 15:59

Ejj chlopaki... wy sprawdzacie to odcięcie na jałowym czy podczas jazdy :?:

Bo coś mnie dziś zaniepokoiło ale muszę wiedzieć czy na biegu czy na postoju. (choć wiem że nie powinno się przegazówek na postoju robić bo membrany padają?? gdzieś tak czytałem ale czy to prawda??)
Rafał_93

Postprzez Budzik » czwartek, 8 lipca 2010, 17:21

tego ci nei poweim czy padaja membrany jak sie przygazowki robi na postoju, ale my odcine sprawdzamy an 6 biegu ;]

[ Dodano: 08-07-10, 18:21 ]
u mnie jest 13,5 tysia jakos tak
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Rafał_93 » czwartek, 8 lipca 2010, 18:37

Hahaha Budzik bardzo śmieszne :mrgreen: Serio pytam bo jak kręcę moto na luzie to zamyka do końca i jeszcze chwilka i dopiero odcina zapłon... i się trochę martwić zaczynam ... A i jeszcze coś czy da rade poderwać koło przy odkręceniu manetki na ful na 1 biegu ?? bo mi podrywa na asfalcie i tak się zastanawiam czy ten silnik mocniejszy nie jest ...
Rafał_93

Postprzez Raczek » czwartek, 8 lipca 2010, 19:16

Ja sprawdzal;em przy 3 biegu i bylo wlasnie jakos 13.5k :-) a oczywiscie ze sie da poderwac ale nie z samego przyspieszenia ale jak odpuscisz manete na 1 biegu i energicznie dodasz gazu pewnie ze powinien pojsc na kolo tylko uwazaj zeby Cie nie przykryl bo moj lubi czasem przesadzic i musze sie hamulcem ratowac :P
Raczek

Postprzez Rafał_93 » piątek, 9 lipca 2010, 08:44

Ale ja nie chce nigdy stawiać na koło :!: Tylko jak na asfalcie maneta na ful to sam podrywa :mrgreen:
Rafał_93

Postprzez Raczek » piątek, 9 lipca 2010, 18:49

Rafał_93 napisał(a):Ale ja nie chce nigdy stawiać na koło :!: Tylko jak na asfalcie maneta na ful to sam podrywa :mrgreen:

Gdyby moj tak chcial to bylbym w niebo wziety :mrgreen: !
Raczek

Postprzez Rafał_93 » sobota, 10 lipca 2010, 12:03

Hahaha ale ja się pytałem jak to odcięcie sprawdzacie ... bo nie chce czegoś zjeb**
Rafał_93

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK