Wydech Dominator

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez RAV » czwartek, 2 czerwca 2011, 10:41

Wiesz co z gaźnikami to ja mam tak że sam tego nie ruszam. Mam 4 gaźniki w samochodzie, mam 4 gaźniki w motocyklu i stanowią one dla mnie tak czarną magię, że łapki trzymam z dala, więc nie wiem czy powinna być synchro czy regulacja czy też jakiś inny pieron :D gdzieś usłyszałem, czy przeczytałem że powinno się po zmianie komina "poprawić" coś w gaźnikach, dlatego wolę się dowiedzieć tutaj :)

A z tym dźwiękiem po zmianie i używaniem go zamiast klaksonu to masz zupełną rację i jest to jeden z argumentów jaki przedstawiam żonie mówiąc jej, że znowu chcę wydać kasę na moto :D
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Gof » czwartek, 2 czerwca 2011, 10:49

No ja za to, że nie trzeba, głowy nie dam, bo nie jestem pewien :) też czytałem że trzeba, ja po prostu nie odczułem takiej potrzeby, wiem jak pracuje silnik gdy ma za bogatą albo za ubogą mieszankę i u mnie nic takiego nie było.
Gof

Postprzez FenixxPl » sobota, 4 czerwca 2011, 00:25

gof - Informacje z pierwszej ręki, po prostu mieszkam bagatela 3 kilometry od "siedziby firmy", a zarazem właściciela kojarzę jeszcze ze szkoły. :-)

Budzik - I dla tego właśnie robi, a równocześnie startował w zeszłym sezonie w zawodach CBR125 (i całkiem nieźle mu szło).

Co do przekazywanych mu uwag, pewnie przyjąć przyjmie, bo osobiście sprawdza maile, a czy zastosuje się do tego co przeczyta, zobaczymy :-D

U mnie też problem z "księgową" ale może kiedyś dominator wyląduje i w moim jaju :-)
FenixxPl

Postprzez Byniu » niedziela, 5 czerwca 2011, 12:13

Dawno już tu nie gościłem :? niestety takie życie,ale
do rzeczy: mój komin po użytkowani raczej znikomym bo po przebiegu około 2500 km ,wypluł wszystko, została tylko puszka i rurka w środku :x więc zawiozłem go kolesiowi w Modlinie i wydałem 250 ziko .Teraz to brzmi jak symfonia :gitara:
synchro nie robiłem bo ładnie się wkręca i ciągnie he he i znowu oszczędzając,trzeba dopłacać...
No risk no fun
Byniu

Postprzez chrom » niedziela, 5 czerwca 2011, 20:36

Rzeczywiscie motocykl musi byc widoczny i musi byc go slychac czyli dobry glosny wydech dobra sprawa to jest bezpieczenstwo tak tez giedys ktos madry mi powiedzial i taka jest prawda...
co by sie nie dzialo musisz temu sprostac
chrom

Postprzez Darth Vader » czwartek, 7 lipca 2011, 13:58

RAV

Tłumik zakupiony i zamontowany. Nie wiem czy zmienił coś czy też pomylił rury gdyż : średnica przy kolektorze była ok, jedynie co trzeba było ją trochę "nagiąć" w okolicy stopki gdyż inaczej wisiałby bardzo nisko. Brzmienie - głośne :) na wolnych obrotach basowo mruczy.
Darth Vader

Postprzez RAV » czwartek, 7 lipca 2011, 14:48

No to gitara :gitara: , mam w takim razie zwycięzcę teleturnieju :) Dzięki wielkie za info.

A jeszcze pytanko, jaki kupiłeś ? tri owal, czy okrągły bo z tego co widziałem to do jajka chyba 3 czy 4 rodzaje są.

Ja się zastrzelę chyba, na przełomie lipca i sierpnia mam urlop, od września dzieciak do przedszkola a żona tylko piszczy że na to potrzeba i na tamto ...... szlag. Muszę gdzieś na boku se dorobić chyba :D
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Darth Vader » czwartek, 7 lipca 2011, 14:57

kupiłem owalny :)
Darth Vader

Postprzez tosca303 » wtorek, 9 sierpnia 2011, 13:56

hej koledzy przymierzam sie do zakupu wlasnie dominatora i mam pytanko jak to sie spisuje w jajcu ??
tosca303

Postprzez Gof » wtorek, 9 sierpnia 2011, 14:05

Generalnie dobrze ale jakość wykonania taka sobie - nie pasuje do kolektora :) poczytaj cały temat, a wszystkiego się dowiesz.
Gof

Postprzez tosca303 » piątek, 6 stycznia 2012, 23:33

jesli chodzi o tłumiczek mam taki u siebie jak za taka cene koledzy to moim zdaniem wart uwagi ;)
tosca303

Postprzez korytarz4 » niedziela, 12 lutego 2012, 14:03

Tez mam dominatora u siebie ( bandit ) i kurczę jestem raczej średnio zadowolony. Przy łączeniu rury z puszką dominatorek mi się rozleciał - najprawdopodobniej oryginalnie nie ma tam spawu od środka czy coś tylko jest zgrzane - kwestia czasu i nam się rozdwoi. Więc Panowie proponuje podjechać gdzieś do jakiegoś szpeca zajmującego się wydechami aby nam przyspawał dookoła rurę do puszki. Piszę bo szkoda aby komuś w trasie się taka niespodzianka przytrafiła, a niestety na forum bandita już kilka takich przypadków odnotowano, więc nie jestem odosobniony ;)

brzmi przyzwoicie to inna sprawa, choć ja latam z db killerem bo bez jednak zbyt głośny jak dla mnie :mrgreen:

pozdrawiam Kuba
Pozdrawiam Kuba
korytarz4

Postprzez G@JO$ » wtorek, 10 kwietnia 2012, 23:45

Faktt, stopka centralna podczas jazdy uderza o wachacz...gosć z Dominatowa pow ze moga dospawać ten element z odbojnikiem do stopki ale sobie odpuściłem temat...jesli chodzi o średnice rur...hm, wystarczy zdjąc z oryginały taką "uszczelkę z drutu" i założyc na dominatora i wszystko gra :D:D
G@JO$

Postprzez Gof » poniedziałek, 2 lipca 2012, 20:18

To ja tylko tyle w temacie :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ipS5vaC_cgs[/youtube]
Gof

Postprzez Calvados » czwartek, 5 lipca 2012, 20:52

Mi się podoba :D
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*
Calvados

Postprzez Gof » czwartek, 5 lipca 2012, 20:54

Mi też, ale mam wrażenie że przez ostatnie 3 lata trochę pogorszył mi się słuch... trzeba latać w stoperach :P

Fajna rosyjska ruletka w sigu :mrgreen:
Gof

Postprzez Calvados » piątek, 6 lipca 2012, 15:59

A mam jeszcze takie pytanie. Służby porządkowe nie przyczepiają się o dB które uchodzą z tego Twojego tłumika?

Przyznam się że mnie lekko zainspirowałeś tym tłumikiem. :D
Ostatnio edytowano piątek, 6 lipca 2012, 16:01 przez Calvados, łącznie edytowano 2 razy
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*
Calvados

Postprzez Gof » piątek, 6 lipca 2012, 16:09

Na razie nie czepiają ale nie chcę zapeszyć :P
Gof

Postprzez Budzik » piątek, 6 lipca 2012, 21:27

Calvados, niezakaldaj czegos takeigo, gof to juz przygluchy jest i nie da sie za nim jechac, wiekszosc osob zaczyna denerwowac ten wydech;)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Gof » piątek, 6 lipca 2012, 21:32

Prawde mowiac zastanawiam sie czy nie wsadzic seryjnego na wyjazd na slask (jade za pare dni).
Gof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK