SSANIE

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez forest » poniedziałek, 4 lipca 2011, 14:11

na tych foto nic nie widac. Sa faktycznie 2 opcje albo zatarła sie linka (jak moto dłużej stał to bardziej prawdopodobne) albo wypadła, pękła, straciła sprężystość sprężynka przy gaźnikach. Spróbuj z 2 strony zrobić foto może będzie widać (prawa strona moto, gdzieś 3 gaźnik). jak nie to sciagaj bak
:ufo:
forest

Postprzez daragen » poniedziałek, 4 lipca 2011, 14:38

Żeby odbić ssanie muszę właśnie wcisnąć ten mosiężny element widoczny na zdjęciach, linka ssania idzie w tą stronę.
daragen

Postprzez forest » poniedziałek, 4 lipca 2011, 14:50

ale ta sprezynka jest na wysokosci 3 gaznika i przy niej jest sprezynka. Linka steruja ta szyna która naciskasz:)
forest

Postprzez ogórek » poniedziałek, 4 lipca 2011, 14:51

faktycznie powinna być tam sprężynka na 100'/; u mnie kiedyś było to samo wymieniłem linke w komblecie maż tą sprężynke wymieniłem i problem z bańki koszt jakieś 30zł wymiana banalnie prosta.powodzenia
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez daragen » poniedziałek, 4 lipca 2011, 20:23

Racja...

Sprężynka była ok, linka już nie dawała rady.
daragen

Postprzez forest » poniedziałek, 4 lipca 2011, 20:42

:) pewnie moto troche postał i to dlatego.. tam bardzo łatwo sie wilgoc dostaje... dlatego w zime warto raz w miechu poruszac linkami... a nowa linke od strzału przesmarować czyms tłustym :D
Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 lipca 2011, 20:44 przez forest, łącznie edytowano 1 raz
forest

Postprzez daragen » poniedziałek, 4 lipca 2011, 21:24

Ano smarowałem obecną linkę uparcie, czasami udało się jej cofnąć, ale nie do końca.. o połowę i stała dalej.

Miałem solidny problem żeby ją ściągnąć. Później smarowałem ją jeszcze mocniej i się zacięła w pewnym momencie (już wymontowana).

Nowa linka już w drodze.

A swoją drogą, to poprzedni właściciel strasznie zapuścił motor. Mam nadzieję, że to tylko takie powierzchowne sprawy...
daragen

Postprzez forest » poniedziałek, 4 lipca 2011, 21:35

daragen napisał(a):Ano smarowałem obecną linkę uparcie, czasami udało się jej cofnąć, ale nie do końca.. ..

Jeszcze nie udało mi sie nigdy uruchomic linki.. jak juz złapie to albo tak zostaje albo strzeli w najblizszym czasie... bo przyrdzewieje do pancerza i lada chwila dokonczy zywota

daragen napisał(a):Mam nadzieję, że to tylko takie powierzchowne sprawy...

i tego ci zycze
forest

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 5 lipca 2011, 19:53

daragen, jedź do mecha niech obejrzy to cudo
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez daragen » wtorek, 5 lipca 2011, 22:31

brodaty_rider napisał(a):daragen, jedź do mecha niech obejrzy to cudo

A powiem Ci szczerze, że myślałem o tym, ale nie mam żadnego znajomego/zaufanego mechanika, a jak do kogoś obcego pojadę, to boję się, że pół silnika będzie chciał wymieniać.
daragen

Poprzednia strona

Powrót do SILNIK