JAK ZDJĄĆ DÓŁ SILNIKA

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

JAK ZDJĄĆ DÓŁ SILNIKA

Postprzez przem0 » piątek, 2 lipca 2010, 21:44

witam, jestem w trakcie dobierania się do skrzyni i odkręciłem już jakby sie wydawało wszystkie potrzebne śruby i nakrętki , jednak nie mogę rozpołowić silnika. Czy ktoś moze mnie naprowadzic na coś o czym mogłem zapomnieć lub podać jakiś sposób na rozsądne użycie siły w rozpoławianiu tego motoru?
Ostatnio edytowano wtorek, 8 lutego 2011, 10:08 przez przem0, łącznie edytowano 1 raz
przem0

Postprzez WilQW » sobota, 3 lipca 2010, 05:45

kosz sprzęgłowy odkręciłeś ??
rozpołowienie nie jest takie proste, chociaż odkręciłeś wszystkie śruby połówki silnika same od siebie mocno ze sobą siedzą tak że wiesz trzeba przyłożyć moment w odpowiednim miejscu, sprawdź czy nie ma jakichś miejsc żeby można było wsadzić śrubokręt niektóre japonie mają takie miejsca
pzdr
WilQW

Postprzez Rafał_93 » niedziela, 4 lipca 2010, 13:05

Musisz dokładnie wszystko posprawdzać. Mam na telefonie fotki z większością śrubek więc jak sobie nie poradzisz to podaj mail to ci podeśle
Rafał_93

Postprzez przem0 » poniedziałek, 5 lipca 2010, 12:57

chyba będę musiał skorzystać z jakiejś pomocy bo za Chiny nie moge tego silnika rozpołowić a wydaje mi sie ze wszystko mam porozkręcane. Zastanawia mnie jeszcze taka dość duża nakrętka przy pompie oleju - czy czasami jej tez nie trzeba odkręcić choć serwisówka nic o niej nie pisze. Rafał na PM masz mojego maila, poratuj tymi fotami jak możesz
przem0

Postprzez Rafał_93 » czwartek, 8 lipca 2010, 11:55

Fotki już poszły wczoraj. I jak rozpołowiłeś ten silnik w końcu czy nie :?: Co do tej śruby to musisz wszystkie prawie odkręcić a jest jeszcze parę ukrytych. Ja jak rozpaławiałem to troszkę z jednej strony próbowałem jak widziałem że nie idzie to szukałem gdzie jeszcze trzyma jakaś śruba. Po malutku i rozpołowisz. Ja rozpołowiłem w poniedziałek a w środę już latałem ;D
Rafał_93

Postprzez przem0 » piątek, 9 lipca 2010, 05:27

Siema. Rozpołowiłem !! :mrgreen: ukryte były jeszcze 2 śruby tak jak pisaliście. Teraz jestem na etapie zamawiania skrzyni i mam w związku z tym kilka pytań, ale to w temacie skrzynia. Rafał dzięki bardzo za te foty bo mi pomogły. pozdro 4 all
przem0

Postprzez tonyst » środa, 29 września 2010, 20:03

Witam moge i ja poprosić ote fotki
tonyst

Rozpołowienie silnika od dołu.

Postprzez tonyst » poniedziałek, 7 lutego 2011, 19:59

Wyjołem silnik z gsx600f i tak z lewej strony mam pod deklem cytuje Wolne koło sprzęgiełko rozrusznika jak je zdjąć potrzebne są jakieś specjalne klucze . A z prawej jest sprzęgło jak je też zdejmować żeby nic nie uszkodzić. Robie to pierwszy raz. Jakieś porady .
tonyst

Postprzez Alpha » poniedziałek, 7 lutego 2011, 22:14

Pierwsza rada - serwisówka . Jeśli potrzebny ściągacz , będzie to tam opisane . Możesz posiłkować się książkami od Jajka i małego Bandita . To te same silniki , chociaż trochę je różni .
Alpha

Powrót do SILNIK