TŁUMIK + KOLEKTORY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Wydech Devil

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 17:17

WICIA23:

Mam do kupienia w dobrej cenie taki wydech. Brakuje co prawda sprężynek ale to nie problem - można zaadaptować. Po wymianie z oryginału potrzebne pewnie będą regulacje - trzeba dysze w gaźnikach zmieniać czy wystarczy regulacja i synchro ?
Macie u siebie akcesoryjne wydechy czy standard ?
Jak duże Jajko brzmi na nich ?

----------------
TASMAN:

Po zmianie nie trzeba zmieniac dysz. Robi sie to aby jeszcze troche wykrecic konikow, ale zabawa z tym okropna.
Sklad mieszanki nalezy wyregulowac.

A jak brzmi ? Bez porownania, az ciary po plecach przechodza :mrgreen:

-----------------
WICIA23:

a Ty masz jaki ??
Mocno doskwiera dźwięk podczas jazdy ??
Jak jedziemy w tasie z kumplem to muszę jechać przodem bo za nim wytrzymać nie idzie. Ma dwa grzmiące mikrony.

----------------
MIKI:

podobno za mną nie idzie jechać :devil: :devil: kolega mi powiedział że masakrycznie się jedzie u mnie na miejscu pasażera bo dźwięk idzie prosto pod jego kask... :D :D

----------------
WICIA23:

no to nie dobrze - żona nie będzie chciała ze mną jeździć ...

----------------
MIKI:

ale ja mam MIG, nie wiem jak u Ciebie w Devil-u będzie ale nie licz na ciszę. 8) 8)

[ Dodano: 06-04-09, 14:02 ]
takie pytanko czy, wydechy od Bandita będą pasowały do naszych gsxf-ek :?: chodzi mi generalnie o dolotówkę :?: :?:
Miki

Jakie regulacje motocykla po zmianie tłumika na firmowy?

Postprzez TasmaN » niedziela, 22 marca 2009, 09:34

Witam.

Chciałbym się zapytać jakie regulacje motocykla (gaźnik , zawory) powinienem zrobić po zmianie tłumika na firmowy LeoVince?
Oczywiście mógłbym oddać go do serwisu na regulację ale już im niestety nie ufam i wolę zrobić to sam , posiadam większość narzędzi , świecę Colortune , zegary do synchro gaźników.
Pozdrawiam

---------------------------

gazniki - ZTCP bogatsza mieszanke sie ustawia (ale glowy nie dam ze bogatsza).

zawory - nie ma potrzeby, chyba ze juz wymagaja tego (bez wzgledu na tlumik)

ja po wymianie na IXILa bede jeszcze dysze zmienial na Dynojety - zalecane przy akcesoryjnym tlumiku i filtr powietrza (pewnie K&N).
TasmaN

TŁUMIK + KOLEKTORY

Postprzez Miki » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 13:05

ludziska, może wiecie czy wydechy z Banditów 600 pasują do naszych GSXF-ek :?: chodzi mi generalnie o dolotówkę, czy bedzie trzeba kombinować :?: wiecie coś w tym temacie :?: :?: bo do naszych motocykli jest mało tłumików akcesoryjnych, a do bandziorków jest sporo i w dobrych cenach.
Ostatnio edytowano wtorek, 29 grudnia 2009, 20:25 przez Miki, łącznie edytowano 2 razy
Miki

Postprzez firefox » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 13:37

Hmm zakladalem podobny temat na starym forum i chyba nie zostal przeniesiony, z tego co pamietam Tasiorek mi odpowiedzial ze chyba pasuje, ale znowu jak swojego czasu zadalem pytanie na allegro czy pasuje, to dostalem odpowied, ze jednak trzeba bedzie przerabiac

A ogladalem cos takiego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=601923961
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 13:39 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
firefox

Postprzez Miki » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 13:55

to samo oglądałem i właśnie pytam, ale chyba nikt nie przerabiał tego tematu.
Miki

Postprzez Loku » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 15:36

Wydaje mi sie że trzeba bedzie przerobic. Wcześniejsze bandity były zupelnie odmieną konstrukcją od gsxf, silnik podobny (ta sama baza) ale rama i reszta to zupełnie co innego i dlatego tlumik trzeba dopasować. Nie tak jak obecnie nowy gsxf (taki jak mój) to nic innego jak bandit w owiewkach.
Loku

Postprzez firefox » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 17:05

No wlasnie, dlatego chyba zostane przy oryginale, moze kiedys jak bede mial troche wiecej czasu sie tym zajme. Z drugiej strony nosze sie ze sprzedaniem, wiec szkoda inwestowac w cos co jest dodatkiem.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Wydech

Postprzez firefox » niedziela, 19 kwietnia 2009, 12:06

Hejka,

co prawda nie chce juz do jaj dokladac kasy ale mysle ze jak trafi sie jakas fajna okazja to chcialbym kupic wydech, znalezalem cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item606818118_tl ... ratis.html

Ktos moze mierzyl czy przy tych wymiarach bedzie pasowal?

Gosciu ogolnie ma kilka tlumikow..
firefox

Postprzez Pit » niedziela, 19 kwietnia 2009, 14:24

Polecam do jajka Yoshimure rs3 ( to jest najprawdopodobniej dedykowany wydech) kupiłem używany wyklepałem obudowe i jest jak nowy stal polerowana a odgłos jaki wydaje wypierda... w kosmos polecam
Pit

Postprzez firefox » niedziela, 19 kwietnia 2009, 15:59

Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Pit » niedziela, 19 kwietnia 2009, 16:20

No cena nowych to totalna paranoja no ale tak jak mówie czasami uda się odhaczyć w granicach 500-600 zł odkąd założyłem sąsiedzi mają dużo cięższe życie :mrgreen: jak założysz yosha odwdzięczy ci się zajbistym buczeniem szukaj raczej na ebayu powodzonka
Pit

Postprzez fafudrak » niedziela, 19 kwietnia 2009, 19:07

A ja mam HARPOONA i tez nie jest zbyt cichy :) w E-g w czolowce najglosniejszych.
fafudrak

Postprzez firefox » niedziela, 19 kwietnia 2009, 19:16

No to pochwalcie sie, przerabialiscie cos, ile placiliscie, co zmienialiscie itp ??
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez fafudrak » niedziela, 19 kwietnia 2009, 19:28

Ja juz takiego kupilem, ale zaraz walne foto i wrzuce na forum to zobaczysz co i jak.
fafudrak

Postprzez Pit » niedziela, 19 kwietnia 2009, 20:10

No to tak ja za swojego Yoshka dałem ok 400 zł miał wgięcie na wysokości opaski akcja rozwiercanie nitów klepanie i jest jak nowy póżniej tylko zostało odciąć stary wydech (bo ciężko o rurę dolotową było :mrgreen: ), zakup elektrod chromo niklowych piwko dla spawacza papier do zapolerowania i jest oki (jak dla mnie oczywiście)
Pit

Postprzez fafudrak » niedziela, 19 kwietnia 2009, 20:13

Prosze bardzo. Moto nie myte od zeszlego sezonu wiec prosze sie nie przejmowac :) No i brakuje gumy pod opaska na tlumik :) Kiedys tam wypadla, a nie mam czasu dociac nowej :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 19 kwietnia 2009, 20:18 przez fafudrak, łącznie edytowano 1 raz
fafudrak

Postprzez Nyuno » niedziela, 19 kwietnia 2009, 21:52

A mi mechanik zastosował jakiś swój magiczny patent i bez cięcia itp nie dość, że spowodował ładny warkot i strzelanie (zakręcenie manetki przy 5 tys obrotów) to jeszcze odblokował 8 koni mocy :)

A to wszystko na fabrycznym.
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 06:42

A gdzie takie patenty i ktory mechanik tworzy ;)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez fafudrak » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:18

8 km ?? byles na hamowni ?? czy to tylko slowa mechanika ??

Firefox , wiertarka, wiertlo 6 i kilka dziurek :) tez bedzie ladnie strzelal i zrobi sie glosniejszy :D
fafudrak

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:29

Nie no na hamowni nie, to tylko domysły i słowa testujących moto po tym eksperymencie. Nawet, jeżeli jest to przebarwione, to i tak czuć, że ładniej się wkręca na obroty (i to o wiele ładniej). Może był jakoś zapchany fabrycznie, i nie została zwiększona moc, tylko w końcu mam pełną? Co by nie mówić - aż inaczej suczka oddycha.

Od razu zaznaczam, że żadnej wiertarki nie używał, a przynajmniej nie ma żadnych dziurek wierconych przez niego. Fabryczne ogólnie wyciszają na tyle skutecznie, że ma się wrażenie posiadania większego skutera.

firefox, w Garwolinie jest taki mechanik Marcin (jego brat, Tomek, jest lakiernikiem), tzn. niedaleko Garwolina. Możemy się kiedyś do niego wybrać, zerknie na Twój tłumik i powie Ci, czy coś da się wyczarować. Oczywiście nie jest to jakiś mega patent, więc do firmowych buczków nie ma co porównywać, ale za przysłowiowy "browar przy pizzy" - bomba, przynajmniej jak dla mnie.
Obrazek
Nyuno

Następna strona

Powrót do SILNIK