Dziwny wyciek oleju

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Dziwny wyciek oleju

Postprzez tomdv » wtorek, 17 lipca 2012, 21:20

Z motocyklem nic się nie działo, jeździł jak należy. Kilka dni temu zatankowałem go do pełna i pojechałem na drugi koniec miasta. Po drodze, jak stawałem na światłach, zauważyłem drobny wyciek oleju z lewej strony. Po kilka kropel. Jak wracałem ciekło coraz bardziej. Postawiłem go w garażu i na drugi dzień kałuża. Co dziwne stoi na centralnej i poziom oleju mimo sporego wycieku nadal jest w normie a nawet szczerze mówiąc nie wiem czy w ogóle spadł ??? Postaram się wrzucić zdjęcie miejsca z którego ciekło. Będę wdzięczny za jakieś pomysły.
tomdv

Postprzez kojak83 » wtorek, 17 lipca 2012, 21:47

Wrzuć foty bo bez tego ciężko będzie ocenić. Ja niedawno walczylem z wyciekiem więc może coś doradzę :P
kojak83

Postprzez alox » wtorek, 17 lipca 2012, 22:18

a może z lag Ci cieknie a wydaje się że z silnika,popatrz na uszczelniacze czy jest sucho bo może dziwnie zaciekać olej.
alox

Postprzez okinoi » środa, 18 lipca 2012, 10:53

tomdv napisał(a): Po kilka kropel. Jak wracałem ciekło coraz bardziej.

alox napisał(a):a może z lag Ci cieknie a wydaje się że z silnika,popatrz na uszczelniacze czy jest sucho bo może dziwnie zaciekać olej.

Z lag raczej tak nie "leje"... Może to jakiś wąż od chłodnicy. Tak czy tak bez zdjęć nie powiemy nic.
okinoi

Powrót do SILNIK