Sprzęgło GSX600

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Sprzęgło GSX600

Postprzez rufin » niedziela, 16 kwietnia 2017, 10:51

Dzień dobry prosił bym w miarę możliwości o sprawdzoną szczerą odpowiedź na moje pytanie.
Wczoraj byłem oglądać GSX600 z 1993r. Motor sprowadzony z niemiec 45tyś przebiegu. Ponoć od 2 lat nie jeżdżony, cena bardzo atrakcyjna, jednak jest jedno "ale". Silnik pracuje bardzo ładnie, natomiast po włączeniu biegu(jakiegokolwiek) puszczeniu dźwigni sprzęgła motor stoi w miejscu.
Biegi słychać że wskakują i przełączają się , natomiast motor nie jedzie nie rusza z miejsca. Po spytaniu się właściciela nie potrafi określić co się stało gdyż on ten motor przywiózł w rozliczeniu, ale twierdzi że właściciel mówił o wymianie sprzęgła.
Moje pytanie czy jest możliwość aż tak spalonego sprzęgła iż motor w ogóle nie rusza z miejsca??
Dodam może iż linka sprzęgła przy klamce była maksymalnie rozkręcona, po skręceniu linki nadal brak jakiegokolwiek napędu na koło.
Czy waszym zdaniem motor jest wart jakichkolwiek pieniędzy i da się to naprawić bez rozbierania silnika. ( Czy prawdopodobnie będzie to coś z sprzęgłem , nie wiem kosz sprzęgłowy do wymiany itp itd). Jakieś pomysły jak sprawdzić co sprawdzić podczas oględzin motocykla żeby można było bardziej stwierdzić co jest zepsute. Czy niestety tylko odkręcenie kapy od strony sprzęgła ukaże uszkodzenia.

Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, smacznego jajka i mokrego dyngusa.
Pozdrawiam
rufin

Re: Sprzęgło GSX600

Postprzez Schummi » wtorek, 18 kwietnia 2017, 07:20

proponuję na sam początek udać się do powitalni :paluj: , a prawdopodobnie jakieś odpowiedzi w temacie się pojawią ;)
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Powrót do SILNIK