Witka!
W swojej suzi miałem licznik pokazujący prędkość i przebieg w mph. Kupiłem licznik pokazujący tylko w km/h. Dzisiaj zrobiłem dłuższą rundkę i jestem na 99% pewien, że nadal przelicza prędkość i przebieg w milach. Myślałem, że to elektronika w liczniku odpowiada za przeliczanie, a tu wychodzi, że jednak coś innego podaje sygnał. Zna ktoś ten temat, czy zostaje zadzwonić do ASO?
[ Dodano: 16-03-10, 14:04 ]
Rozmawiałem na GG z Greedo. Podpowiedział mi, że mam przytrzymać kilka sekund przycisk przy liczniku przebiegu dziennego i zobaczyć, czy się zmieni na km/h. Jeśli to nie pomoże, to mam zmienić czujnik prędkości przy zębatce. Potwierdzi ktoś, że ten czujnik jest przy zębatce?
Mam prośbę do kogoś, kto ma Suzuki GSX 600F z rocznika ok. 1999/2002 i ma licznik pokazujący tylko w km/h. Potrzebuję zdjęcie tego czujnika. Chcę porównać, czy mam inny. Jeśli jest taki sam, to zostaje wersja innych bebechów w czujniku, albo trzeba znaleźć sposób na przełączenie mph na km/h przy samym liczniku.
Pozdro!
[ Dodano: 17-03-10, 01:55 ]
Proszę o dokładne info, jakie są obroty silnika na obrotomierzu przy prędkości 100 km/h. Pogoda jest już w miarę wiosenna, więc może mógłby się ktoś jajkiem 600-tą karnąć kawałek, aby to sprawdzić? Please

.
[ Dodano: 17-03-10, 15:08 ]
I tak sobie sam będę pisał w tym temacie

.
Dzwoniłem do Roberta- powiedział, że w ASO nie wiedzą lub nie chcą mu powiedzieć co trzeba zrobić, aby prędkościomierz pokazywał w km/h. Mam zadzwonić do niego w poniedziałek- może czegoś się dowie od swojego znajomego.
Czujnik prędkości mogę kupić na alledrogo za 90zł. Ale po co mam go kupić, skoro nie wiem, czy to rozwiąże sprawę.
Widzę, że powstaje tu taki mój malutki blog hehe. Życzę miłego czytania i MOŻE KTOŚ W KOŃCU COŚ ZAPROPONUJE !

Ostatnio edytowano poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 08:54 przez Mars, łącznie edytowano 1 raz