Problem z rozruchem

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez MarioSWD » środa, 29 stycznia 2014, 21:22

Raczej bym nie obstawiał tego złego składu mieszanki bo jak czyściłem gaźniki to wydaje mi się że aż tak niczego nie rozregulowałem nie robiłem tego pierwszy raz. Ale pierwszy raz mam takie problemy. Spróbuję jutro raz jeszcze za tym pierwszym razem na pewno zalałem świece teraz je wyczyściłem zobaczymy jak będzie, pomierzę też cewki sugerując się haynsem.
MarioSWD

Postprzez requiem5 » czwartek, 30 stycznia 2014, 12:21

unio, a co myślisz o świecy colortune?
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez MarioSWD » czwartek, 30 stycznia 2014, 15:03

Kiedyś widziałem jak pracowali z colortune, powiem szczerze że bardzo ciężko ten kolor świecy odróżnić. Mechanik niby miał doświadczenie a i tak w końcu metodą prób i błędów wyregulował moto.

[ Dodano: |30 Sty 2014|, o 20:07 ]
Dzisiaj mierzyłem cewki wygląda że wszystko okej rezystancja mieści się między 3-6 ohm. Świece zalane wykręciłem je i zostawiłem do osuszenia. Jutro jeszcze raz spróbuję. Można jakoś sprawdzić bez podłączana świec do cewek czy są dobre?. Ponadto czytałem trochę na necie o tych silnikach co są w naszych moto. Jedni twierdzą że niby czasem one tak mają i jest to normalne, jednak nie wydaje mi się żeby bez powodu świece padły jak było z nimi wszystko ok jeszcze 3 mies temu.
MarioSWD

Postprzez unio » czwartek, 30 stycznia 2014, 21:36

Z tego co ja wiem te świece colortune mozna porównać jakościa do bliżej nie określonych wyrobów typu Ch. Nie znam renomowanej firmy która się tym zajmuje. Kolor w okienku raczej bardziej podlega temperaturze niż odpowiedniemu spalaniu mieszanki
unio

Postprzez MarioSWD » sobota, 1 lutego 2014, 17:32

Problem rozwiązany. Okazało się że jednak świece. Co ciekawe może się to do potomnych przyda, zwykłe wyczyszczenie i wysuszenie świec nic nie dało. Dopiero porządne wypalenie palnikiem gazowym pomogło. Moto zapalił za pierwszym razie. Pozdrawiam.
MarioSWD

Poprzednia strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA