ZEGARY / LICZNIK

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez kyrtap87 » piątek, 13 sierpnia 2010, 17:38

dokrec klemy ja tak milem
Ostatnio edytowano piątek, 13 sierpnia 2010, 17:39 przez kyrtap87, łącznie edytowano 1 raz
kyrtap87

Postprzez Gof » poniedziałek, 16 sierpnia 2010, 14:30

zolwik napisał(a):Wygląda to na zaśnieżoną kostkę w instalacji , tylko zegary się wyłączają ?

Sprawdź wtyczkę do budzików pryśnij kontaktem .

kyrtap87 napisał(a):dokrec klemy ja tak milem

Siema,

Odpowiadam późno bo musiałem wszystko sprawdzić. Tylko zegary - mam wrażenie że to ma związek z tym ślizganiem się sprzęgła. Zresztą cholera wie czy to sprzęgło czy coś innego, będę musiał oddać do mechanika żeby się przejechał...

Kostka ok, klemy też mocno dokręcone - zresztą zegary się resetują (w sensie wyłaczają i włączają) ale np. zegarek nie (a jakby to były klemy to pewnie też by się resetował bo się resetuje po odpięciu aku).

Spróbuję jakoś przyczepić aparat i nagrać jak to wygląda ale nie wiem czy się uda.
Gof

Postprzez guardian_angel » wtorek, 17 sierpnia 2010, 08:58

Co ma ślizganie się sprzęgła do elektroniki ?? Skoro masz dyskotekę na blacie to wiązka pod zegarami czyli kostka która wchodzi z tyłu zegarów jest luźna i na każdym wertepie dzieją się cuda. Odkręć zegaru od stelaża chaszy i sprawdz tą kostkę, może ma luzy lub któryś pin wypadł z kostki od wiązki.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Alpha » piątek, 15 października 2010, 21:39

Cześć .
Okazuje się liczniki Jajek , po przejechaniu 100000 km , blokują się , wyświetlając 99999 km . Blokują również się na stałe liczniki przebiegów dziennych , nie da się ich wykasować . Potwierdzenie , że to nie jest odosobniona awaria , tylko norma , znalazłem na zagranicznych forach . Założyciel tematu również się z tym zetknął .

Pojechałem więc do fachowców , trudniących się " korektą liczników . Niestety , ci z Wrocławia nie dali rady . Sporo czasu spędzili z panelem zegarów , i stwierdzili , że nie mogą znaleźć żadnej aplikacji w pamięci licznika . Dane o przebiegach , całkowitym i dziennych są , a programu nie ma . Prawdopodobnie po dojściu do 99999 km automatycznie się wykasowuje .

Ma ktoś mozliwość załatwić taki soft ? Lub ktoś z Wrocławia , pewnego pięknego dnia , podjechał by pod zakład , na Nowym Dworze w celu przeszczepu aplikacji ? Inne pomysły ?

Autorowi tematu udało się się to naprawić , czyżby diagnoza mojego zakładu była błędna ?
Alpha

Postprzez Budzik » piątek, 15 października 2010, 21:43

czyzbys nabil 100 000 na swoim jajku?
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Alpha » piątek, 15 października 2010, 21:50

Na dzisiaj będzie około 101 000 km . ;)
Alpha

Postprzez kyrtap87 » sobota, 16 października 2010, 18:05

Ja tez tak miałem, same 9 ,czyżbym miał tyle przejechane , nie przecze moto z Włoch ale od kobiety , po prostu ktoś nieudolnie się do tego zabrał i spartaczył ,oddałem do korekty licznik zrobili i ustawili realny jak na ten rocznik 99 przebieg około 45 t bo taki chciałem skasowali 200 zł czas 24 h
kyrtap87

Postprzez Mitzek » wtorek, 19 października 2010, 09:48

troche mnie zmartwiles tym blokujacym sie licznikiem...
Tera mam 76kkm...
Czyli co, jedyna metoda to jeszcze przed 99999 przestawic na nizsze wskazanie, bo potem sie zablokuje???
Mitzek

Postprzez kyrtap87 » wtorek, 19 października 2010, 18:51

Mitzek, to gówn.. prawda z tym blokowaniem
Ostatnio edytowano wtorek, 19 października 2010, 18:51 przez kyrtap87, łącznie edytowano 1 raz
kyrtap87

Postprzez mynka_uk » piątek, 5 listopada 2010, 15:08

ostatnimi czasy trochę mi szwankuje obrotomierz ( w okolicach 7-8tys wskazówka zaczyna się jakoś telepać) wiec stwierdziłem że czas moich zegarów powoli nadchodzi i czas zacząć rozgladać się za nowymi...
na ebay znalazłem zegary ale problem w tym że jest to wersja gdzie zamiast wskaźnika paliwa jest zaślepka z logo suzuki a i miejsce gdzie jest zegarek wygląda dosyć dziwnie

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT

może ktoś się orientuje czy do takich zegarów można jakoś zamontować mój wskaźnik paliwa i zegarek?
mynka_uk

Postprzez guardian_angel » piątek, 5 listopada 2010, 15:23

mynka_uk, ale po co chcesz wymieniać wszystkie zegary? Wystarczy że wymontujesz sam obrotomierz i wstawisz nowy i będzie działać.
guardian_angel

Postprzez mynka_uk » piątek, 5 listopada 2010, 15:26

to UK i czasami bardziej opłaca się wymienić całość... a wracając do mojego pytania da się w zegarach z mojego linku zamontować mój wskaźnik paliwa i zegarek?

[ Dodano: 05-11-10, 15:27 ]
guardian_angel napisał(a):mynka_uk, ale po co chcesz wymieniać wszystkie zegary? Wystarczy że wymontujesz sam obrotomierz i wstawisz nowy i będzie działać.

czy zegary w jajku mają budowę modułową??
mynka_uk

Postprzez guardian_angel » piątek, 5 listopada 2010, 15:32

pierwszy raz widze żeby nowe zegary nie miały wsk paliwa, coś tu śmierdzi, zegary są niekompletne. Możesz kupić te co przedstawiłeś na ebayu i podmienić sam obrotomierz z tych nowych wyjmujesz i wstawiasz do swoich zegarów.
guardian_angel

DZIWNY PROBLEM Z LICZNIKIEM

Postprzez pablonuevo » czwartek, 2 czerwca 2011, 23:01

Cześć koledzy i koleżanki :) Mam problem a mianowicie w mojej suce 600 f z 95' prędkościomierz nalicza przejechane kilometry ale nie pokazuje prędkości - wskazówka stoi nieruchomo... Nie bardzo wiem o co kaman bo skoro nabija kilometry to znaczy że linka jest ok a wskazówka prędkości nawet nie drgnie... :( Jakieś pomysły??? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) BTW - w google nic nie ma :) :zapytanie:
Najwierniejsza Suka w Mieście :)
pablonuevo

Postprzez olszuwy » piątek, 3 czerwca 2011, 21:32

Pomysł jest taki : nowy licznik
Pewnie ktoś korygował licznik km i przy okazji spaprał prędkościomierz :/
olszuwy

Postprzez forest » sobota, 4 czerwca 2011, 10:39

rozebrać, pooglądać zębatki, może tylko jakaś fedra wyskoczyła... jak się połamało coś to niestety nowy budzik cza będzie szukać
forest

Postprzez Cygi » sobota, 11 czerwca 2011, 02:17

hmmm u mnie objaw zauwazyłem taki: przy wolnych obrotach 900=1tys kiedy ciemno na dworze i mam wlaczane swiatła widac lekkie przygasanie podswietlenia zegarów. Czy to normalne czy objaw ze znowu trzeba z kiermany wywalic pare złoty? Bo jak lece sobie to nic sie nie dzieje a jak stoje i pyrka sobie na niskich to ma takie cós.
Ostatnio edytowano sobota, 11 czerwca 2011, 02:18 przez Cygi, łącznie edytowano 1 raz
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez Budzik » sobota, 11 czerwca 2011, 08:46

normalnie ze przygasa, ale jak dodasz gazu to sie lepiej swieci ;] po prostu na niskichobrotach silnik generuje ciut mniej pradu:P
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Cygi » sobota, 11 czerwca 2011, 09:25

Dzieki Budzik :D Musze sprawdzic miernikiem jak znajde chwile. Ostatnio sprawdzalem kilkanascie tyg temu i podawal na aku wlasciwy prad.
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez grzybek » środa, 15 czerwca 2011, 19:45

witam wszystkich :) ja w swoim jajcu 750 2000r mam taki problem ze jak jade to licznik predkosci sie tak jaby przywiesza (ale nie zawsze) kilometry zawsze bije normalnie. Moze ktos z kolegow spotkal sie z takowa przypadloscia i zna moze jakies madre rozwiazanie? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie
:)
grzybek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA