BRAK ŚWIATEŁ, KIERUNKÓW, STOPU

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez zolwik » środa, 30 marca 2011, 19:36

ivan napisał(a):
Budzik napisał(a):zupelnie nie, przerywacz pomijajac zasade dzialania i jego srodek powoduje tylko tyle ze twoj kierunkowskaz mryga a nie swieci swiatlem ciaglym

No nie do końca. Nie wiem jak jest w imbryku ale w jajku jak jest padnięty przerywacz to w ogóle może nie działać kierunek.
W Twoim jednak przypadku z uwagi na to że padło wiele elementów obstawiam bezpiecznik lub jakiś kabelek z masą się poluzował.

Tak czy to w imbryku czy w jaju lub puszcze jak padnie przerywacz lub zasilanie na niego to nie mrugnie czy nawet nie będzie ciągle się świecić .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez zolwik » środa, 30 marca 2011, 19:39

amas1990 napisał(a):niestety w gsxf 600 1992r, takową posiadam to bezpieczniki są na ogonie:( bez zdjemowania owiewki nie ujdzie wymiana:( mało praktyczne rozwiązanie...albo inżynierzy nie brali pod uwage ze w trasie może paść bezpiecznik;p

Bez przesady z tym ściąganiem plastiku jeden klucz imbusowy 3min. roboty.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Masa » środa, 30 marca 2011, 23:39

okazało się że spalony bezpiecznik tyle że gdzieś mam zwarcie na prawym kierunku bo mi pali bezpieczniki dałem 30A to jakoś się trzyma ale nie mam prawego kierunku
Masa

Postprzez amas1990 » czwartek, 31 marca 2011, 00:09

Bez przesady z tym ściąganiem plastiku jeden klucz imbusowy 3min. roboty.[/quote]

Ale ja nie powiedziałem ze to jest problem:D odkręcić to pestka,jedynie troche uciązliwe jest zdjęcie owiewki bo na ścisk przechodzi między kanapą i kierunkiem, ale nie jest to jakiś wielki problem;p
Bo mam słabośc do czarnulek ;)
amas1990

Postprzez brodaty_rider » czwartek, 31 marca 2011, 06:47

Nie dawaj 30! po coś tam 10 jest! mój Ojciec był bardzo cenionym elektronikiem w moim mieście mój jeden brat skończył elektronikę drugi kończy w tym roku szwagier i wujek także po elektronice i wiem że tego robić nie można bo skoro pali tzn że jest zwarcie i może się zapalić instalacja! rozbierz sprawdź bo biedy sobie narobisz
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez zolwik » czwartek, 31 marca 2011, 15:52

Masa napisał(a):okazało się że spalony bezpiecznik tyle że gdzieś mam zwarcie na prawym kierunku bo mi pali bezpieczniki dałem 30A to jakoś się trzyma ale nie mam prawego kierunku

Odłącz kierunkowskaz i wsadź 10A .

Jw. jak zostawisz 30A to większy będziesz miał koszt w razie spalenia , niż 30min zabawy przy migaczu .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez DiElektryk » czwartek, 31 marca 2011, 18:50

A ja tam lubię fajerwerki - tylko niech kolega nagra film instruktażowy jak to z kierunkiem cały przewód może świecić :mrgreen:
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez zolwik » czwartek, 31 marca 2011, 19:00

DiElektryk napisał(a):A ja tam lubię fajerwerki - tylko niech kolega nagra film instruktażowy jak to z kierunkiem cały przewód może świecić :mrgreen:

Tego tu nie zobaczysz tylko można poczuć niezły swąd topienia się izolacji na przewodzie :fuck:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Masa » niedziela, 3 kwietnia 2011, 08:58

dzisiaj mam zamiar się zabrać za to zlokalizować zwarcie ale i tak zamówiłem 4 kierunkowskazy bo moje są wysłużone.
Masa

Postprzez Adriann » sobota, 7 maja 2011, 08:05

Koledzy mam problem ze swiatłami mijania+długie, podczas jazdy mi przerywają lub przy uruchamianiu motocykla na poczatku w ogole nie swieca, tylko postojowe - chodzi mi tylko o przód. Gdy wcisne długie w lewym przycisku(pass)to działaja, nawet gdy normalnie nie chca. Czy to moze miec jaki kolwiek zwiazek ze stacyjka? Gdzie sa czułe miejsca, kostki itd? Czy wd40 do wlacznika/wylacznika mozna wpryskac dla poprawy i oczyszczenia stycznosci?
Adriann

Postprzez ogórek » sobota, 7 maja 2011, 08:20

miałem podobny problem jakiś czas temu tylko u mnie nic nie przygasało tylko zgasły na amen okazało się że to kostka pod zbiornikiem paliwa może u ciebie to to samo.pozdro.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez brodaty_rider » sobota, 7 maja 2011, 08:22

U mnie problem był taki jak Twój i okazało się że przełącznik świateł z drogowych na mijania był zaśniedziały, wyczyściłem i gra :D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez farciarz » poniedziałek, 9 maja 2011, 19:04

Siema, podlacze sie pod temat,
Ile watt ma zarówka 12 V postojowa z przodu przy Suxuki GSX 600 F 93r
Wyciaga sie ja z przodu spod lampy, bez rzadnego odkrecania.
Pisze na niej tylko ze ma 12V 1cd

Obrazek

z Góry dzieki za odpowiedz.
pzrd.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 9 maja 2011, 19:05 przez farciarz, łącznie edytowano 1 raz
farciarz

Postprzez Budzik » poniedziałek, 9 maja 2011, 19:32

idz na stacje i popros o taka zarowke (i pokaz im ta ze zdjecia) ale pewnie ma nieduzo z 5W?
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 10 maja 2011, 09:15

Moja ma 2W i też mam imbryka
brodaty_rider

Postprzez zolkos » czwartek, 12 maja 2011, 16:49

2w wystarczy ;) koszt ok 1 zl :D
zolkos

Postprzez Kuski » czwartek, 12 maja 2011, 18:03

off topic
założyłem sobie okrągłą lampę. i wszystko grało ale teraz nie mam krótkich a mam długie...żarówka H4...wina kabelków czy żarówki?
Kuski

Postprzez guardian_angel » czwartek, 12 maja 2011, 18:24

Zgadni kotku co mam w środku ?
Ja pierdole czasem takie pytania rozbrajają mnie na amen, normalnie ręce opadają ale za to mam doby humor do końca tygodnia. Apeluję, Apeluję, Apeluję do inaczej inteligentnych osób zanim napiszą pytanie na poziomie gimnazjalisty niech pomyślą, uruchomią pozostałe szare komórki i z czym maja problem. :mygad:

Możesz śmiało jeździć na światłach drogowych, nie wymieniaj żarówko bo po co, skoro jest jeden żarnik sprawny i szukaj krasnoludka co ci kabelki na kostce zamienił miejscami :mygad:
Ostatnio edytowano czwartek, 12 maja 2011, 18:43 przez guardian_angel, łącznie edytowano 2 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Kuski » czwartek, 12 maja 2011, 21:18

W sumie mogłem zadać pytanie czy H4 ma 2 żarniki i by nie było płaczu...

[ Dodano: 12-05-11, 22:21 ]
poza tym to nic nie można napisać na tym forum bo od razu trzeba się wymądrzać.
Jeśli coś dla Ciebie jest oczywiste to lepiej się ciesz, że wiesz więcej i możesz pomóc.
Kuski

Postprzez Nyuno » piątek, 13 maja 2011, 08:22

Kuski napisał(a):wiesz więcej i możesz pomóc
:brawo:
Obrazek
Nyuno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA