Prawe przelaczniki w jajku '03-'06

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Prawe przelaczniki w jajku '03-'06

Postprzez x10d » sobota, 20 października 2012, 11:46

Mam ułamany przycisk rozrusznika i aby odpalić moto muszę ściągać rękawicę, żeby zmieścić palucha do wewnętrznej części przycisku. Powoli zaczyna mnie to denerwować, a i to czasem może być niebezpieczne, jak nagle gdzieś przypadkiem na skrzyżowaniu moto zgaśnie.
Zacząłem się rozglądać za odpowiednią częścią zamienną - czyli całym prawym przełącznikiem i tu co się okazało? Że na alledrogo pełno tych przełączników, ale tylko do jajek 98-02, natomiast do 03-06 nie ma w ogóle.
Różnica generalnie polega na tym, że jajka 98-02 poza killswitchem i starterem mają włącznik świateł przednich, a 03-06 w tym miejscu mają włącznik świateł awaryjnych.

Wygląda to tak:
Obrazek - dla 98-02
Obrazek - dla 03-06

Właściwie drugie zdjęcie to przełącznik od Burgmana 650, ale w GSXF wygląda identycznie.
Poza Burgmanem 650 jeszcze identycznie wyglądający przełącznik znajduje się w Bandicie 1200 i Hayabusie (tyle przynajmniej znalazłem).
I tu pytanie - czy są one identyczne również elektrycznie, czy może nie będą pasować do mojego jajka?
Obrazek - Suzuki GSX750F K6
Obrazek - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D GLS Long

www.spisperfum.pl
x10d

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA