Witam wszystkich ,mam taki broblem w mojej suzi że straciła iskre,była już u mechanika i nie dał rady jej naprawić a mowil że wymienił modół,cewki,impulsator, kable i nic ,co niema iskry to niema,może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać prosze o pomoc.
1 akumulator, 2 swiece - sprawdz przerwe, moze jest za duza i wtedy nie bedzie mial sily aby przeskoczyla iskra. 3 kable WN- jak sa stare to moze byc przebicie i iskra skacze po silniku a nie po sqiwcy.
Ps nie masz iskry na wszystkich 4 swiecach czy tylko na 1-2?
przez warka-83 » czwartek, 15 listopada 2012, 11:39
niema własnie na wszystkich 4 świecach ,kable były zmieniane,świece są nowe ngk,mechanik powiedział że to musi być jakiś pierdół ,nie wiem ja już rozkładam ręce.
warka-83, a bezpieczniki? stacyjka? nie iwme jak tu jest zrobiona elktronika dokladnie, ale w strefie KLUBOWICZA sa fiszki z calym ukladem elektronicznym. wiec po prostu trzeba wziac wydrukowac taki schemat i miernik w garsc i szukac gdzie ucieka prad
przez warka-83 » czwartek, 22 listopada 2012, 21:52
Witam wszystkich po dłuższym czasie ,rozwiązałem problem z iskrą czyli motorek już cyka,problem był taki że nie bylo masy w module zapłonowym bo zaśniedziały wtyczki w głównym zwoju na wysokości gażników ,dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
lenar, - patrz jak wyżej + przeszukaj Forum = było , chłopaki mieli takie problemy. Powodzenia.
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!! -------------------------------------------- (KR-Ociec tel.: 509-867-657 ) Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
generalnie świece, kable, cewki okej,
chodziło mi raczej o podpowiedz co i jak posprawdzać dalej w instalalacji.
Jutro podepne inny moduł może to pomoże...
Ostatnio edytowano wtorek, 12 lutego 2013, 20:35 przez lenar, łącznie edytowano 1 raz
Jeśli tamto jest OK to w starszych modelach często to występuje - sprawdź
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!! -------------------------------------------- (KR-Ociec tel.: 509-867-657 ) Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974