dwie świecące lampy w jajku

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

dwie świecące lampy w jajku

Postprzez romekkur » niedziela, 3 lutego 2013, 22:39

Witam , jak w temacie czy ktoś z was przerabiał lampe a dokładniej elektrykę tak aby świeciły obie lampy na mijania i obie na drogowych. Jeśli tak to proszę o instrykcje przerobienia elektryki ,słyszałem że żarówki muszą być H4. Pozdrawiam
romekkur

Postprzez unio » poniedziałek, 4 lutego 2013, 09:57

Na schemacie w Haynesie jest układ z dwoma opcjami. Od strony elektrycznej wystarczy poprowadzić odpowiednio dwa mostki ale od technicznej żeby prawidłowo przerobić na dwie żarówki H4 trzeba zmienić całe klosze bo te pojedyńcze są przystosowane do świecenia na H1 i H7 co daje odpowiedni kąt i strumień świetlny który nie będzie odpowiedni dla H4 a poza tym gniazda żarówek są inne.
unio

Postprzez Pan W » poniedziałek, 4 lutego 2013, 21:06

Ostatnio podczas czytanie jekiegoś wątku na forum dowiedziałem sie, że dwie lampy na H4 świecą w angliku. I u mnie tak jest. Więc nie wiem czy nie prościej będze ci poszukac lampy od angola teraz części jest dużo w necie.
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez Tymon » poniedziałek, 4 lutego 2013, 21:45

Tylko jak będzie upierdliwy diagnosta to przeglądu nie będzie z angielską lampą. :P
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Tymon » wtorek, 5 lutego 2013, 07:28

piteer83, też to zauważyłem, bo kolega ma takie światła ale myślałem że to wina danego egzemplarza a tu jednak nie :)
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez unio » wtorek, 5 lutego 2013, 08:54

Te lampy na H4 to nie żaden Anglik. To jest wersja Canadyjska a nie Europejska według producenta. Kilka egzemplaży poszło mimo wszystko na Europę ale w niewielkiej ilości. Główne założenie to była wersja Canadyjska.
Takie same modele można znaleźć nie tylko w Anglii ale i w Niemczech czy w Polsce.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano wtorek, 5 lutego 2013, 09:11 przez unio, łącznie edytowano 1 raz
unio

Postprzez moro99 » wtorek, 5 lutego 2013, 14:34

"wersja Canadyjska" - jaka ta wersja ?
moro99

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA