Witam zakupiłem ostatnio żarówki philips bluevision śmiga ktoś na takich ??? dają rade???
--------------------------------------------------
Tasman:
Czytalem ze bardzo polecane i daja dobrze
Sam bede na wiosne zmienial i pewnie tez takie wezme.
-----------
KRISTOS:
super sprawa swietne biale swiatło z leciutkim blekitem zreszta temp 4300k jest juz temperatura zarnikow od xenonow wiec swiatlo musi byc super sam na takich latam i naprawde polecam
------------
CRUNCH:
A jak wygląda sprawa z żywotnością takich żarówek? Bo do najtańszych nie należą.
------------
BIEDRON:
a czemu nie ala xenon przynajmniej czlowiek jet bardziej widoczny
--------------
ŁYSOLEK:
z prostego względu: xenony sa stosowane w najnowszych autach, motocyklach, wszelkie inne pojazdy, które nie były fabrycznie "ubrane" w xenony łamią porawo i dostaniesz za nie mandat
----------------
LOKU:
Moim zdaniem ala xenony czyli podrobione xenony niebieskimi żarówkami udającymi xenony są brzydkie (według mojego gustu oczywiście innym może sie podobać), słabo świecą i rażą innych. A palą się na potęgę!!!
---------------
MIKI:
mój znajomy ma te BlueVision... świecą... no jak żarówki poprosty mają bielsze światło, ale wiem że w jajkach tak nie ma, ale jak ktoś chce je zakładać niech sobie kupi odrazu postojówke BluVision, bo jak nie kupi to bedzie dalej żółta poświata... bo postojówka bedzie robiła żółte światło a BlueVision niebieskawe i wyjdzie taki badziew... widziałem na własne oczy. Ja polecam żarówki Osram NightBreaker +30% White +90% Light
Peace
--------------
BIEDRON:
Łysolek napisał/a:
z prostego względu: xenony sa stosowane w najnowszych autach, motocyklach, wszelkie inne pojazdy, które nie były fabrycznie "ubrane" w xenony łamią porawo i dostaniesz za nie mandatbodajże stówkę
powiem szczerze że xenony w motorach uważam za plus nawet jeżeli oślepiają przynajmniej taki pojazd jest lepiej widoczny
Loku napisał/a:
Moim zdaniem ala xenony czyli podrobione xenony niebieskimi żarówkami udającymi xenony są brzydkie
niebieskie żarówki to masz racje że badziewnie wygląda
miki_lkr napisał/a:
Osram NightBreaker
mają naprawdę jasne światło miałem takie w aucie niestety wytrzymały 2,5 miecha
---------------
MIKI:
zobaczymy ile moje wytrzymają... potem zakupuje j/w Philipsa GT-150 Power2Night
-------------
LOKU:
Powiem wam, że ciekawy temat, jak mi się spalą kiedyś żarówki to zapodam sobie eksperymentalnie któreś z nich
--------------
MIKI:
jak coś to mogę pstryknąć fotki jak świecą te Osramki jeżeli ktoś by chciał... to pisać.
------------
K1S1EL:
biedron napisał/a:
a czemu nie ala xenon przynajmniej czlowiek jet bardziej widoczny
O masz, to zamontuj jeszcze z 10 halogenów o super mocnym świetle, będziesz wtedy super widoczny
IMO wkładanie pseudo zenonów itp. jest wielką głupotą. Odnoszę się tu trochę do samochodziarzy (bo nie widziałem jak to świeci na moto), oślepia a w razie jakiegoś wypadku też problem można mieć.
pozdr
-----------------
PAWEL BMW:
zalozylem ksenony i mam w.....e, wedlug mnie swiatla w moto maja oslepiac, niebieskawe swiatlo lepiej widoczne z daleka, dzieki temu jestem bardziej bezpieczny, niektorzy jezdza na dlugich w dzien,
---------------
KOSA1022:
Ja tak właśnie robię jeżdżę w dzień na długich. Nawet policja nic nie mówi bo wiedzą że robie to dla własnego bezpieczeństwa. Bądź co bądź o jazde na długich nigdy się nie przyczepili.