impulsator w oleju?

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

impulsator w oleju?

Postprzez rafalsky » środa, 2 września 2009, 21:05

Witam
Mam pytanie, mianowicie czy pod prawym deklem w jajku, tam gdzie jest impulsator ma byc olej?
Czy cewka pracuje w oleju?
Strasznie mnie to zastanawia, bo parametry cewki są ok, czujnika ciśnienia oleju także, czy po prost ten typ tak ma...
rafalsky

Postprzez szczavol » środa, 2 września 2009, 21:29

z tego co się orientuje to normalne, w którymś manualu chyba pisało nawet że po zdjęciu pokrywy może wylecieć trochę oleju ;)
szczavol

Re: impulsator w oleju?

Postprzez firefox » środa, 2 września 2009, 21:30

rafalsky napisał(a):Witam
Mam pytanie, mianowicie czy pod prawym deklem w jajku, tam gdzie jest impulsator ma byc olej?
Czy cewka pracuje w oleju?
Strasznie mnie to zastanawia, bo parametry cewki są ok, czujnika ciśnienia oleju także, czy po prost ten typ tak ma...

Moim zdaniem tak, gdy pekl mi w garazu dekiel to wylal sie tamtedy olej. Chociaz z drugiej strony moto byl na boku i mogl sie wlac tam olej a nastepnie wylac. Z trzeciej strony skoro sie tam przelal to pewnie w czasie jazdy tez tam pewnie kreci sie olej :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez ZiGi » czwartek, 3 września 2009, 12:05

Tak na bank troszkę oleju tam zawsze jest, jak zdejmowałem ten dekiel przy ustawianiu zaworów żeby wałem zakręcić to też oleju troszkę pociekło.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez rafalsky » czwartek, 3 września 2009, 18:08

Ok, czyli to norma. Mogę spać spokojnie.
rafalsky

Postprzez miki1406 » piątek, 4 września 2009, 21:14

Hehe w fireblade cały alternator jest zanurzony w oleju 8) Normalnie całe uzowjenie przykręcone jest do dekla po przeciwnej stronie od sprzęgła i wszystko pływa w oliwce... W czajniku impulsator też ma styczność z olejem
miki1406

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA