LAKIER, FARBA

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez Łysolek » piątek, 8 maja 2009, 07:54

mi z kolei wytarły sie plastiki na wysokości podnóżków jak mam buty
Łysolek

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » piątek, 8 maja 2009, 11:16

Łysolek napisał(a):mi z kolei wytarły sie plastiki na wysokości podnóżków jak mam buty

Niestety mam to samo...od butów a szczegolnie lewa strona(zmiana biegów itd) :/ Taki to juz urok jazdy w skorzanym kombi....chyba jezdzac w texach tego nie uswiadczysz :P
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Łysolek » piątek, 8 maja 2009, 15:53

PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):
Łysolek napisał(a):mi z kolei wytarły sie plastiki na wysokości podnóżków jak mam buty

Niestety mam to samo...od butów a szczegolnie lewa strona(zmiana biegów itd) :/ Taki to juz urok jazdy w skorzanym kombi....chyba jezdzac w texach tego nie uswiadczysz :P

mnie sie przetarły do butów SIDI ;)
Łysolek

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » piątek, 8 maja 2009, 21:41

Łysolek ja mam Sidi VERTIGO i wlasnie od butow mi sie przecieraja.... :P
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Cino » niedziela, 10 maja 2009, 14:58

Mnie od Vertigo wyciera sie klar na mocowaniu podnożkow. Wytarc owiewki nie uswiadczylem :-)
Cino

Postprzez TasmaN » czwartek, 21 maja 2009, 22:53

ja kupilem duuuuzy arkusz zwyklej folii poliraficznej ORACAL.

Powycinalem i pooklejalem zbiornik i boczki. Oklejanie na mokro: woda z mydlem i potem sciaganie wody z pod naklejki np. karta bankomatowa.
Nie widac wcale ze cos klejone, a zabezpiecza jak trzeba.

P.S.
Nie kupujcie 'dedykowanych' folii w sklepach motocyklowych bo to to samo jest co ORACAL, a kosztuje kilka razy drozej.
ZTCP za arkusz A4 'dedykowanej' folii zaplacilem kiedys 25 zl :/ To jeszcze za czasow Yamahy Xj.
Ostatnio edytowano czwartek, 21 maja 2009, 22:54 przez TasmaN, łącznie edytowano 1 raz
TasmaN

Postprzez Nyuno » piątek, 22 maja 2009, 00:21

Dzisiaj ładną XJtę z ZiGim i Ralfim widzieliśmy jak pod kolumną byliśmy.

Trzeba będzie do Ciebie się wybrać jak będę miał tak ze 2 dni free i popracujemy nad moim moto ;)
Obrazek
Nyuno

Postprzez fafudrak » piątek, 22 maja 2009, 15:18

Ja butami juz zdarlem lakier, farbe i podklad :) taki to juz urok jajeczek i butow do sportu :) ja obcieralem butami firmy SIGMA :)
fafudrak

Postprzez domel » piątek, 22 maja 2009, 16:10

PozytywnieZakreconyWariat napisał(a):Łysolek ja mam Sidi VERTIGO i wlasnie od butow mi sie przecieraja.... :P
Hehe więc widzę że to nie tylko mój problem :)
domel

Postprzez tupek » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 19:08

Czesc. Odkopuje stary temat, ale ciekawi mnie koszt malowania calego moto. Calkowita suma rozpisana na elementy : koszta materialu(farba,podklad, naklejki) + robocizna. Mam tez pytanie co do naklejek, czy mozna je powtornie wykorzystac?
Pozdrawiam
tupek

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 20:05

Nie rozpiszę Ci całkowicie, ale ja za poklejenie + malowanie wszystkich plastików zapłaciłem 1500zł
Obrazek
Nyuno

Postprzez pinio » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 20:07

cze

ja za malowanie całego moto dałem 1000 pln , jestem bardzo zadowolony.
Udało mi się dorwać okleinę , podobną do oryginalnej.
Stare okleiny niestety są do wyrzucenia, no zależy jakie miałeś, bo imbryk miał różne, ale "kleks" by 1992 kosztuje 130 pln.
Mój efekt....sorry że fota z allegro, był do sprzedania, ale się rozmyśliłem.
http://www.allegro.pl/item615247586_suz ... kazja.html
Ja jestem zadowolony.

pozdrawiam

Pi.
pinio

Postprzez kosa1022 » wtorek, 16 czerwca 2009, 18:01

Ja po wypadku malowałem zbiornik , błotnik i prawy bok i to mnie kosztowało chyba coś koło 80 PLN (baza, bezbarwny,rozpuszczalnik,szpachla,żywica,papier). Oczywiście malowałem sam więc robocizna odeszła.
kosa1022

Postprzez zolwik » wtorek, 16 czerwca 2009, 18:13

No jak ktos ma sprzet możliwości i umiejętności to tylko płaci za materiał,ale nie wszyscy mają.
Ja przygotowałem sie na malowanie całego moto i zakup wyniósł mnie 150zł +moja robota.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez tupek » wtorek, 16 czerwca 2009, 19:37

Sprzet sie znajdzie, checi tez, a i o profesjonalna pomoc zadbam. Czyli glownie material . Tylko z tego co szukalem to cieżko o dobre naklejki.
Nie wiem jak wyjdzie malowanei z szablonu. Zolto-czarna kombinacja mi sie marzy :)
tupek

Postprzez zolwik » wtorek, 16 czerwca 2009, 20:01

tupek napisał(a):Sprzet sie znajdzie, checi tez, a i o profesjonalna pomoc zadbam. Czyli glownie material . Tylko z tego co szukalem to cieżko o dobre naklejki.
Nie wiem jak wyjdzie malowanei z szablonu. Zolto-czarna kombinacja mi sie marzy :)

A masz jakieś foty przykłady w jaki sposób chcesz malować ,a szblony to sobie zamów w drukarni wycietę z lekkim klejem ,takie jednorazowe . ;)
zolwik

Postprzez tupek » środa, 17 czerwca 2009, 10:44

Na wzór takiego malowania, choć w głowie mam troche inną wersje:
Obrazek
tupek

Postprzez KOSA77 » środa, 17 czerwca 2009, 17:29

witam mam pytanie natury technicznej czy kolor lakieru tak jak w puszce jest zakodowany w nr. VIN czy może gdzie indziej ciekawi mnie to bo przed zlocikiem chce troszkę zuzkę podrychtowac ;)
KOSA77

Postprzez ZiGi » czwartek, 18 czerwca 2009, 09:18

KOSA77 napisał(a):witam mam pytanie natury technicznej czy kolor lakieru tak jak w puszce jest zakodowany w nr. VIN czy może gdzie indziej ciekawi mnie to bo przed zlocikiem chce troszkę zuzkę podrychtowac ;)

Jak dla mnie to Twoja Zuza wygląda dobrze, choć goniąc Cię po Wawie nie mogłem skupić się tylko na jej wyglądzie :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez KOSA77 » czwartek, 18 czerwca 2009, 11:23

no no nie narzekam ;) choc jak umyję widac kilka rysek i zadrapan ;) pozdro
KOSA77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NADWOZIE