LAKIER, FARBA

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez ZiGi » czwartek, 18 czerwca 2009, 18:41

KOSA77 napisał(a):no no nie narzekam ;) choc jak umyję widac kilka rysek i zadrapan ;) pozdro

Oj już nie przesadzaj, bo mi będzie głupio moim Jąderkiem pojechać i będę musiał go jeszcze lakierować przed zlotem :P
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Pit » czwartek, 18 czerwca 2009, 18:58

Tupek jak tak suzi pomalujesz to podbij do mnie po kask bo mam shoia xr 1000 w tym malowaniu :brawo: a co do kolorku tego moto to zajebisty chyba z hamerykanckiego gsxr malowanie
Pit

Postprzez KOSA77 » czwartek, 18 czerwca 2009, 19:24

Oj już nie przesadzaj, bo mi będzie głupio moim Jąderkiem pojechać i będę musiał go jeszcze lakierować przed zlotem :P[/quote]

hehe dobre nie było pytania :mrgreen: pozdro !
KOSA77

Postprzez Byniu » piątek, 19 czerwca 2009, 18:53

ja malowałem całe moto :/ jak Ją kupiłem była w opłakanym stanie wiec postanowiłem pomalować swoją Suzi
najpierw pokleiłem owiewki żywicą i po szpachlowałem potem dłuższa przerwa bo czasu brakowało :? następnie z kumplem zabraliśmy się za malowanie ale wszystko robiliśmy po pracy i zawsze czasu brakowało albo on nie mógł albo ja wiec oddałem elementy w ręce profesjonalisty.koszty:za farby,lakier i inne dodatki około 500zł (wszystko z wyższej półki) lakiernik 450zł(pewnie by wziął więcej ale miał prawie wszystko przygotowane pod lakier) a trzeba uważać na podkład bo mi się warzył na plastikach ale nie wszystkich ,nitro to tylko do mycia narzędzi bo zmyje wszystko he he
do otłuszczania użyć lepiej jakiejś benzyny ekstrakcyjnej
i tyle jak coś mi się przypomni to podpisze posta :mrgreen:
No risk no fun
Byniu

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 22 czerwca 2009, 17:22

pinio napisał(a):cze

ja za malowanie całego moto dałem 1000 pln , jestem bardzo zadowolony.
Udało mi się dorwać okleinę , podobną do oryginalnej.
Stare okleiny niestety są do wyrzucenia, no zależy jakie miałeś, bo imbryk miał różne, ale "kleks" by 1992 kosztuje 130 pln.
Mój efekt....sorry że fota z allegro, był do sprzedania, ale się rozmyśliłem.
http://www.allegro.pl/item615247586_suz ... kazja.html
Ja jestem zadowolony.

pozdrawiam

Pi.

A to w tle Jajko to czyje jest? Bo chyba nie Twoje Pinio :)
Obrazek
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez zolwik » czwartek, 13 sierpnia 2009, 11:56

a bez dzwonienia do suzuki .
Są jakieś inne metody np.w necie ,o ile pamietam mozna było kiedyś tak sprawdzic puszke po nr vin
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez unio » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 09:39

Jak miałem CB500 to kod lakieru był pod siedzeniem na błotniku ale czy tak jest w suzi ? Trzeba sprawdzić.
unio

Postprzez Melman » poniedziałek, 17 sierpnia 2009, 18:41

W Suzuki ponoć jest naklejka z kodem lakieru pod zbiornikiem paliwa.
Melman

Wywrotka

Postprzez reddevill » wtorek, 15 grudnia 2009, 09:06

Wywrócił mi się motocykl !
Bez większych strat ale mam kilka odprysków (punktowe uszkodzenie lakieru) doradźcie jak je zamaskować ?
Wiem że są jakieś wypełniacze kredki ale nigdy nie miałem z tym do czynienia więc pytam co polecacie bo nie warto do lakiernika zawozić dla kilku odprysków i to w miarę nie widocznych miejscach.
reddevill

Postprzez TasmaN » wtorek, 15 grudnia 2009, 09:25

Kredka koloryzujaca jest do dupy.

Kup wosk koloryzujacy i po myciu przelec caly moto woskiem.
Ja mam tez odpryski i takim woskiem maskuje.
Pozatym cale moto sie pozniej ladnie blyszczy :)
TasmaN

Postprzez guardian_angel » wtorek, 15 grudnia 2009, 12:26

Zaprawka lakierowa.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

lekki szlif :/

Postprzez Jarus » niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:27

jadąc do krakow miałem niemiłą okazję jechać przez remontowany drewniany most. Na którym pierd****y menel wywrócił się tuż przede mna. Ratujac menela polożyłem jajko na prawym boku. Prędkość była minimalna, więc uszkodzenia są minimalne. Jednak spać mi nie daje prawa owiewka. Co moge najlepiej z tym zrobić, znacie może taniego lakiernika w Krakowie ?
proszę o rade. Z góry dziękuje.

http://picasaweb.google.pl/jarekacab/Os ... 0588717010
Ostatnio edytowano niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:29 przez Jarus, łącznie edytowano 1 raz
Jarus

Postprzez zolwik » niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:33

oj ,poza owiewa nic nie poleciało ?
Rozumiem że menel odstawił skok z mostu przy twojej pomocy :mrgreen:

Przy tym kolorze ciężko dopasować idealnie :/
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Jarus » niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:39

Poleciał podnóżek, który już jest zrobiony, wydech lekka rysa za który biorę się we wtorek i dźwignia hamulca tylnego wygięta.
Takie pierdoly, najgorsza owiewka i nie wiem co tu poradzić..
Jarus

Postprzez pegaz » niedziela, 11 kwietnia 2010, 12:15

Pokaz to lakiernikowi, ale malowanie calego boku pewnie bedzie wymagane. Orientacyjna cena uzywki (kolor czarny) LINK
pegaz

Postprzez fydzia » niedziela, 11 kwietnia 2010, 14:26

jarus a co bedziesz robił z tłumikiem ? ja mam podobny szlif ,tylko już takiego kupilem , to tak improwizacyjnie to zrobiłem i także mam tłumik szlifniety lekko na samym końcu
fydzia

Postprzez WilQW » niedziela, 11 kwietnia 2010, 17:40

lakierować musisz cały element bo zaprawki tutaj nie da rady zrobić, a jeśli chodzi o malowanie to szukaj lakiernika motocyklowego który będzie wiedział co z czym się je bo gama kolorów motocyklowych jest całkiem inna niż samochodowych i żeby koleś nie zrobił ci jakiegoś mixu
pzdr
WilQW

Postprzez Jarus » niedziela, 11 kwietnia 2010, 18:10

najpierw gruby pozniej cienki papier scierny na koncu pasta polerska i sladu nie widac
Jarus

Postprzez iavbi » niedziela, 11 kwietnia 2010, 18:17

Jarus,
kolego najlepiej nie rób nic!!! ja mam ten sam kolor jajka i tez miałem prawie identyczne zadrapania... dałem do malowania i teraz tylko żałuje !!!! bo tak mi dopasowali kolor że myślałem że się popłaczę :/ lepiej wyglądał jak był z tymi zadrapaniami... a wydałem 400zł
iavbi

Postprzez zolwik » niedziela, 11 kwietnia 2010, 19:36

Jarus napisał(a):najpierw gruby pozniej cienki papier scierny na koncu pasta polerska i sladu nie widac

Ale co tu polerowac przeszlifowane do plastiku i pewnie brakuje jeszcze do odpowiedniego profilu i grubości.
Fakt możesz zaryzykowac i prysnąc ale jak nie dopasuje koloru(co jest duże prawdopodobieństwo) to szkoda siana , możesz zostawić lub w ostateczności przyozdobić ciekawymi naklejkami.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NADWOZIE