jaki kolor

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez kojot1982 » poniedziałek, 26 listopada 2012, 17:01

Ja tez będę kleił pod bezbarwny bo ani nie powieją ani kanty nie odejdą jakby ktoś chciał podłubać :D
robie co kocham kocham co robie.
kojot1982

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:20

Budzik jak pewnie kojarzysz zajmuję się naklejkami więc mam kontakty w firmie reklamowej. niestety z tego co rozmawiałem z właścicielem pojedyncze sztuki to nie opłaca się robić bo koszt nie wychodzi taki okazjonalny. a co do tego z aukcji to roozga kupuje 2 komplety i ja jeden więc wysyłka wychodzi taniej bo będzie do podziału.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez BiEdRoN » wtorek, 27 listopada 2012, 00:42

Kto z forum potrafi zrobić VT, przed malowanie wpadł mi jeszcze jeden pomysł kolorystyki, w sumie to stary ale wciąż rozważany :diabel:
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez kojot1982 » wtorek, 27 listopada 2012, 22:55

Jakie vt :) Bo nie wiem o co kaman.
kojot1982

Postprzez kebs » wtorek, 27 listopada 2012, 23:19

Chodzi Ci o jakies pasy? Paski? Znaki?

Przykładowo coś jak u mnie?

Obrazek

Chyba najprościej tasmą malarską obkleić to co ma nie byc polakierowane.

Ja to widze tak,

Malujesz złotym

czekasz az wyschnie

znaczysz, obmyslasz gdzie ma być ta inne baza naniesiona
obklejasz wszystko zostawiając ten element odsłonięty,

matujesz

nanosisz nastepną baze

Później całość klar, lub jesli akryl zostawiasz jak jest.

jedyne co, to trzeba starannie wykleić wszystko. A i chyba jedna zasada, czy to przy malowaniu scian w domu czy tu, tasme odklejasz zanim wszystko wyschnie, bo pozniej jak zaschnie zerwiesz coś więcej niż taśme.
Ostatnio edytowano wtorek, 27 listopada 2012, 23:25 przez kebs, łącznie edytowano 2 razy
Co szesnaście zaworów może zrobić z człowiekiem...
kebs

Postprzez BiEdRoN » środa, 28 listopada 2012, 09:04

VT- virtual tuning, czyli przerobienie zdjęcia programem komputerowym np.photoshop
Ostatnio edytowano środa, 28 listopada 2012, 09:07 przez BiEdRoN, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Budzik » środa, 28 listopada 2012, 10:08

biedron, jak napiszesz co chcesz zrobic to moge sprobowac to dla ciebie zrobic :) moz enie bedie 100% profesjonalnie ale zawsze poglad bedizesz mial :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez BiEdRoN » środa, 28 listopada 2012, 10:17

Czarny wahacz,felgi
ciemnyy granat bak,owiewka (biały kierunki)
Biały pług, błotnik, zadupek
:diabel:
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Budzik » środa, 28 listopada 2012, 21:15

biedron, mialem miec dzis wolny wieczor ale nioe wyszlo, sprobuje ci to zrobic jutro rano lub pojutrze wieczorem aczkolwiek ja bym przedni blotnik dal w kolorze, a ewentualnie tylna nakladke na kolo biala :D
Budzik

Postprzez BiEdRoN » środa, 28 listopada 2012, 22:51

Tak na 90% jestem nastawiony na czarny, bo zawsze chciałem mieć taki motocykl.wszystkie gadżety zakupione........ ;( ale kombinowanie i możliwością zrobienia czegoś jedynego jest silniejsze :p
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez roozga » czwartek, 29 listopada 2012, 06:38

biedron napisał(a):Tak na 90% jestem nastawiony na czarny, bo zawsze chciałem mieć taki motocykl.wszystkie gadżety zakupione........ ;( ale kombinowanie i możliwością zrobienia czegoś jedynego jest silniejsze :p

Łoj Biedron, wiem coś o tym :) - też chciałem czarny, ale moje ego wygrało ze mną :D
roozga

Postprzez Budzik » czwartek, 29 listopada 2012, 11:24

Nie przychodzi mi do glowy
Budzik

Postprzez Budzik » czwartek, 29 listopada 2012, 11:26

Kurwa pol godziny pisalem posta i sie nie wyslal. No ja pierdole. Naposze pozniej raz jeszcze ale z komputera
Budzik

Postprzez Budzik » czwartek, 29 listopada 2012, 13:33

kebs, malowanie scian i motocykla to 2 inne rzeczy

najlepszy efekt oczywiscie uzyskalibysmy maluajc wszystko aerografem ale to droga zabawa. a takim domowym sposobem ktory mysle ze da bardzo fajny efekt bedzie folia.

ja bym zrobil raczej tak:
1 zrobil te kreski/mazy/paski/etc na komputerze, potem wycial na ploterze na folii samoprzylepnej-mozna tez wyciac folie z nadrukiem (np takie jak sa na autobusach, czy takei jak zrobil nam ziomek). nakleil to na lakier i potem pokryl bezbarwnym.

napewno wyjdzie to lepiej-bedzie symetria pomiedzy lewa strona i prawa, łuki będą łukami a nie prostymi odcinaki polaczonymi ze soba- niz oklejanie tasma malarska i malowanie. stawiam ze wyjdzie rowniez taniej.

kebs, kiedy malujesz lakeir na lakier oczywiscie 'swieży' to nie musisz matowac. matuje sie wtedy kiedy malujemy cos na stary 'zniszczony' lakier, po to aby dobre oczyscic powierzchnie i zwiekszyc przyczepnosc lakeiru- wtedy rowniez nie musimy uzywac podkladu.
tasmy malarskiej napewno nie przykleimy super rowno i sama krawedz tez nie bedzie ostra jak brzytwa bo rzadki lakier z pistoletu wplynie pod tasme i porobi nam sie krawedz z 'wloskami' dlatego ze tasma nie przylega super do powierzchni bo jest malarska z klejem takim aby sie latwo dalo odkleic i jest to tasma do scian- na scianie tego efektu nie zaznasz bo farba do scian jest gesta, nawet jesli uda ci sie zrobic 'wloski' na scianie to nie zauwazysz tego tak bardzo jak na lakierze motocykla.
jesli lakeirem bedize zwykly lakier akrylowy a nie jakis metallic lub perla itp to jeszcze z tasma nie jest najgorzej bo na taki lakeir nie tzreba dawac bezbarwnego bo po zaschnieciu jest twardy- dodaje sie do niego utwardzacz. Natomiast lakeiry typu metallic, perła itp nie sa utwardzane- zdaje sie ze utwardzacz psuje lakier, moze zmienic odcien- dlatetgo stosuje sie na nie lakeiry bezbarwne, ponadto bezbarwnym uzyskujemy glebie lakieru.
wiec lakeiry typu metallic wysychaja tylko na dotyk ale calyc zas sa miekkie i w czasie gdy bedizes przyklejal na nie tasme malarska lub odklejal mozesz zniaszczyc lakier, odciski palcow rowniez na nim zostana.

to chyab tyle co napisalem wtedy i chyab tyle co mi do glowy przyszlo an dana chwile. wiecej za i przeciw narazie nie widze. jak cos mi sie przypomni to dopisze :)
Budzik

Postprzez kojot1982 » czwartek, 6 grudnia 2012, 18:14

Do oklejania wzorkow jest taka specjalna cienka tasma 4mm szeroka i daje rade.mozna robic luki, kolka itd.Malujemy baza np. czarna,czekamy godz. wyklejamy zadany wzorek a zreszta reszte juz wiecie.oczywiscie rozklejamy delikatnie. Apropo malowania mojego moto to szfagierka chce pomalowac skutera i ten posluzy mi jako krulik doswiadczalny :D Chcialem wrzucic fotki tej tasmy ale cos mam nie tak.
kojot1982

Postprzez noichigo » niedziela, 20 stycznia 2013, 23:07

Witajcie. Planuje odświeżyć wygląd mojego imbryka. Postanowiłem pomalować i okleić. Wstępny projekt wygląda tak:
http://imageshack.us/photo/my-images/5/projekt1uy.jpg/

Oceńcie.
noichigo

Postprzez kojot1982 » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 23:12

Nono ladnie. :) Kolorki takie jak na zdjeciu?
kojot1982

Postprzez noichigo » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 23:18

Zastanawiam się czy czasem na baku nie zrobić bardziej szarego przechodzącego w czerń a czerwone motywy dodać na felgach, lub zamienić na jasno niebieski
noichigo

Postprzez kojot1982 » niedziela, 27 stycznia 2013, 13:59

Wydaje mi sie ze czerwony na felgach bedzie ladniejszy. ja stoje w martwym punkcie (maly kryzys) :)
kojot1982

Postprzez Budzik » niedziela, 27 stycznia 2013, 15:21

mysle ze czerwone felgi beda dobrym rozwiazaniem, a te czerwone wstazki nie moga byc za szerokie
Budzik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NADWOZIE