Koła szprychowe

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Koła szprychowe

Postprzez Blejdzik » środa, 30 listopada 2011, 13:25

Ubzdurało mi się, że podczas przeróbki na streeta, doskonałym dodatkiem byłyby szprychowe koła zamiast alu. I tu pojawia się pytanie-jak to ugryźć? Generalnie chodzi o same piasty, bo obręcze można bez problemu dokupić, a później zapleść szprychy. Tylko właśnie-piasty...czy z jakiegoś innego modelu by podeszły, a może dorobić? Nie mam pomysłu...
Blejdzik

Postprzez ivan » środa, 30 listopada 2011, 15:53

Rozumiem, że robisz streeta, żeby się nim bawić. Pomyśl więc jak będą znosiły to szprychy...
ivan

Postprzez guardian_angel » środa, 30 listopada 2011, 21:52

Blejdzik napisał(a):Ubzdurało mi się...

Do streeta czy do stuntu bo to zasadnicza róznica.

Jeśli do streeta to bardziej szprychy pasują do jakiegoś jeżdzącego chromu niż do japońskiego golasa, kwestia gustu.

Jeśli do stuntu to zdecydowanie Ci się ubzdurało.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Blejdzik » piątek, 2 grudnia 2011, 10:27

guardian_angel napisał(a):
Blejdzik napisał(a):Ubzdurało mi się...

Do streeta czy do stuntu bo to zasadnicza róznica.

Jeśli do streeta to bardziej szprychy pasują do jakiegoś jeżdzącego chromu niż do japońskiego golasa, kwestia gustu.

Jeśli do stuntu to zdecydowanie Ci się ubzdurało.

Do streeta, nie do stuntu. Widziałem wiele współczesnych moto przerobionych na streeta właśnie ze szprychowymi felgami i niesamowicie mi się to spodobało. Głównie moje pytanie jest odnośnie piasty-bo obręcz, szprychy i zaplecenie ich to nie problem. Ale skąd wytrzasnąć/dorobić piasty pod szprychy?
Trzy szybkie przykłady jak świetnie to wygląda-oczywiście mojemu złomkowi daleko będzie do poniższych moto, ale widać mniej więcej jak to się prezentuje:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano piątek, 2 grudnia 2011, 10:35 przez Blejdzik, łącznie edytowano 4 razy
Blejdzik

Postprzez Bartek Tymoszuk » niedziela, 11 grudnia 2011, 10:14

Ducati to Ducati , ja szczerze mówiąc odradzam kombinowania , ale tak od siebie to podsune pomysł nie wiem czy słuszny , poszukaj na allegro felg szprychowych do motocykla o naszym rozmiarze :P
Bartek Tymoszuk

Postprzez TasmaN » niedziela, 11 grudnia 2011, 19:35

Blejdzik, a moze cale gotowe kolo od jakiegos Suzuki a'la cruiser? Moze w pojemnosciach 600/900 beda zblizone rozmiarowo mniej wiecej do GSXFa.
TasmaN

Powrót do UKŁAD JEZDNY