przez milus » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:12
Panowie jest jakiś magiczny sposób na nakrętkę przedniej osi która nie chce się ani zakręcić ani odkręcić?Jakimś magicznym sposobem gwint ośki się w niej po prostu kręcić, a nakrętka skapitulowała.Ciąć, walić, podgrzewać, modlić się?Co robić i ma ktoś może taką na sprzedaż na dolnym śląsku?
przez vasen » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:18
Wszystko zależy od tego co się ukręciło,gwint w nakrętce (najbardziej prawdopodobne) czy na ośce. Użyj ściągacza do łożysk w celu wypychania ośki i kręć nakrętką,musi wyleść
przez milus » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:54
Nie wiem jak ale załatwiłem gwint na cacy, próbowałem odkręcić ,wybić nic nie pomaga.Zostaje chyba cięcie, gdzie najlepiej to zrobić, żeby nie było strat za dużych?
Jeżeli widzisz "dobry" gwint wystająct przed nakrętką to poproś kogoś żeby ciągnął za goleń (ta gdzie nakrętka) do siebie a Ty kręć nakrętką-powinna "załapać" dobry gwint...
Może się uda.
Powinno pomóc jeżeli na ośce gwint poszedł.
Jak poszedł całkowicie ale w nakrętce to w sumie próbowałbym po prostu wybić ośkę(tylko nie wal bezp.w ośkę tylko jakąś nakrętkę załap i przez nią),jeden wali młotkiem drugi kręci nakrętką-może powoli coś załapie i odkręć tą śrubę co zaciska dolny koniec lagi na osi!