OPONY

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:34

Tak, tylko że 338 to cena z tył. Ja bym chciał cenę przodu znać :)
Obrazek
Nyuno

Postprzez fafudrak » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:38

Jakies 20-30 zloty taniej
fafudrak

Postprzez firefox » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:39

Mowisz i masz, jak sie nie myle np to:

http://allegro.pl/item590717632_opona_1 ... 60_17.html
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 07:52

O dzięki serdeczne :D
Obrazek
Nyuno

Postprzez domel » poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 21:11

Tylko duże jajko indeks obciążenia chyba musi mieć 58 a nie 55 jak w tej aukcji.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 kwietnia 2009, 21:12 przez domel, łącznie edytowano 1 raz
domel

Postprzez Djobeł » niedziela, 17 maja 2009, 21:35

Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi? Zdecydowanie bardziej zacząłem jeździć sportowo i zastanawiam się nad kupnem sportowych opon - jakie wrażenia z jazdy po zakrętach, jak się jeździ w deszczu?
Domel może jeszcze coś dopowiesz.
Djobeł

Postprzez bocian » poniedziałek, 18 maja 2009, 09:39

ja bym Wam odradzał zakup Shinko, sam oszczędzając kasę założyłem sobie takiego laczka na tył i bardzo żałuję. Opona ciężko się nagrzewa, uślizguje się bardzo jak tylko próbuje niżej zejść, w deszczu to już w ogóle masakra. Teraz jak będę zmieniał to raczej na

Pilot Road II Michelina bodajże

[ Dodano: 18-05-09, 10:42 ]
Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi? Zdecydowanie bardziej zacząłem jeździć sportowo i zastanawiam się nad kupnem sportowych opon - jakie wrażenia z jazdy po zakrętach, jak się jeździ w deszczu?

jeżeli się nie mylę to sporty mają całkowicie inną mieszankę, chodzi tu głównie o to że lepiej trzymają się na zakrętach, szybciej się nagrzewają. Twardy środek miękkie boki.

Co do deszczu to żadna opona nie da Ci gwarancji że nie złapiesz poślizgu.

To są moje odczucia. Inni zweryfikują
Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 maja 2009, 09:39 przez bocian, łącznie edytowano 1 raz
bocian

Postprzez firefox » poniedziałek, 18 maja 2009, 14:22

Ja mam D208 Dunlopy i powiem co ja czuje, jak wchodze zakret nisko to czuje uslizgi a opona nowa. Poza tym objawem jest oki
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 18 maja 2009, 14:42

firefox napisał(a):Ja mam D208 Dunlopy i powiem co ja czuje, jak wchodze zakret nisko to czuje uslizgi a opona nowa. Poza tym objawem jest oki

Jak zaczniesz zamykać oponę i zetrzesz z niej ten fabryczny silikon który zazwyczaj jest na oponach to przestanie Ci się ślizgać w zakrętach :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » poniedziałek, 18 maja 2009, 15:07

ZiGi napisał(a):
firefox napisał(a):Ja mam D208 Dunlopy i powiem co ja czuje, jak wchodze zakret nisko to czuje uslizgi a opona nowa. Poza tym objawem jest oki

Jak zaczniesz zamykać oponę i zetrzesz z niej ten fabryczny silikon który zazwyczaj jest na oponach to przestanie Ci się ślizgać w zakrętach :D

Myslisz ze nie starlem po okolo tysiacu km i zabawie w palenie gumy?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 18 maja 2009, 15:10

Rozumiem, że mówimy o uślizgach tyłu, a nie przodu?
Obrazek
Nyuno

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 18 maja 2009, 15:29

firefox napisał(a):Myslisz ze nie starlem po okolo tysiacu km i zabawie w palenie gumy?

Jak nie bawisz się w jak najczęstsze schodzenie prawie do kolana to 1000km nic nie pomógł, a gumę jak palisz to i tak przecież nie na bokach :P tylko na środku opony.
Mam Kumpla który jeździ GSR-em i ma zrobione jakieś 7kkm. Kupił nowy z salonu, do dnia dzisiejszego nie wyjeździł opon na bokach i jak próbuje gdzieś się bardzie złożyć to nadal ma uślizgi bo jemu do zamknięcia opony brakuje dobre 3-4 cm :D bo głównie jeździ na wprost a nie w zakrętach.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Djobeł » poniedziałek, 18 maja 2009, 19:39

bocian napisał(a):j

Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi?.

jeżeli się nie mylę to sporty mają całkowicie inną mieszankę, chodzi tu głównie o to że lepiej trzymają się na zakrętach, szybciej się nagrzewają. Twardy środek miękkie boki.

Nie chodziło mi o róznicę materiałową ale bardziej o użytkową. Najprosciej czy ktos jeżdząc na turystycznych oponach jajkiem, zamieniał je potem na sportowe? Proszę o opinię na temat różnic jw jeździe na wspomnianych oponach.
Pozdr
Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 maja 2009, 19:41 przez Djobeł, łącznie edytowano 1 raz
Djobeł

Postprzez kosa1022 » poniedziałek, 18 maja 2009, 22:06

bocian napisał(a):ja bym Wam odradzał zakup Shinko, sam oszczędzając kasę założyłem sobie takiego laczka na tył i bardzo żałuję. Opona ciężko się nagrzewa, uślizguje się bardzo jak tylko próbuje niżej zejść, w deszczu to już w ogóle masakra. Teraz jak będę zmieniał to raczej na

Pilot Road II Michelina bodajże

Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi? Zdecydowanie bardziej zacząłem jeździć sportowo i zastanawiam się nad kupnem sportowych opon - jakie wrażenia z jazdy po zakrętach, jak się jeździ w deszczu?

Widze że mamy mocno odmienne zdania
Tak jak już gdzieś pisałem ja kupiłem oponke SHINKO R005 założyłem i odrazu pojechałem na parking sprawdzić jak się trzym i byłem mocno w szoku bo po 2 kółkach podnóżek na ziemi i profil opony zmknięty więc nie mów że się nie kleii.
A co do nagrzewania to się nie wypowiem bo trudno mi powiedziec jak się grzeją inne.
kosa1022

Postprzez bboy4 » środa, 20 maja 2009, 08:20

Panowie i Panie pytanko z innej beczki - Seryjnie Jajko ma opone tylną o szerokości 150.
W tej chwili jeżdżę na oponie 160. Patrząc na ilość miejsca w wahaczu przypuszczam ż enapewno wejdzie opona 170 ale czy 180?? Jeździł ktoś?? Pytam ponieważ mam okazje (tylko dziś) kupic w naprawde dobrych pieniądzach opone z Yamahy R6 o szerokości 180. Opona Brigestone 2008 rok produkcji. Na sprzedaż jest dlatego ponieważ R6 miała szlifa i jest na części (krzywa rana , uszkodzony silnik).
bboy4

Postprzez Łysolek » środa, 20 maja 2009, 09:18

180 to juz za szeroka , będzie CI chlał jak wściekły
Łysolek

Postprzez Ralfi » środa, 20 maja 2009, 11:12

ja natomiast potrzebuję przedniej do gsxf 600 w rozsądnej cenie, ma kto?
Ralfi

Postprzez Nyuno » środa, 20 maja 2009, 11:24

shinko bierz :) ja sobie ja chce kupic teraz, bo juz bieznika nie mam :?
Obrazek
Nyuno

Postprzez Rychu » środa, 20 maja 2009, 11:39

Ralfi a chcesz kupic nowke czy uzywana? Ja mam jakas opone do jajka ale kurcze nie pamietam czy to przod czy tyl.. dam znac:)
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez Ralfi » środa, 20 maja 2009, 21:40

najlepiej gdyby była nowa, może byc z zeszłego sezonu bo słyszałem że można takie znalezc.
Ralfi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UKŁAD JEZDNY