Nakretka przedniej osi ukręcona

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Nakretka przedniej osi ukręcona

Postprzez milus » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:12

Panowie jest jakiś magiczny sposób na nakrętkę przedniej osi która nie chce się ani zakręcić ani odkręcić?Jakimś magicznym sposobem gwint ośki się w niej po prostu kręcić, a nakrętka skapitulowała.Ciąć, walić, podgrzewać, modlić się?Co robić i ma ktoś może taką na sprzedaż na dolnym śląsku?
milus

Postprzez vasen » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:18

Wszystko zależy od tego co się ukręciło,gwint w nakrętce (najbardziej prawdopodobne) czy na ośce. Użyj ściągacza do łożysk w celu wypychania ośki i kręć nakrętką,musi wyleść
vasen

Postprzez milus » poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 21:54

Nie wiem jak ale załatwiłem gwint na cacy, próbowałem odkręcić ,wybić nic nie pomaga.Zostaje chyba cięcie, gdzie najlepiej to zrobić, żeby nie było strat za dużych?
milus

Postprzez Sokol » wtorek, 10 kwietnia 2012, 02:54

Najlepiej to ciac u siebie w garazu ,czegos sie nauczysz robic przy moto
Sokol

Postprzez tobocian » wtorek, 10 kwietnia 2012, 08:07

Jeżeli widzisz "dobry" gwint wystająct przed nakrętką to poproś kogoś żeby ciągnął za goleń (ta gdzie nakrętka) do siebie a Ty kręć nakrętką-powinna "załapać" dobry gwint...
Może się uda.

ps.tu wychodzi dokręcanie na maxa śrub :!:
tobocian

Postprzez milus » wtorek, 10 kwietnia 2012, 10:55

No właśnie tak sobie pomyślałem, że to przez to moje zakręcanie na maksa.

Spróbuje tego sposobu Twojego.Dzięki
milus

Postprzez tobocian » wtorek, 10 kwietnia 2012, 12:38

Powinno pomóc jeżeli na ośce gwint poszedł.
Jak poszedł całkowicie ale w nakrętce to w sumie próbowałbym po prostu wybić ośkę(tylko nie wal bezp.w ośkę tylko jakąś nakrętkę załap i przez nią),jeden wali młotkiem drugi kręci nakrętką-może powoli coś załapie i odkręć tą śrubę co zaciska dolny koniec lagi na osi!
;)
tobocian

Powrót do UKŁAD JEZDNY