Olej amortyzator, bo nie tędy droga. Będziesz miał zbyt miękkie moto co moze wpłynąć na prowadzenie. Motocykle suzuki obniża się bardzo łatwo poprzez wymianę dog-bones'ów. proste i banalne, ja obniżałem zawieszenie w żony SV'ce właśnie w ten sposób. Pod blokiem w ok 10 minut. Wystarczają do tego dwa klucze bodaj 17. Wystarczy podeprzeć moto na kobyłkach czy coś w tym stylu, by tylne koło było w powietrzu odkręcić dog-bones'y i założyć nowe. Aaaa zapomniałem że jajko ma centralkę więc problem znika. Ja z racji tego że nie posiadam kobyłek centralki itp położyłem moto na boku (na crash-padzie) i całość mi zajęła 10 minut max.
Same dog-bones'y są dostępne na allegro :
http://allegro.pl/obnizenie-zawieszenia ... 06106.html na zdjęciu to te podłużne płaskowniki z otworami na końcu, wyglądem przypominają kość stąd nazwa.
można sobie też samemu wyciąć jeżeli masz taką możliwość, wtedy koszta znacznie spadają.
Trzeba by tylko sprawdzić ile długości mają oryginalne i czy do obniżenia potrzebne będą dłuższe czy krótsze. Ogólnie 1 cm różnicy długości dog-bones'a to ok. 2,5 cm różnicy w wysokości moto (w przypadku SV, ale tu nie powinno być większej różnicy)
A 5 cm to już bardzo sporo, zwiększonej uwadze podlega wtedy jazda przez progi zwalniające itp. poza tym większe obniżenie może spowodować przycieranie opony o błotnik itd. Dlatego nie szarżuj z tym. Wiem że w SV'ałce właśnie 5 cm to max, więcej powoduje to co powyżej.
Dodatkowo można obniżyć przód jak wspomniano przez wpuszczenia półki w lagi. Tu również ostrożnie, bo klakson będzie napier...ł w przedni błotnik na wybojach
Ostatnim etapem jest zmiana kanapy na taką profilowaną i na niej też można zyskać parę centymetrów, ale to już w przypadku gdy tylko żona będzie tym pomykać, bo jeżeli tobie przyjdzie jeszcze jeździć tym sprzętem to wygody nikt nie zagwarantuje.
Ja mam dog-bones'y od SV 650 o długości 14cm (10,7 od osi otworów). Jeżeli by takie Ci się przydały to za jakieś rozsądne złotówki mogę sprzedać tylko sprawdź najpierw jakiej długości potrzebujesz żeby mułki nie było.