stuki z tyłu???

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

stuki z tyłu???

Postprzez AJUŚ » piątek, 15 marca 2013, 17:34

dziś przy przeglądzie moto zauważyłem że gdy stoi na centralce a dobije tylne koło do ziemi czuć gdzieś delikatny luz...stawiam że to łożyska wahacza ale mogą być to również łożyska mocowania amortyzatora no chyba ze są tam tuleje....miał ktoś taki problem?? wymieniał te łożyska lub tuleje sam?? da rade to zrobić w zasiszu gara za czy są potrzebne jakieś niebotyczne ściągacze...
Obrazek
AJUŚ

Postprzez Abek » piątek, 15 marca 2013, 17:46

Da rade wymienić samemu w mocowaniu amortyzatora (tam masz tuleje). Zestaw naprawczy kosztuje 100, ale jak się rozejżysz za dobrym sklepem w okolicy to Ci takie dopasuja :)
Abek

Postprzez AJUŚ » piątek, 15 marca 2013, 17:52

Abek w mocowaniu Amortyzatora nie ma łożysk tylko tuleje??gdzie mogę zestaw naprawczy kupić?? jutro wykręce amortyzator i sprawdzę czy to nie łożyska wahacza....
Obrazek
AJUŚ

Postprzez Abek » piątek, 15 marca 2013, 18:44

Tak tuleje są.

Poniżej link do zestawu naprawczego.
http://netbiker.pl/produkt/komplet-napr ... ora-suzuki

Ja u siebie odwiedziłem dwa sklepy i mi dobrali praktycznie takie same.
Abek

Postprzez AJUŚ » piątek, 15 marca 2013, 18:53

a inne łożyska przy amortyzatorze nie siadają?? mi się wydaje ze to raczej łożyska na wahaczu ale jutro to dopiero sprawdze...

[ Dodano: 16-03-13, 12:47 ]
dziś odkręciłem amortyzator i ruszałem szturchałem i doszedłem do wniosku że łożysko na kole padło a nie co innego...po skręceniu wszystkiego pod obciążeniem nic nie stuka i nie puka za koła szarpie stoi w miejscu...dopiero jak postawię na centralce i opieram sie o tył to w momencie styku koła z ziemią czuć delikatny stuk trzymając rękę na wahaczu czy innym miejscu gdzie może być luz....mieliście coś takiego?? ja nie potrafię zdiagnozować co to w 100% siada....
Obrazek
AJUŚ

Powrót do UKŁAD JEZDNY