a i jeszcze co ile łańcuch smarujecie ?a jak zrobisz regulacje na centralnej na 2-3cm luzu to jak pozniej postawisz go normalnie to nie bedzie za mocno napiety? ja naciagam jak moto stoi na kolach i staram sie tak naciagnac ze jak nawet usiade na niego zeby mial troche luzu. ale pewien nie jestem czy to dobrze. a smaruje go po dluzszych trasach albo co ok 700km i po kazdej trasie w deszczu.firefox napisał(a):Co do regularcji to na centralnej.
wiking napisał(a):a jak zrobisz regulacje na centralnej na 2-3cm luzu to jak pozniej postawisz go normalnie to nie bedzie za mocno napiety? ja naciagam jak moto stoi na kolach i staram sie tak naciagnac ze jak nawet usiade na niego zeby mial troche luzu. ale pewien nie jestem czy to dobrze. a smaruje go po dluzszych trasach albo co ok 700km i po kazdej trasie w deszczu.firefox napisał(a):Co do regularcji to na centralnej.
Rychu napisał(a):Ja widzialem u siebie w serwisowce , ze naciaga sie na pocznej stopce zeby nie bylo duzego naciagu albo duzego luzu w poruwnaniu do tego jak kolo jest w powietrzu a jak dotyka ziemi...
i wydaje mi sie, ze naciaganie na centralce jest nie za dobre;/ ale nie jestem pewien
pozdro
OSTRZEŻENIE
Łańcuch napędowy powinien być sprawdzany przed każdą jazdą. Nadmierny zwis łańcucha
mógłby spowodować jego wyrwanie, a w następstwie wypadek lub poważne straty materialne.
Aby sprawdzić i wyregulować luz łańcucha należy:
1) motocykl ustawić na podnóżku centralnym
2) poluzować nakrętkę osi
Instrukcja obsługi GSX600/750F
53
OSTRZEŻENIE
Jeżeli motocykl był wcześniej używany należy uważać na rozgrzane elementy układu
wydechowego, których dotknięcie grozi poparzeniem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość