SPALANIE NASZYCH GSXF

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » środa, 22 kwietnia 2009, 09:18

Nyuno,
Ja z reguly tez staram sie nie wchodzic na rezerwe....tzn czasem polatam troche do najblizszej stacji :P Bo pchac przykladowo 3-5km 230kg mojej Zuzanki w pelnym kombi i sloncu to tragedia :mrgreen: Ale co my narzekamy....ciekawe co maja powiedziec ludzie majacy GoldWingi jak im sie paliwo skonczy :D
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Nyuno » środa, 22 kwietnia 2009, 09:22

Oni to chyba nie dopuszczają do takich sytuacji, w jednym z kufrów wożą kanister z benzyną a w baku mieszczą dużo więcej niż my :D

Ale myślę, że jakby nie daj Boże któremuś się napęd skończył, to chyba po prostu odstawia moto no bok, nie wyobrażam sobie pchać takiego bydlaka :mrgreen:
Obrazek
Nyuno

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » środa, 22 kwietnia 2009, 09:27

Pchać 400kg jak skończy sie paliwo to nie lada wyczyn :D

Napęd skończyć im się raczej nie skończy bo mają wał kardana(swoją drogą zajebista sprawa-dolewasz tylko oleju i tyle :P )

Zbiornik paliwa starcza mi na 250Km lub troszkę więcej(miasto- a ze lubie czasem uslyszec motocykl to obroty wejda na 8-9k rpm) :mrgreen:
W spalaniu 600 zawsze beda lepsze anizeli 750 :P ale my mamy bardziej dynamiczny i elastyczny silnik :) Średnio w mieście 7-7,5 spala moje moto.
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Loku » środa, 22 kwietnia 2009, 09:53

Ja sie staram nigdy nie jeździć na rezerwie z prostej przyczyny, na dnie baku mimo wszystko zawsze wytrącają sie jakieś śmieci, woda itp. nawet jak tankujemy na najlepszej , najbardziej markowej stacji.Paliwo juz tak ma że po pewnym czasie na dnie pojawia sie jakiś dziwny syfek. Aby nie meczyć silnika takim czymś staram sie nie jeździć aż do samego końca, choć przy nowym motocyklu też to jest jakiś sposób na zapobieganie takiemu efektowi.
Loku

Postprzez pegaz » środa, 22 kwietnia 2009, 10:26

Loku napisał(a):Ja sie staram nigdy nie jeździć na rezerwie z prostej przyczyny, na dnie baku mimo wszystko zawsze wytrącają sie jakieś śmieci, woda itp. nawet jak tankujemy na najlepszej , najbardziej markowej stacji.Paliwo juz tak ma że po pewnym czasie na dnie pojawia sie jakiś dziwny syfek. Aby nie meczyć silnika takim czymś staram sie nie jeździć aż do samego końca, choć przy nowym motocyklu też to jest jakiś sposób na zapobieganie takiemu efektowi.

W kraniku masz siatke ktora ma uchronic silnik przed dodatkowymi zanieczyszczeniami. Ja dodatkowo mam filtr paliwa. Takze nie przejmowalbym sie zanieczyszczeniami.
pegaz

Postprzez ZiGi » środa, 22 kwietnia 2009, 14:01

Nyuno napisał(a):A Wy z reguły ile na rezerwie jeździcie? Bo chyba ja to trochę przesadzam z ostrożnością.

Ostrożności nigdy za wiele, ale ja ostatnio miałem już wskazówkę poniżej czerwonego pola i poleciałem spod Galerii Mokotów do Łomianek (do RetBike) i z powrotem w sumie ponad 56km. No i się okazało na stacji że jeszcze z 1,5 litra wachy jest.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » środa, 22 kwietnia 2009, 15:11

Nio to dlatego mowie, ze jak ja mam wskaznik na czerownym to i tak wlewam okolo 12-13 litrow, jesli pojemnosc to prawie 19 litrow jesli dobrze pamietam to wniosek jest prosty
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Loku » środa, 22 kwietnia 2009, 16:18

Ja na rezerwie mam dokładnie 5,5 litra
Loku

Postprzez Nyuno » środa, 22 kwietnia 2009, 19:29

No to się pocieszyłem :D

Zalałem właśnie 14,85 litra a przejechałem na tym 244,5km co daje bardzo ładny wynik 6,08 litra na 100km. Wszystko to przejechane z plecaczkiem (no, 18km na spotkanie z firefoxem zrobiłem sam). Czyli nie jest tak źle, zwłaszcza, że po mieście, co chłopaki?
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » środa, 22 kwietnia 2009, 20:08

A czy nie jest zle to nei wiem, ja jezdze i tankuje i nie licze :) moze nie chce sie przestrazyc :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » czwartek, 23 kwietnia 2009, 12:22

firefox napisał(a):jesli pojemnosc to prawie 19 litrow

Zbiorniki w Jajkach mają teoretycznie 20litrów, ale mi udało się wlać 20,5l :D

A jak co do spalania to jak sprawdziłem na maps.google.com to w niedziele zrobiłem teoretycznie 528km (choć myślałem że około 600km ale chyba nie skasowałem licznika przed wyjazdem) na 31l wachy więc wyszło mi średnio 5,87l.
Do Częstochowy starałem się utrzymywać około 120km/h choć byly momenty takie po 180-200-230 ale to momenty.
Z powrotem leciałem z Częstochowy aż pod Rawę Mazowiecką non stop 130km/h a od Rawy 150-180km/h.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Loku » czwartek, 23 kwietnia 2009, 15:49

No to powiem że dobry jesteś jak od Rawy jechałeś szybciej. Przecież dużo lepiej jedzie sie od Czewy do Piotrkowa i w miare względnie do Rawy a potem coraz gorzej aż w końcu robi sie pełna masakra.
Loku

Postprzez ZiGi » czwartek, 23 kwietnia 2009, 22:45

No tak, ale czym szybciej tam jedziesz tym mniej czuje się niedogodności tej cudownej drogi :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez Djobeł » piątek, 24 kwietnia 2009, 21:17

ZiGi napisał(a):
firefox napisał(a):jesli pojemnosc to prawie 19 litrow

Zbiorniki w Jajkach mają teoretycznie 20litrów, ale mi udało się wlać 20,5l :D

.

Widocznie masz bardzo pojemne gaźniki :mrgreen:
Djobeł

Postprzez dosiek77 » sobota, 25 kwietnia 2009, 21:16

W cyklu mieszanym 6,09 litera :mrgreen:
dosiek77

Postprzez ZiGi » niedziela, 26 kwietnia 2009, 15:14

Cykl: Miasto, zatankowana EN98, zużyte 11litrów i przejechane 171,2km daje 6,43l Obrazek
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez firefox » niedziela, 26 kwietnia 2009, 17:08

Moze dlatego ze uzywasz 98 a nie 95 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez bboy4 » poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 20:40

Średnio 6 litrów - Cykl mieszany Trasa i Miasto - Prędkości do 150km/h.
bboy4

Postprzez kristos » poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 21:51

czytajac Wasze posty jestem coraz bardziej zdruzgotany spalaniem mojej suzi bo regularnie spolanie wychodzi w granicach 7.5 a moto jest [po wszystkich regulacjach :evil:
kristos

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 22:28

A powiedz jak kręcisz swoim moto, to my Ci powiemy czy słusznie czujesz się zdruzgotany. Ważne jest też, oprócz wskazania obrotomierza, jak szybko wkręcasz na te obroty maszynkę. Jeżeli walisz w kitę non stop, to nawet jeżeli kręcisz moto do 5-6 tys. to i tak będzie sporo wachy brał.

Ja dzisiaj jak wracałem z pracy sobie zrobiłem wypad typowo turystyczny. Przyspieszałem baaardzo statycznie, obroty nie przekraczały 4,5 k na niskich biegach oraz 5k na szóstce. Jechałem spokojnie prawym pasem, czasem po linii wyprzedzając ciut wolniejsze samochody. Założę się, że gdybym codziennie tak jeździł to by spalanie około 5 litrów wyszło :)

No ale nie mówię tego po to, żebyś tak robił (sam tak nie robię na codzień) tylko żeby Ci pokazać o co mi chodzi w powyższej mojej wypowiedzi. Od czasu do czasu pieszczę moją suczkę brakiem wysiłku - ot co. Dla porównania - w weekend jak latałem z Tesem i Firefoxem zalałem zbiornik. Przejechałem razem z dzisiejszym dniem około 150 km a już mniej niż połowę zbiornika mam, a świadczy to o tym że sobie trochę cisnęliśmy gdzieniegdzie po mieście :D
Obrazek
Nyuno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE...