Lucky napisał(a):A orientujecie się czy w PZU przechodzą zniżki z samochodu na motor?? I jak to wygląda jeśli nie posiadam prawa jazdy kat A??
Zniżki z auta przechodzą bezproblemowo.
Takie rzeczy tylko w Polsce. Śmieszne jest to, że muszę zapłacić zwyżkę bo nie mam prawa jazdy, za ubezpieczenie, które w razie kolizji i tak nic mi nie daje.zolwik napisał(a):Lucky napisał(a): I jak to wygląda jeśli nie posiadam prawa jazdy kat A??
Jeśli będzie potrzebować takie info to masz zwyżkę , jeśli nie to normalnie zapłacisz , tylko przy kolizji masz pozamiatane .
Lucky napisał(a):Takie rzeczy tylko w Polsce. Śmieszne jest to, że muszę zapłacić zwyżkę bo nie mam prawa jazdy, za ubezpieczenie, które w razie kolizji i tak nic mi nie daje.
krzysmci napisał(a):Lucky napisał(a):Takie rzeczy tylko w Polsce. Śmieszne jest to, że muszę zapłacić zwyżkę bo nie mam prawa jazdy, za ubezpieczenie, które w razie kolizji i tak nic mi nie daje.
A mnie wydaje się to sensowne, wszak ubezpieczenie OC służy ochronie nie twojej a poszkodowanego w wyniku ewentualnego wypadku z udziałem twego pojazdu. Kierowcą przecież nie musisz być Ty ( a bez prawa jazdy to wręcz nie możesz) tylko np. członek twej rodziny. A zwyżkę masz gdyż bez prawka należysz do "grupy zwiększonego ryzyka".
Lucky napisał(a):I tak gdybym miał wypadek musiał bym pokryć koszty z własnej kieszeni więc nie rozumiem za co płacę skoro nie ma innych użytkowników pojazdu.
unio napisał(a):Zasięgnąłem języka i na dzień dzisiejsy najtaniej OC na motocykl ma (stawka bazowa)
1. Concordia - 148 PLN
2. PZU - 178 PLN
3. MBank ma na pewno jedno z najtańszych OC na auta ale czy prowadzą motocykle tego jeszcze nie wiem bo nie złapałem kontaktu.
Co niektórzy mamy max zniżki 60% + zniżka za jednorazową składkę (do 10% + zniżka ewentualnie za kontynuację 5%)
Concordia - 54 PLN (tak podali po wyliczeniu)
PZU - 68 PLN (tak podali po wyliczeniu)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość