Powoli rozglądam się za następnym motocyklem, jajko bardzo mi wpadło w oko, chcę coś co się nada do turystyki we dwoje, będzie dawało komfort jeśli chodzi o wiatr przy prędkościach 120-140km/h i będzie kosztowało nie więcej jak 7-7,5tys. pln. Mam 178cm wzrostu (ale ważę sporo, więc chuchro nie jestem). I teraz parę pytań w związku z poszukiwaniami:
1. Jakie są typowe dla tego modelu (jeszcze nie wiem, czy będę szukał 600 czy 750, raczej jak się trafi okazyjnie zdrowy egzemplarz to pojemność nie będzie miała aż takiego znaczenia) słabe punkty? Na co zwracać uwagę, oprócz oględzin typowych dla każdego używanego moto?
2.Czy waszym zdaniem jajko spełnia moje wymagania? Czy przy moim wzroście pozycja nie będzie "rozciągnięta" i typowo embrionalna? Jak się będzie czuł plecaczek o takim samym wzroście?
3.Jak to jest z tymi malowaniami? Większość motocykli z allegro ma malowanie z modelu rok starszego/młodszego co mnie trochę dziwi (np. czarna 600 z 1999r). Czy na ramie jest tabliczka z wybitym rokiem produkcji, lub macie tabelkę, dzięki której po VIN dojdę do prawdziwego roku produkcji? Swoje poglądy opieram na tej stronie
Historia GSX 600F
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!