Rękawice Alpinestars SP-1 lub 2 lub 8

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Rękawice Alpinestars SP-1 lub 2 lub 8

Postprzez kebs » środa, 1 maja 2013, 21:17

Jak w temacie.

Ktoś sie zetknął, z którymś z w/w modeli?

Ew. jakaś inna propozycja co do alpiny?
Posiadam kurtke + spodnie z tej marki i są w porządku. Teraz chciałem sprawdzić ich rękawice.

Mysle, że 350 zł max mógł bym wydać.
A te co mam, juz sie skończyły, także czas w którym dokonam wyboru liczy sie troche :)
Co szesnaście zaworów może zrobić z człowiekiem...
kebs

Postprzez marciniakrafal » środa, 1 maja 2013, 21:29

siemka mam sp8 zaplacilem w zime w motoriscie 250 plnow zle nie sa, jezdzilem troche w vannuci bo dostalem od kumpla, to powiem Ci ze te sa troche wygodniejsze. rozeszly sie calkiem szybko, nie sa za cieple, jak bylo te 20 stoni ostatnio to calkiem ok, a jak bylo te 2 stopnie jakos e 3tygodnie temu tez dawaly rade. Ochraniacze na kostkach ok. rekawiczki lekkie, ale mysle ze w podobnej cenie da rade znalez cos ciekawszego. tyle ze stroj masz caly alpiny wiec chyba dobry wybor.
ja mam cale czarne ale z tego co pamietam byly jeszcze czarno biale
marciniakrafal

Postprzez kebs » środa, 1 maja 2013, 21:50

I własnie te czarno białe by mnie najbardziej interesowały.

Bo kurtke mam taka tekstylna
Obrazek

Jeszcze jest wersja właśnie dedykowana rekawić pod te wdzianka tekstyl/skóra GP ale to do 500 zł bym musiał mieć ;/ A to za duzo jak na dziś dzień.

Kusi mnie pełna skóra tego modelu ale to w tym roku mnie pewnie stac nie bedzie.

Pijaczyna mi samochód rozbił i pewnie bede musiał jakiś kupic jeszcze przed zimą.
Ostatnio edytowano środa, 1 maja 2013, 21:52 przez kebs, łącznie edytowano 1 raz
kebs

Postprzez marciniakrafal » środa, 1 maja 2013, 22:25

noto rekawiczki ci beda pasowaly, a ja w ta zime kupowalem sobie powolutku caly stroj i w moto plazie nabylem spidi tekstylna z 2011 kolecji z 1700 na 500zl, i byla skora alpine gp pro czy tcr1 czy jakos tak z garbem z 2800 na 950 zlotych i nawet bym ja wzial ale miala za krotkie rekawy jak na moje grabie :) ale takie byly przed sezonem wyprzedaze ze szok
marciniakrafal

Postprzez ogórek » piątek, 3 maja 2013, 09:08

posiadam takowe sp-1,już drugi sezon w nich latam, koloru czerwonego.
ogólnie ,wygodne, skóra dobrej jakości, ochrona kostek carbon.ale są też minusy po deszczu całe dłonie koloru rękawiczek, w moim przypadku czerwone,jeszcze jeden minus to dość zimne przy temp.ok 12-15 stopni paluchy marzną.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez kebs » sobota, 4 maja 2013, 10:21

Też jakos w zimie byłem w jednym z wiekszych sklepów w okolicy ale przecen nie było zbytnio.

Jedynie co, to komplet skóry Tchula w cenie jakos 1200 zł i mnie to zainteresowało, zapytałem dlaczego, powiedzano mi ze 1 szt. nowego modelu na próbe wzieli, sprawdzałem na necie a to model z 2011 roku był po numerach, więc ich nie rozumiem zbytnio....

Rękawice sp-2 kosztowały 389 zł / sp-8 249 zł.

Na allegro sp-2 jakoś teraz 349 zł i jeden gość bez gwarancji sprzedaje po 189.

Ludzie kupują ale allegro zadbało o to, by przyszły kupujący nie mógł zasięgnąć już opinii o przedmiocie i nie wiem jak sie one sprawują. Komentarze pozytywne.

Wydaje mi sie że i tak będą lepsze, od tych adrenaline za 140 które kupiłem jako pierwsze.
W deszczu też farbowały - na czarno :)

Co do tych sp, sa to jako tako sportowe, więc nie oczekuje nieprzemakania i ciepła przy niskich temp. Zresztą jak zimno jest, to u mnie juz snieg, a jak śnieg, to i nawet spod domu nie wyjade :)
kebs

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...