Ubior

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Postprzez firefox » środa, 25 marca 2009, 08:21

Krotko mowiac Feniks

http://www.moto-feliks.pl/kontakt.php

:D :D :D
Co do skory kupie jak bede mial wiecej kasiorki, teraz kupie tekstylie bo tansza, trzeba cos miec na 4 literach a nie w dpodenkach jezdzic ;)
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 08:22 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
firefox

Postprzez socko » środa, 25 marca 2009, 08:29

diabLica napisał(a):a co do łaszków tekstylnych podobno jest firma w Łomiankach, która szyje na wymiar ciuszki, cenowo sa cholernie konkurencyjni a i na jakosc ludzie nie narzekaja skoro polecaja...
namiary moge podrzucic i nazwe jak wroce do domu bo niestety nie pamietam...

Czy chodzi o RetBike? www.retbike.pl
Z tego co piszą na stronie, to na wymiar już nie szyją, ale zawsze można zadzwonić i się dowiedzieć... mają i tekstylia i skóry. Za skórzany - do 1200 pln, ja mam właśnie od nich skórzany kombo. Kurtka fajna, spodnie mniej - średnio dopasowawane, uciskają pod kolanami.
Sklep w Łomiankach ze sporym wyborem, zarówno jeżeli chodzi o modele jak i rozmiarówkę (ale to w końcu sklep fabryczny).
socko

Postprzez Miki » środa, 25 marca 2009, 08:33

ja się skradam do kupienia właśnie od nich kompletu tekstylnego retelite, ale sie zebrać nie mogę, czekam na lepszą pogodę.
Miki

Postprzez Łysolek » środa, 25 marca 2009, 08:43

Miki napisał(a):ja się skradam do kupienia właśnie od nich kompletu tekstylnego retelite, ale sie zebrać nie mogę, czekam na lepszą pogodę.

o to daj znac jakbyś miał przyjechać do Warszawy , to sie razem wybierzemy ;)

ja będe musiał sie wybrac tam z diabLicą bo szukam czegoś tekstylnego na chłodniejsze dni jak równiez na podróże a i dla Niej coś by sie dokupiło, bo w skórze w lato raczej mało przyjemnie sie jeździ

jeszcze zastanawiam sie nad ta firmą http://www.g-rider.pl/ , miła obsługa i ciuchy obmacałem na wystawie motocykli , cenowo też sa nieźli
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 08:47 przez Łysolek, łącznie edytowano 2 razy
Łysolek

Postprzez Miki » środa, 25 marca 2009, 08:52

no powiem Ci że te ciuszki z g-rider też niczego sobie, ale cen nie ma... 8)

Łysolek podoba mi się model kurtki Cami... nie wiesz jak cenowo ona stoi :?:
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 08:57 przez Miki, łącznie edytowano 1 raz
Miki

Postprzez firefox » środa, 25 marca 2009, 09:42

Ja jak wspomnialem bede w feniksie dzis w lomiankach, sprobuje wynegocjowac jakies znizki :)
firefox

Postprzez diabLica » środa, 25 marca 2009, 10:03

Łysolek napisał(a):
Miki napisał(a):ja się skradam do kupienia właśnie od nich kompletu tekstylnego retelite, ale sie zebrać nie mogę, czekam na lepszą pogodę.

o to daj znac jakbyś miał przyjechać do Warszawy , to sie razem wybierzemy ;)

ja będe musiał sie wybrac tam z diabLicą bo szukam czegoś tekstylnego na chłodniejsze dni jak równiez na podróże a i dla Niej coś by sie dokupiło, bo w skórze w lato raczej mało przyjemnie sie jeździ

jeszcze zastanawiam sie nad ta firmą http://www.g-rider.pl/ , miła obsługa i ciuchy obmacałem na wystawie motocykli , cenowo też sa nieźli

powiem tak Ona to jak sie zdecyduje to sobie sama kupi...
wole miec lekko spocony ale bezpieczny w razie szlifu tyłek :P
i raczej na tekstylne łaszki sie nie przerzuce...
no chyba,że ktos mi pokaże jak to wyglądaja takie ciuchu po pożadnym szlifie... i uwierze w bezpieczeństwo 4 literek...

ale przejechac sie z Wami moge ;)
prędkość nie zabija!!!!nagłe zatrzymanie to to co pozbawia życia...
diabLica

Postprzez ZiGi » środa, 25 marca 2009, 10:50

diabLica napisał(a):no chyba,że ktos mi pokaże jak to wyglądaja takie ciuchu po pożadnym szlifie... i uwierze w bezpieczeństwo 4 literek...

No to diabLica zerknij tutaj Test kombi tekstylnych RETBIKE'a

Filmiki są na górze strony ;) a tak dla informacji to Kobieta testuje właśnie te ubranka 8)

Filmik z "Extreme Moto" pokazuje na koniec jak takie ubranka wyglądają po szlifowaniu płyt betonowych na lotnisku 8)
A w sumie to filmik z nowego światu pokazuje również ubranka no i jeszcze prezentuje ambulans medyczny motocyklowy :)
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 10:56 przez ZiGi, łącznie edytowano 2 razy
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Łysolek » środa, 25 marca 2009, 14:46

diabLica napisał(a):powiem tak Ona to jak sie zdecyduje to sobie sama kupi...
wole miec lekko spocony ale bezpieczny w razie szlifu tyłek :P
i raczej na tekstylne łaszki sie nie przerzuce...
no chyba,że ktos mi pokaże jak to wyglądaja takie ciuchu po pożadnym szlifie... i uwierze w bezpieczeństwo 4 literek...

ale przejechac sie z Wami moge ;)

ojj dobra nie gniewaj sie Skarbie :oops:
pojedziemy zobaczymy :)
a test który wkleił Zigi przekonywujący, tylko że ta pani z testu ma Modeki ciuchy na sobie akurat
Łysolek

Postprzez firefox » środa, 25 marca 2009, 16:37

Jestem po wizycie w Feliksie, przywiozlem ze soba ich kombi tekstylne i przedstawie swoje spostrzezenia.

plusy:
- dobry stosunek jakosci do ceny, material sie wydaje byc dobrej jakosci a ciuchy dobrze wykonane
- na miejscu pelna rozmiarowka i rozne modele, ewentualnie za 50 zl wiecej uszyja na wymiar
- spory asortyment, mozna bylo zobaczyc prototyp nowego kombi na lato, z wieksza iloscia wywietrznikow (material siatkowany), roznego rodzaju kolnierze, kominiarki i bielizny termo
- staraja sie dorzadzic, a nie wepchnac nawet jak wygladasz jak worek
- przenosza sie na zoliborz i zaoferuja jeszcze wiekszy asortyment, kaski, buty itp

misuny
- dosc daleko dla mieszkancow wawy (Kielpin kolo Lomianek)
- cienki dojazd, ponad 1 km zwirowki z dziura na dziurze, gdybym wiedzial pojechalbym rowerem a nie samochodem
- brzydkie miejsce, wyglada jak jakas farma :)

Za komplet dalem 660 zl a w prezencie od firmy kolnierz ktory kosztuje 30 zl, tak jak wspomnialem, zestaw wydaje sie dobrej jakosci i mysle, ze to jest to samo co retbike, ktos mi cos mowil ze to w sumie ta sama firma kiedys byla, ale sie rozeszli. Wiecej powiem jak przetestuje na drodze

W zasadzie od dzis podnosze ceny za komplet do 700 zl.

Jak beda na zoliborzu to mysle, ze warto podjechac do nich
firefox

Postprzez ZiGi » środa, 25 marca 2009, 16:37

Łysolek napisał(a):tylko że ta pani z testu ma Modeki ciuchy na sobie akurat

Łysolek muszę to zdementować, Pani ma na sobie RETBIKE'a ubrania.
Wiem bo byłem tam :P a jak się przyjrzysz to na rękawach zobaczysz też naszywki z napisem RETBIKE 8)
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Loku » środa, 25 marca 2009, 17:27

Mi sie podoba że szyją na wymiar i można sobie własne loga zaprojektować a oni je zrobia i naszyją. Bardzo ciekawa opcja zwłaszcza że słyszałem tylko o jakieś czeskiej firmie której nawet nazwy nie pamietam która szyła na zamówienia. firefox, jak już przetestujesz to napisz coś wiecej na temat ich produktów. Ja sie zawsze zachwycałem retbikiem dwa sezony na 3 kurtkach jakie mamy nie zrobiły na nich wrażenia tak samo jak na jednej parze spodni. Za to równo rok temu kupiłem dla siebie kolejne ich spodnie i od początku mam duże ALE do ich jakości wykonania. Nie wiem czy przypadkiem nie szyła ich krawcowa która miała już wymówienie albo dopiero co została krawcową, każdy szew źle zakończomy co skończyło sie tym iż po zimie szwy w niektórych miejscach sie rozlazły (napisałem do nich aby sobie krawcowe przeszkolili bo psują opinie a mają szanse być naprawde dobrą marką). Generalnie na 5 produktów (jeden skórzany) jakich posiadamy tylko jeden mnie zawiodł ale reszta jest rewelacyjna. Materiały, wytrzymałość i to że dają rade w naprawde w złych warunkach w porównaniu do ceny za jakie je kupiłem to naprawde godne polecenia. No i to że to nasze Polskie - dla mnie to ważne.
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 17:28 przez Loku, łącznie edytowano 1 raz
Loku

Postprzez firefox » środa, 25 marca 2009, 17:33

Narazie w zwiazku z pogoda moge powiedziec tyle, ze naprawde przyjemnie sie nosi i po 10 min gadania w kurtce w pomieszczeniu spocilem sie :)
firefox

Postprzez kosa1022 » środa, 25 marca 2009, 21:09

Ja mam komplet taki jak ZiGi Raidera tylko ze wstawkami i tak to wyglada

kurtka

a butu PROBIKER.
Wszystko spoko dalo rade po wypadku wiec sa spoko.
kosa1022

Postprzez ZiGi » środa, 25 marca 2009, 22:04

kosa1022 napisał(a):kurtka

Hej kosa1022 jest drobny problem bo link który wstawiłeś zawsze kieruje każdego usera do jego prywatnego albumu. :/ Wrzuć to na album ogólny. ;)

A też moje takie drobne spostrzeżenie. Popatrzyłem na to Kombo Feliks i muszę powiedzieć że ma jedną fajną rzecz kurtka, na którą zazwyczaj nie zwracamy uwagi dokonując wyboru. Chodzi mi o to, że suwak w niej jest zasłonięty. Może się wydawać, że to bez różnicy ale ten kto jeździ ten wie, że jeśli dodatkowo nie będzie zasłonięty suwak to żeby nie wiem jak ciepła była kurtka to przez suwak będziemy odczuwać zimne powiewy wiatru a to mało przyjemne przy dłuższych trasach.

[ Dodano: 25-03-09, 22:25 ]
No dobra to tuja jest link do galerii kosy

Galeria zdjęć - kosa1022
Ostatnio edytowano środa, 25 marca 2009, 22:13 przez ZiGi, łącznie edytowano 1 raz
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez Łysolek » czwartek, 26 marca 2009, 08:40

Zigi sorry , ale było to dla mnie troche dziwne że w tle widac bannery Modeki, a test jest na ciuchach RetBike :)

Kosa skąd dorwałeś taki napisik Swojej ksywki ? pucuj sie szybciutko ;) jakbys chciał jeszcze sobie coś dodac do kurtki to mam naszywki Castrol ;)
Ostatnio edytowano czwartek, 26 marca 2009, 08:42 przez Łysolek, łącznie edytowano 1 raz
Łysolek

Postprzez firefox » czwartek, 26 marca 2009, 08:52

Ja chyba sobie zrobie naszywke alpinestars :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://allegro.pl/item575941296_biker_f ... 5_5cm.html

:P :P :D
Ostatnio edytowano czwartek, 26 marca 2009, 08:56 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
firefox

Postprzez kosa1022 » czwartek, 26 marca 2009, 16:16

Wszystkie napisy powycinał mi kumpel na ploterze.
Mam jeszcze napisiki alpinastar i suzuki jak na zdjęcach.
Szczerze mówiąc ta naszywka co firefox wstawił w linku to jakiaś do d.py nijak ten pomarańczowy kolor tam nie pasuje.
kosa1022

Postprzez firefox » czwartek, 26 marca 2009, 16:29

No to moze byc sie podzielic z kumplem :mrgreen: :mrgreen: bo ta na allegro to rzeczywiscie jakies dno ale tylko to znalazlem.

Zapodaj co i jak to sie dogadamy :)

[ Dodano: 27-03-09, 21:33 ]
Wczoraj przejechalem kilka kaemow w nowym stroju i musze powiedziec ze jestem zadowolony. Pod kombi mialem tylko bielizne termo i nie czulem wiatru, wrecz mozna powiedziec ze sie zgrzalem. Takze cieplo bylo i nie mam narazie do czego sie przyczepic.
firefox

Postprzez miki1406 » poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 00:05

Mam pytanie... Szukam jakiegoś kombinezonu z drugiej ręki... Nie mam praktycznie gotówki, ale bez kombinezonu troszkę cykam się gnać na 225kilowym motocyklu... Widze masę aukcji na różne kombinezony ale w każdym piszą rozmiar... 48, 50, 56 etc..

A jaki ja mam rozmiar do jasnej anielki?? :idea: Nie mam gdzie wcisnąć się w różne kombinezony i powiedzieć... Tak to mój romiar... Mam ok 186-189cm wzrostu i waże 107-110kg (ach ta kobieta... Nie wiadomo kiedy utuczyła mnie z 80km... normalnie, aż się boje, że mnie do ubojni tak pasie :P )

Sorki jeśli moje pytanie jest debilne (a takie odnosze wrażenie) ale nie widzi mi się jechać 150km po coś co będzie dobre na moją kobiete a nie na mnie... Albo walczyć z wysyłkami i odsyłaniem :/
miki1406

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...